آرشیو

ماجرای گروگان‌گیری سفارت ایران در لندن

در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ سفارت ایران در لندن توسط گروهی که خواستار جدایی استان خوزستان از خاک ایران بودند اشغال شد و تعدادی از دیپلمات‌ها و مردم عادی گروگان گرفته شدند. در این گزارش به چرایی و چگونگی این رخداد می‌پردازیم.

تصویری از هنری کسینجر و اردشیر زاهدی در واشینگتن

اردشیر زاهدی حدود شش سال سفیر ایران در ایالات متحده بود و رسانه‌های آمریکایی دوران تصدی وی را با ضیافت‌های مجللی که برگزار می‌کرد می‌شناسند؛ ضیافت‌هایی که افراد سرشناسی چون هنری کسینجر پای ثابت آن بودند.

درگیری‌های خرداد ۱۳۵۸ در خرمشهر

پس از وقوع انقلاب در بسیاری از استان‌های ایران آهنگ جدایی نواخته شد و گروه‌های مختلف برای خودمختاری با حکومت جدید انقلابی درگیر شدند. یکی از تلخ‌ترین این درگیری‌ها در خرمشهر اتفاق افتاد که آن را چهارشنبه سیاه خرمشهر می‌نامند.

دیدار رئیس مجلس ایران با آدولف هیتلر

حسن اسفندیاری، رئیس وقت مجلس ایران، در اردیبهشت ماه سال ۱۳۱۶ همراه با خانواد رضاشاه پهلوی به آلمان رفت تا پیمان دوستی رضاشاه پهلوی و هدایای وی را به آدولف هیتلر تقدیم کند. اتحاد دولت رضاشاه پهلوی با آلمان نازی یکی از بزرگترین اشتباهات سیاسی وی بود.

ورود مدارس جدید به ایران

تغییر نظام تعلیم و تربیت سنتی و مدرن شدن سیستم آموزش و پرورش در ایران با سختی‌های فراوانی همراه بوده است.

عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر

عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت ماه سال 1360 انجام شد و یکی از بزرگترین عملیات‌های تهاجمی نیروهای مسلح ایران در دوران جنگ ایران و عراق به حساب می‌آید. این عملیات که با برنامه‌ریزی ارتش و فرماندهی علی صیاد شیرازی صورت گرفت نتیجه بسیار موفقی داشت و باعث آزادسازی شهر خرمشهر شد.

تیرباران منوچهر آزمون به حکم صادق خلخالی

منوچهر آزمون از مقامات بلندپایه در حکومت پهلوی بود که چند ماه مانده به انقلاب ۵۷ ایران برای آرام شدن فضا به همراه داریوش همایون و امیرعباس هویدا بازداشت شدند. همایون از زندان گریخت، اما آزمون و هویدا کشته شدند.

انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها در ایران چگونه انجام شد؟

انقلاب فرهنگی ایران مجموعه‌ای از رویداد‌هایی در آموزش عالی ایران در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲ که در پی آن حکومت جمهوری اسلامی ایران، استادان و دانشجویانی که به زعم تیم بررسی صلاحیت، رویکرد انقلابی نداشتند را تصفیه کردند.

لحظه تاریخی سقوط دیوار برلین

دیوار برلین دولت کمونیست آلمان شرقی را از دولت لیبرال آلمان غربی جدا می‌کرد. این دیوار در سال ۱۹۶۱ ساخته شد و در سال ۱۹۸۹ تخریب شد. رویداد۲۴ ضمن بازخوانی تصاویر تاریخی از لحظه تخریب دیوار برلین، آنچه در آلمان گذشت تا منجر به فروپاشی دیوار برلین شد را روایت کرده است.

پاتریس لومومبا کیست؟

پاتریس لومومبا انقلابی اهل کنگو بود که پس از کودتای آمریکا و بلژیک، او را به رگبار بستند و پس از آن تکه تکه و در اسید ذوب کردند. این اقدام وحشیانه در سال ۱۹۶۱ توسط بلژیکی‌ها انجام شد. جرم لومومبا مقاومت علیه استعمار بلژیکی‌ها بود.

حجاب اجباری چگونه به اختلاف شهروندان با حکومت تبدیل شد؟

قانون حجاب اجباری از ماه نخست انقلاب به کشکمش میان حکومت و معترضان تبدیل شده و هر بار معترضان اعتراض کردند، طرفداران نظام نیز در برابر آن‌ها راهپیمایی راه انداختند. اما این موضوع چگونه به عرف تبدیل شد و چه مبارزه‌هایی برای لغو آن انجام شده است.

تصاویر زلزله بم

شهرستان بم و مناطق اطراف آن در تاریخ ۵ دیماه ۱۳۸۲ به خاطر زلزله ۶/۶ ریشتر تخریب شد. رویداد۲۴ به مناسب حادثه درناک زلزله بم، اتفاقات آن روز را بازخوانی کرده و نشان داده عدم آمادگی مقابله با بحران چه فجایع بزرگتری به همراه داشته است.

سفر شارل آزناوور خواننده فرانسوی به ایران

شارل آزناوور خواننده مشهور فرانسوی ارمنی تبار چندین بار به ایران سفر کرد و کنسرت گذاشت. مهمترین سفر او در سال ۱۳۵۰ بود که کنسرت خیریه او با حمایت فرح پهلوی به نفع جذامیان برگزار شد.
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین عناوین