حشمتالله فلاحت پیشه در گفتگو با رویداد24:
یک کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد که انتخاباتی کردن موضوع برجام و موضوع هستهای خیانت به یکی از دستاوردهای اصلی فنی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران است.
رویداد24- یک کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد که انتخاباتی کردن موضوع برجام و موضوع هستهای خیانت به یکی از دستاوردهای اصلی فنی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران است.
حشمتالله فلاحت پیشه، نماینده منتخب مردم در دوره دهم مجلس در گفتگو با
رویداد24ضمن بیان این مطلب گفت: کسانی که در نقد خود وارد فضای تخریبی میشوند و حتی به تذکرات مقام معظم رهبری هم توجه نمیکنند، بیشتر به دنبال اثبات یک موضع افراطی هستند که البته این جریان در حاشیه مذاکرات و اجرای برجام هستهای قرار دارند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: انتقاد سازنده نسبت به برجام منجر به تقویت توان چانهزنی و تقویت روح مقاومت در موضوع هستهای خواهد شد ولی نباید در انتقاد از برجام از رهبری گذر کرد.
فلاحت پیشه در ادامه با اشاره به اینکه کلیت انتقادات علیه برجام انتخاباتی نیست، منتقدان توافق هستهای ایران را دو دسته از افراد دانست که یک دسته به طور طبیعی ممکن است نگاه انتخاباتی داشته باشند و از ابتدا مقابل اردوگاه انتخاباتی دولت قرار داشتند و به ویژه با اصل دیپلماسی و اصل مذاکره با آمریکا و مذاکرات هستهای مخالفت کردند که طبیعتا برجام را مورد انتقاد قرار داده و میدهند.
وی دسته دیگر را کسانی دانست که نگاه انتقادیشان دلسوزانه است و لذا انتقادات منصفانهای دارند.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه افزود: فرق اساسی بین این دو گروه این است که گروه اول خارج از تصمیمات شورای امنیت ملی و تصمیمات کلان نظام جمهوری اسلامی در قبال برنامه هستهای، یک روند تند را در پیشگرفتهاند و حتی از مقامات مسئول ایران هم پیشی گرفتهاند ولی گروه دوم کسانی هستند که در درون چارچوب نظام عمل میکنند و پایبند مصوبات شورای عالی امنیت ملی و تذکرات مقام معظم رهبری و تاییدات ایشان نسبت به تیم مذاکرهکننده هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید بین این دو گروه تفاوت قائل شد، گفت: دولت باید نظرات گروه دوم را قابل اعتنا بداند و به آنها توجه نشان دهد، چراکه در این میان انتقاداتی وجود دارد که واقعا انتخاباتی نیست و برحسب حساسیتهایی که نسبت به شأن و عزت ایران و دستاوردهای هستهای ملی دست به انتقاد میزند.
فلاحت پیشه تاکید کرد: اصل فنی برنامه هستهای از یکسو و اصل برجام از سوی دیگر دستاوردی بود که کلیت نظام در قبال آن صاحب نقش بود و آن را مورد حمایت قرار داد ولی واقعیتی که وجود دارد این است که طرف غربی به ویژه آمریکاییها، زمانیکه ایران در گام اول با نشان دادن شفافیت برنامه هستهای و عقبنشینی از بخشیهایی از آن، به تعهد خود عمل کرد، آمریکاییها در گام دوم برای انجام آنچه تکلیف آنها بود، یک بازی سیاسی را شکل دادند به طوری که تلاششان این بوده که ثمرات لغو تحریم بر اقتصاد ایران ننشیند یا اینکه به صورت قطره چکانی وارد شود.
وی گفت: من معتقدم همه طیفهایی که در ایران هستند و منتقد برجام هستند باید بپذیریم که در یک موضع و موضوع نظرشان مشترک است و آن بیاعتمادی نسبت به آمریکا است اما این بیاعتمادی را نباید بهگونهای تسری بدهیم که منجر به بیاعتمادی نسبت به دیپلماتهای کشور خودمان شود.