رویداد۲۴-علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفری به ایلام از توجه دولت برای ایجاد کارگاههای کوچک برای اشتغال آفرینی خبر داد. به گزارش «ایران»، ربیعی در بیست و چهارمین سفر استانی خود در دولت تدبیروامید درجلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان آبدانان با اشاره به مشکلات موجود درمانی در مناطق مختلف، گفت: در بخش کشاورزی بویژه گیاهان دارویی حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد. وی افزود: اشتغال با ایجاد کارخانه بزرگ نمیتواند افراد زیادی را مشغول به کار کند اما با کارگاههای کوچک زودبازده میتوان چند برابر این ظرفیت را ایجاد کرد.
حمایت از اقشار آسیب پذیر و توسعه بیمه روستاییان و عشایر
ربیعی در نشست شورای اداری ایلام با تأکید بر توسعه بیمه روستاییان و عشایر گفت: یکی از برنامهها و اولویتهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر توسعه بیمه روستاییان و عشایر است. وی با اشاره به ظرفیتهای استان ایلام گفت: این استان منابع خدادادی و ظرفیتهای خوبی دارد که استفاده از این منابع میتواند به ایجاد اشتغال پایدار و کاهش آسیبهای اجتماعی در استان کمک کند.
دو اولویت کاری امسال دولت، فقرزدایی و توسعه اشتغال
وی با بیان اینکه در ایلام باید مهاجرت معکوس صورت پذیرد، اظهار کرد: توصیه میکنم نخبگان مرکز نشین ایلامی را جمعآوری کنید چرا که این استان سرمایههای فکری دارد که باید آنها را جمعآوری کرد. وی دو اولویت کاری امسال دولت را فقرزدایی و توسعه اشتغال اعلام و عنوان کرد: دولت قصد دارد این دو برنامه را به صورت توأمان دنبال کند و با توجه به اینکه در استان ایلام باید برای کاهش فقر مطلق و محدود کردن فقر مطلق به طور جدی عمل کنیم از همه مدیران استان بهعنوان نمایندگان دولت دعوت میکنم حول این برنامهها جمع شوند. ربیعی با بیان اینکه در ذیل افزایش رفاه و کاهش فقر، مقابله با آسیبهای اجتماعی و کاهش آنها را تعریف میکنیم، افزود: یکی از برنامهها برای فقرزدایی و مقابله با فقر مطلق شناسایی و بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل است که خوشبختانه همه آنها به نام شناسایی شدهاند که باید آنها را به مدرسه بازگردانیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه دیگر در این زمینه را مسکن خانوادههای دارای دو معلول به بالا ذکر و اضافه کرد: این برنامه یک کار مشترک است که در اواخر سال گذشته یارانه تسهیلات آن با موافقت دکتر نوبخت فراهم شده است. وی با اشاره به اینکه امسال 7 هزار میلیارد تومان بودجه مستقیم برای فقرزدایی داریم، گفت: این رقم منهای طرح تحول سلامت است که در سال گذشته عدد بزرگ 40 هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص یافت.
وی با اعلام این خبر که اطلس اجتماعی ایلام آماده شده و برای چکش کاری در اختیار استان قرار میدهیم، گفت: آمادهایم بودجه پژوهشی هم برای این کار اختصاص دهیم.
توسعه اشتغال خرد و فقرزدایی، برنامه رئیس جمهوری در سال ۹۷
ربیعی در دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه ایلام اظهار کرد: فقرزدایی و ایجاد عدالت، کاهش نابرابری و توسعه اشتغال از سیاستهای دولت و این وزارتخانه است.
وی با بیان اینکه توسعه اشتغال خرد و فقر زدایی از جمله برنامههای رئیس جمهوری در سالجاری است، افزود: ایلام یکی از استانهایی است که در طول هشت سال دفاع مقدس و دفاع از مرزها حق بسیاری بر گردن کشور و نظام دارد و تمام تلاش دولت و مسئولان سوق دادن آن به شرایط بهتر و کاهش نابرابریها و افزایش عدالت است. وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از چالشهای پیش روی کشور فقدان مهارت جوانان بویژه در میان دانش آموختگان دانشگاهی است و به رغم توسعه مراکز آموزش عالی مهارتهای کاربردی در اختیار آنان قرار نمیگیرد که باید این رویه اصلاح شود. ربیعی ابراز امیدواری کرد: با آموزش،باید فقدان مهارت نیروی متخصص در استان ایلام را جبران و در راستای اهداف وزارت و شعار فقرزدایی این مسائل را پیگیری کرد.
کاهش 10 درصدی خودکشی در ایلام
علی ربیعی همچنین همزمان با بیست و چهارمین سفر استانی خود در دولت دوازدهم به استان ایلام در صفحه توئیتر خود نوشت: عدالت منطقهای و مقابله با نابرابری، سیاست مداوم میخواهد.
در برنامههایم در ایلام، کاهش فقر مطلق، کنترل آسیبهای اجتماعی و گسترش اشتغال خرد را دنبال میکنم. خوشحالم که خودکشی در این استان ۱۰ درصد کاهش یافته است.
برنامه یکسان سازی حقوق بازنشستگان بطور جدی دنبال می شود
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین درنشست هم اندیشی با معتمدین و بازنشستگان شهرستان ملکشاهی استان ایلام تلاش در جهت یکسانسازی حقوق بازنشستگان را از راهبردیترین برنامههای دولت و این وزارتخانه برای برقراری عدالت اجتماعی عنوان کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر بخواهیم زمینه عدالت اجتماعی را در تمامی بخشها فراهم کنیم، باید برای رفع نیاز بازنشستگان برنامهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه حل اساسی مشکلات مالی بازنشستگان نیازمند ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، گفت: دولت عزم خود را جزم کرده تا سه سال آینده بتواند این موضوع را حل و فصل کند.
وی تأکید کرد: فاصله حقوق بازنشستگان و کارمندان پیش از شکلگیری دولت تدبیر و امید، حدود ۶۷ درصد بود که با برنامههای حمایتی این شکاف کاهش یافته ولی باید در جهت یکسانسازی آن حرکت کنیم.
ربیعی افزود: ٢٠٠ هزار میلیارد ریال درسال گذشته در حوزه درمان سرمایهگذاری شد صرف این مقدار اعتبار معادل مجموع بودجه عمرانی کشور است و اگر بتوانیم بااجرای برنامههای پیشگیرانه این هزینهها را کاهش دهیم منابع کشور در جهت رفاه و آبادانی بیشتری قرار خواهد گرفت.