صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۰۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۵
واشنگتن فری بیکن:

کنگره احتمال فریبکاری دولت در توافق هسته‌ای را بررسی می‌کند

بر اساس گزارش منابع آگاه و اطلاعیه رسمی که به وزارت خارجه آمریکا ارسال شده، کنگره تحقیقاتی را آغاز کرده تا دریابد که آیا دولت اوباما تابستان گذشته قانونگذاران را در مورد دامنه امتیازاتی که در توافق هسته‌ای به ایران داده شده گمراه کرده یا خیر و آیا مقامات دولت در روند پسایند توافق مفادی از آن را بی‌سر و صدا تغییر داده‌اند یا خیر.
رویداد24- بر اساس گزارش منابع آگاه و اطلاعیه رسمی که به وزارت خارجه آمریکا ارسال شده، کنگره تحقیقاتی را آغاز کرده تا دریابد که آیا دولت اوباما تابستان گذشته قانونگذاران را در مورد دامنه امتیازاتی که در توافق هسته‌ای به ایران داده شده گمراه کرده یا خیر و آیا مقامات دولت در روند پسایند توافق مفادی از آن را بی‌سر و صدا تغییر داده‌اند یا خیر. 

به گزارش رویداد24به نقل از واشنگتن فری بیکن، این نگرانی‌ها پس از آن ایجاد شد که مقامات ارشد آمریکا هفته گذشته اظهارنظرهایی داشتند مبنی بر اینکه ایران امتیازات بیشتری در لغو تحریم‌ها دریافت خواهد کرد و این مسئله شامل اقداماتی می‌شود که دولت به کنگره قول داده بود هرگز اتفاق نخواهد افتاد. 

مایک پمپئو، نماینده جمهوری خواه کنگره به واشنگتن فری بیکن گفت: زمانیکه چندین مقام ارشد- از جمله جان کری، آقای لیو و سفیر مول- در مقابل اعضای کنگره گواهی می‌دهند، ما آن‌ها را باور می‌کنیم.» 

وی در ادامه افزود: «با این حال، شکاف میان قول‌های آن‌ها به کنگره در مورد توافق هسته‌ای ایران و واقعیت ترسناک امروز رو به افزایش است. حال ما در تلاش هستیم که دریابیم آیا این یک فریب عمدی از سوی دولت بوده یا سطوح جدیدی از توافقی نگران کننده با ایرانیان.» 

این باور وجود دارد که کنگره در حال بررسی مجموعه‌ای از حوزه‌هایی است که ممکن است مقامات دولت در مورد وسعت امتیازات اعطا شده به ایران در آن حوزه‌ها واقعیت را نگفته باشند. 

اختلافات متعددی طی هفته گذشته شکل گرفته است. در یک مورد، نگرانی رهبران کنگره‌ای این بود که دولت اوباما دیگر رزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نمی‌دانند. 

مقامات ارشد دولت آمریکا از جمله جان کری، وزیر خارجه در کنگره متعهد شده بود که بر اساس این قطعنامه ایران به صورت قانونی از انجام آزمایش موشک‌های بالستیک منع می‌شود. 

سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل که هفته گذشته نامه انتقاد از پرتاب‌های موشکی اخیر ایران را امضا کرد، از اینکه این پرتاب‌ها را «ناقض» قطعنامه بخواند، امتناع کرد. 

یک قانونگذار آمریکایی گفت: «مقامات دولت اخیرا اعلام کردند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به گونه‌ای تنظیم شده که حساسیت‌های ایران در آن مدنظر قرار گرفته است.» 

مارک دوبویتز، مدیراجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها به فری بیکن گفت که دولت اوباما در حال بازتعریف مفاد توافق هسته‌ای است. 

اختلافات در واشنگتن در حالی رو به افزایش است که مقامات ایران در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که در حال آماده سازی شرایط برای گسترش برنامه موشکی این کشور هستند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در صفحه توئی‌تر خود نوشت: «همواره گفته‌ایم به توسعه ظرفیت‌های دفاعی خود ادامه می‌دهیم و این تجهیزات دفاعی ربطی به سلاح هسته‌ای ندارند. این موشک‌ها تنها برای اهداف دفاعی هستند و ما به هیچ کشوری تجاوز نکرده و نخواهیم کرد.» 

دیگر مقامات ایرانی نیز تاکید کرده‌اند که آزمایش موشک‌های بالستیک هیچ ارتباطی با توافق هسته‌ای ندارد.
نظرات شما