آرشیو

ماجرای گروگان‌گیری سفارت ایران در لندن

در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ سفارت ایران در لندن توسط گروهی که خواستار جدایی استان خوزستان از خاک ایران بودند اشغال شد و تعدادی از دیپلمات‌ها و مردم عادی گروگان گرفته شدند. در این گزارش به چرایی و چگونگی این رخداد می‌پردازیم.

تصویری از هنری کسینجر و اردشیر زاهدی در واشینگتن

اردشیر زاهدی حدود شش سال سفیر ایران در ایالات متحده بود و رسانه‌های آمریکایی دوران تصدی وی را با ضیافت‌های مجللی که برگزار می‌کرد می‌شناسند؛ ضیافت‌هایی که افراد سرشناسی چون هنری کسینجر پای ثابت آن بودند.

ورود مدارس جدید به ایران

تغییر نظام تعلیم و تربیت سنتی و مدرن شدن سیستم آموزش و پرورش در ایران با سختی‌های فراوانی همراه بوده است.

عملیات پنجه عقاب و نتایج آن در ایران

نیروی دلتای ارتش ایالات متحده در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ عملیاتی را برای آزادسازی گروگان‌های سفارت آمریکا در ایران طراحی کرد. این عملیات به دلایل جوی و محیطی شکست خورد اما پی‌آمدهای آن مسئولان نظام را نسبت به فرماندهان ارتش بدبین کرد.

رازهای قتل محمود افشارطوس | چگونه مخالفان مصدق، رئیس‌کل شهربانی او را شکنجه و ترور کردند؟

محمود افشارطوس از نظامیان بلندپایه حکومت پهلوی بود که در سال ۱۳۳۱ توسط دکتر محمد مصدق به عنوان رئیس کل شهربانی منصوب شد. در این متن به ماجرای مرموز و دردناک ربوده شدن، شکنجه و قتل وی می‌پردازیم.

تیرباران منوچهر آزمون به حکم صادق خلخالی

منوچهر آزمون از مقامات بلندپایه در حکومت پهلوی بود که چند ماه مانده به انقلاب ۵۷ ایران برای آرام شدن فضا به همراه داریوش همایون و امیرعباس هویدا بازداشت شدند. همایون از زندان گریخت، اما آزمون و هویدا کشته شدند.

حشاشین چه کسانی بودند؟ | آیا می‌توان این گروه را پدران تروریسم دانست؟

اسماعیلیه یکی از مهمترین فرق مذهب تشیع است و تاثیر فراوانی بر مناسبات سیاسی و عقاید دینی عالم اسلام داشته است. از میان چهره‌های مختلف اسماعیلیه، جنجالی‌ترین آنها حسن صباح و گروه پیروانش است که به حشاشین معروف شده اند و سرگذشت آنها در هاله‌ای از داستان‌های خیالی و غیر تاریخی پیچیده شده است. اما به راستی حشیشیان چه کسانی بودند؟ آیا می‌توان این گروه را پدران تروریسم دانست؟

نوروز در دوره رضا شاه

خوراکی‌های نوروزی در این دوران و بخصوص مراسم سلام نوروز، از ویژه‌ترین و درجه یک‌ترین محصولات تهیه می‌شدند. انواع میوه‌های تازه پایه ثابت مراسمات شاه پهلوی بخصوص در عید نوروز بودند.

انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها در ایران چگونه انجام شد؟

انقلاب فرهنگی ایران مجموعه‌ای از رویداد‌هایی در آموزش عالی ایران در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ که در پی آن حکومت جمهوری اسلامی ایران، استادان و دانشجویانی که به زعم تیم بررسی صلاحیت، رویکرد انقلابی نداشتند را تصفیه کردند.

نقش ژنرال هایزر در انقلاب ایران چه بود؟

یکی از چهره‌های مرموز که در تاریخ ایران نقش بسیار پررنگی ایفا کرده، رابرت ارنست هایزر معروف به ژنرال هایزر است که تاثیر بسیار زیادی در جریان انقلاب ایران گذاشت. رویداد۲۴ در سلسله گزارش‌های تاریخی خود در این مطلب به سراغ نقش هایزر پرداخته و بررسی کرده سفر او به تهران، دقیقا سه روز قبل از خروج شاه از ایران با چه ماموریتی بوده است.

محمدرضا پهلوی چگونه از ایران خارج شد؟

روز‌های منتهی به خروج شاه از ایران و پیروزی انقلاب روز‌های خاصی بود و در حقیقت تاریخ ایران را رقم زد. رویداد۲۴ در این گزارش اتفاقات روزی که منجر به این اتفاق شد را روایت کرده است.

ضدانقلاب کیست و چگونه خشونت در وضعیت «انقلابی» توجیه می‌شود؟

واژه «ضدانقلاب» بارها از زبان افراد مختلف شنیده شده است و معمولا برای توصیف کسانی است که «نظم موجود» را بر هم زده‌اند، اما «ضدانقلاب» چه کسانی هستند و نخستین بار در تاریخ چگونه استفاده شد؟ رویداد۲۴ در این گزارش به سابقه تاریخی این عبارت که اول بار در انقلاب فرانسه استفاده شد و به مرور ابعاد گسترده‌تری یافت، پرداخته است.
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین