صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 12
کد خبر: ۱۲۲۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷

بررسی برنامه‌های حسینی و حناچی در روز دوم/ انتخاب دو کاندیدای نهایی شهرداری در جلسه فردا

در روز دوم بررسی صلاحیت‌ کاندیداها محمودحسینی کاندیدای شهرداری تهران به عنوان اولین نفر در شورا حاضر شود و برنامه‌های خود را برای اعضای شورا ارائه کرد.

رویداد۲۴-در روز دوم بررسی صلاحیت‌ کاندیداها محمودحسینی کاندیدای شهرداری تهران به عنوان اولین نفر در شورا حاضر شود و برنامه‌های خود را برای اعضای شورا ارائه کرد. حسینی استاندار اسبق اصفهان و سیستان وبلوچستان در ارائه برنامه‌هایش تاکید دارد که می‌تواند با کمک ظرفیت‌ها مشکلات شهرداری را حل و فصل کند و سطح کیفیت زندگی در شهر تهران را ارتقا دهد.

اهم سخنان کاندیدای شهرداری تهران را در ادامه می‌خوانید؛

حسینی: کشتی پرتلاطم را به ساحل امن می‌برم

*ادعا ندارم که ابر مردی برای حل مشکلات هستم اما می‌توانم کشتی پر تلاطم را به ساحل امن ببرم.

* عدالت، مشارکت، امنیت و اخلاق چهار هدف اصلی ما در تهران است و قطعا ما رویکرد محله محوری و تخصص گرایی را سرلوحه کار خود قرار می‌دهیم.

*شهر هوشمند استفاده از دوربین مداربسته در سطح شهر و یا برقراری اینترنت در تمام سطح شهر نیست بلکه شهر هوشمند استفاده موثر از داده‌ها برای تصمیم گیری مهم و حل معضلات است که باید با استفاده از آنها کیفیت مدیریت ارتقاء یابد و باید یکپارچه سازی داده‌ها برای اثربخشی و مدیریت درست ایجاد شود.  

*برنامه‌های ما در سطح شهر تهران با محوریت محله در ایجاد هویت و تعلق خاطر ساکنان است که می‌توانیم با استفاده از کمک مردم، بخش خصوصی، سمن‌ها و ... زیست پذیری و کیفیت زندگی در شهر را ارتقاء دهیم.

*اگر حادثه‌ای در تهران رخ دهد امکان حل مشکل نیست چرا که راه‌ها قفل می‌شود اما اگر تاب‌آوری در قالب محلات دیده شود می‌بینیم که می‌توان قبل از ورود نیروهای امدادی مردم به یکدیگر کمک کنند.

*پروژه‌های شهری باید بر مبنای ارزش‌های اقتصاد رفاهی اولویت بندی شود، نه اینکه بدون مطالعات پروژه‌های بزرگ مقیاس ساخته شود.

*معتقدیم که شهرداری باید به ریل مدیریت خود باز گردد.


واکنش اعضای شورای‌شهر تهران به برنامه‌های سیدمحمودحسینی

شهربانو امانی: شما وقتی استاندار آقای خاتمی بودید برنامه‌هایی را ارائه دادید که امروز هم برنامه‌هایتان به همان رویه شباهت دارد.

*شما گفتید ریل مدیریت سنتی باید عوض شود و برداشت من این است که شما قصد دارید بازآفرینی امید را به وجود آورید اما به خوبی می‌دانید مشارکت پذیری در طول سالیان گذشته کاهش یافته است.

*ما نمی‌توانیم به صورت دستوری محله‌ ایجاد کنیم، از سوی دیگر شما در رابطه با فضای سبز و نحوه مصرف آب به نکاتی اشاره کردید اما جزئیاتی در رابطه با ذخیره و صرفه‌جویی آب مطرح نکردید. 

زهرا نژادبهرام: من انتظار داشتم شما تصویری از آینده تهران در برنامه خود ارائه دهید. در برنامه شما مشخص نبود که با بحث پسماند چه خواهید کرد و اینکه در پایان سپتامبر چند درصد از مشکلات تهران را حل خواهید کرد. 

*محور اساسی برنامه شما مشارکت بود اما چگونگی اجرایی شدن آن در برنامه‌تان مشخص نشد و اینکه چگونه می‌خواهید با مردم صحبت کرده و ارتباط برقرار کنید.

مرتضی الویری: چه برنامه‌ای برای بهره‌وری نیروی انسانی در شهرداری دارد در شرایطی که این سازمان چهار و نیم برابر چارت مصوب نیروی انسانی داشته که بهره‌وری را به شدت پایین می‌آورد.

ناهید خداکرمی: آیا با توجه به اصالت اجتماعی‌‌تان می‌خواهید اصفهانی‌ها را سرکار بیاورد؟

محمود میرلوحی: همه روستاهای کشور در تهران سفیر و نماینده دارند. سوال من این است که چگونه می‌خواهیم با این شرایط در تهران مشارکت ایجاد کنیم.

*با توجه به اینکه شهرداری در حال حاضر 85 هزار میلیارد تومان پروژه ناتمام و بدهی دارد چه برنامه‌ای برای ایجاد منابع پایدار دارید.

مسجدجامعی: برنامه‌تان نشان داد که شما مشاور خوبی دارید اما واقعیت این است که شهرداری از آن دسته سازمان‌هایی است که همواره مشارکت‌گریز بوده و برنامه شما برای اداره نهادی چنین غیرمتمرکز و افزایش مشارکت شهروندان چیست.


*تهران دارای ویژگی‌های خاصی است و بنای شاه‌عبدالعظیم یک بنای هزار ساله است و چشمه علی بیش از هفت هزار سال قدمت دارد. علاوه بر این جنبه‌های تاریخی باید پایتخت بودن نیز در نظر گرفته شود.

بهاره آروین: برنامه شما برای توسعه فضاهای ورزشی چه بوده و در حال حاضر چه برنامه‌ای برای کاهش سن مدیران شهری دارید.

حسن رسولی: زمانی که به همراه تعدادی از دوستان افتخار خدمت در سیستان و بلوچستان یافتم که تعدادی از این عزیزان به‌افتخار شهادت نائل آمدند. به استاندار وقت اعلام کردیم که مدل توسعه به ما جوانان بدهید تا این استان پیچیده را جوانان اداره کنند که خروجی آن تهیه سند راهبردی محور شرق بود که آقای حسینی به آن اشاره کرد.

الهام فخاری: می‌توان گفت تا به اینجا برنامه‌ شما اجتماع محور و مردم محورتر است.

*برنامه مردم محور برنامه خیلی خوب و آرمانی است. البته تجربه شما در گذشته نشان می‌دهد در مدیریت استان‌های پرچالش و پیچیده موفق عمل  کرده‌اید با این حال در شرایط فعلی تهران چگونگی مدیریت تعارض منافع حلقه‌های قدرت شهری را روشن فرمایید.

حضور حناچی برای دفاع از برنامه‌هایش در شورا

پیروز حناچی، با حضور در صحن شورا برای ارائه برنامه‌هایش و با توجه به سوابق عملکردی خود، گفت: در حوزره دبیری شورای عالی، عضو کمیسیون‌های اصلی و فرعی دولت بودم و عضو موسسان کلان‌شهرها نیز بودم، که در همان نهاد گزارشی به دولت ارائه کردیم که بر مبنای آن گزارش دولت کمیسیون جدیدی به نام کمیسیون کلان‌شهرها تاسیس کرد. 

او با بیان اینکه شاهد توزیع نامناسب منابع درآمدی هستیم، گفت: باید اعلام کنم که 70 درصد عوارض شهرداری ناشی از ساخت و ساز است.

11 درصد نیروهای یک منطقه فقط مدرک روابط عمومی دارند

حناچی با اشاره به بدنه فربه شهرداری گفت: بدنه شهرداری فربه است اما چابک نیست و معتقدم برای آنکه بهترین کارها را انجام دهیم باید از بهترین افراد استفاده کنیم،‌ نه اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم که 11 درصد کارمندان یک منطقه مدرک روابط عمومی، آن هم از دانشگاه علمی - کاربردی شهرداری دارند.


حناچی گفت: برنامه عملیاتی من در حوزه‌های توسعه زیرساخت‌های سبز تهران،‌ توسعه پروژه قطار برقی سبک شهری، توسعه محور پیاده، احیای مکان رویدادهای شهر و احیای میراث صنعتی تهران متمرکز شده است.

 تکیه به درآمد ساخت و ساز اصلی ترین ویژگی درآمد این شهر بوده

نامزد تصدی پست شهرداری تهران با اشاره به اینکه تهران از لحاظ درآمد پایدار وضعیت مناسبتری نسبت به شهرداری تبریز، مشهد و اصفهان دارد، بیان داشت: می‌توان تهران را به عنوان سه کلانشهر بزرگ دیگر در یک وضعیت کم و بیش مشابه دانست.

او افزود: نگاهی به وضعیت درآمد شهرداری‌ها نشان می‌هد که تکیه به درآمد ساخت و ساز اصلی ترین ویژگی درآمد این شهر بوده است و این مساله پیامدهای نامطلوبی را در بلندمدت به زیست شهر و شهروندان تحمیل خواهد کرد.

او با اشاره به جایگاه شوراها در کشور تاکید کرد: قانون اساسی به جایگاه شوراها توجه دارد و این در حالی است که کشور ما چهار رکن دارد که یکی از ارکان آن شوراها هستند.

ایجاد اماکن مناسب برای دست فروشان  

نامزد تصدی شهرداری تهران با اشاره به اینکه افزایش سهم درآمدهای سرمایه‌گذاری به 5 درصد و فروش خدمات و کالا به 20 درصد در یک بازه 5 ساله می‌تواند به کاهش سهم درآمدهای مبتنی بر ساختمان به 60 درصد باشد، گفت: در برنامه پیش رو در بخش راهبردها و برنامه‌های کلیدی بر مشارکت داوطلبانه تاکید شده است.

حناچی در بخش دیگر سخنانش در رابطه با ساماندهی دست‌فروشان بیان داشت: این موضوع به منظور جلوگیری، تضییع حقوق شهروندان و ایجاد نظارت مناسب بر فعالیت دست‌فروشان زیربرنامه‌دیگر شهر کارآفرین است.

او تاکید کرد که بنا دارد ایجاد اماکن مناسبی برای دست‌فروشی و ایجاد رویکرد متنوع در نقاط مختلف شهری را فراهم کند.

نامزد تصدی شهرداری تهران همچنین به این نکته اشاره کرد که صدور کارت‌های دستفروشی برای دست‌فروشان در مکان‌های مشخص اقدامی به منظور شناسنامه دار کردن فعالیت دستفروشی است.

حناچی همچنین به برنامه‌ای برای بازتعریف ایستگاه‌های زباله‌ای محلی اشاره کرد به طوری که سطل‌های زباله فعلی به دلیل ساختار طراحی شده آن که بدون درب هستند چالش‌های بسیاری دارند و می‌توان به عدم تشویق شهروندان به مدیریت تولید پسماند اشاره کرد.

او یکی از آیتم‌هایی که در برنامه‌اش وجود دارد را اهداف شهروند خلاق عنوان کرد که برای تحقق این موضوع باید به مواردی از جمله شهری آماده برای آینده، تهران نوآور، تهران فناور، هوشمند و آینده‌نگر توجه شود.

حناچی در ادامه گفت: شهروند خلاق و مشارکت جویی بالای شهروندان دو آیتمی است که باید به آن توجه شود. تهران برای گذر به شهر خلاق نیازمند سه برنامه مستقل اما یکپارچه است که از آن جمله می‌توان به شهر شهروندیار، اخلاق اسلامی - ایرانی و هوشمند اشاره کرد.

حناچی در رابطه با سیاست‌های اجرای برنامه خود اظهار داشت: رویکرد جامع به شهر، توسعه ساز و کارهای مشارکت عمومی و خصوصی توسعه همکاری‌های بین المللی، توسعه زیرساخت‌های عمومی و شفافیت از مواردی است که باید در سیاست‌های اجرایی به آن توجه شود.


استفاده از سازمان‌های مردم نهاد برای توسعه محله هوشمند

او افزود: از زیربرنامه‌های تهیه شده به موضوع محله هوشمند و توسعه مشارکتی با سمن‌های شهری اشاره می‌کنم که باید بتوانیم از سازمان‌های مردم نهاد که اصلی‌ترین نهاد تبلور مشارکت اجتماعی است به نحو مطلوب استفاده کنیم.

حناچی یکی از برنامه‌های خود را در حوزه اجتماعی سلام به فردا عنوان کرد که با هدف ارتقای فرهنگ زیست در دنیایی با تغییرات سریع و ظهور فناوری‌های جدید پیش بینی شده است.

او تاکید کرد که این طرح‌ها شامل طرح‌های خلاقانه از جمله برنامه‌های مسابقه‌ای ، برگزاری کمپین‌های شهری، برگزاری گالری‌شهرها، برگزاری رویکردهای مشارکتی و همچنین برنامه‌های اشتغال عمومی است.


سوالات اعضای شورای شهر از حناچی



اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش پیروز حناچی یکی از کاندیداهای شهرداری تهران در مورد برنامه‌هایش برای اداره شهر به بیان نظرات خود پرداختند.

صدراعظم نوری: برنامه‌تان برای حل مشکلات معماری شهری چیست


زهرا صدراعظم نوری به عنوان اولین نفر پرسید: آقای حناچی زمانی که شما در شورای عالی معماری و شهرسازی بودید همواره به دلیل سیاست‌هایی که مدیران وقت شهرداری داشتند گلایه می کردید اما حالا خودتان گزینه پست شهرداری شدید و چه برنامه‌ای برای حل مشکلاتی که خودتان آنها را لمس کردید دارید؟

حسن رسولی: شما آکادمیک هستید یا اجرایی؟

حسن رسولی گفت: من بر حسب وظیفه‌ای که دارم در مورد کاندیداها تحقیق کردم و دیدم برخی‌ها می‌گویند آقای حناچی به آن اندازه که در حوزه آکادمیک فعال و موثر است در حوزه اجرا قابلیت زیادی ندارد.

حجت نظری: در مورد نیروی مازاد انسانی در شهرداری چه برنامه‌هایی دارید

حجت نظری هم با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی برنامه‌تان به درستی تشریح نشد؟ گفت:‌ مثلا در مورد هویت بخشی به محلات چگونه عمل می کنید و در مورد نیروی مازاد انسانی در شهرداری چه برنامه‌هایی دارید. همچنین برای کاهش سن مدیران و استفاده از نیروهای بازنشسته چه برنامه ای دارید؟

میلانی: برای حفظ باغات کن چه برنامه‌ای دارید؟

میلانی نیز در مورد برنامه‌های آقای حناچی در موضوع محیط زیست و به خصوص حفظ باغات «کن» سوال پرسید.

ناهید خداکرمی: برنامه شما برای ثروت آفرینی از پتانسیل‌های بازار چیست؟

در ادامه ناهید خداکرمی با بیان اینکه یکی از اصول پیشرفت تهران رونق اقتصادی است، گفت: بازار تهران قابلیت تبدیل شدن به یک مرکز متفاوت تجارت جهانی را دارد  و این در حالی است که از نظر فرهنگی نیز کاملا تاثیر گذار است و برنامه شما برای ثروت آفرینی از پتانسیل‌های بازار چیست؟

مسجدجامعی: برنامه شما برای ساختمان‌های در معرض آسیب چیست؟


مسجد جامعی نیز با بیان اینکه یکی از اقدامات قابل تقدیر آقای حناچی در شورای شهر چهارم رخ داد، گفت: در تهرانگردی‌های خود به اهمیت باغات کن پی برده و مصوبه‌ای برای حفظ این باغات در شورای شهر داشتیم اما در  زمان وی توانستیم مصوبه‌ای برای تثبیت باغات کن ازشورای عالی معماری و شهرداری بگیریم که اقدامی قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه باید دلیل اجرا نشدن برنامه‌ها و سیاست‌ها را جویا شد، اظهار کرد: برنامه شما مشخصا برای چند صد ساختمان در معرض خطر و بازار تهران که در معرض آسیب هست چیست؟

حناچی: عادت ندارم آهن گداخته دستم بگیرم و بگویم که داغ است

در ادامه پیروز حناچی به سوالات اعضا پاسخ داد و گفت: باید به میراث تاریخی تهران وهمچنین میراث صنعتی تهران توجه داشته باشیم چرا که آنها شناسنامه و تاریخ تهران هستنند  و بر همین اساس برنامه های مختلفی داریم.

وی با بیان اینکه متاسفانه 8 سال سیستم مانیتورینگ ونظارتی دولت خاموش شده بود و بر همین اساس شاهد بروز ناهنجاری‌ها در حوزه شهرسازی هستیم افزود: پیوست مطالعاتی در پروژه‌ها برای هدایت در مسیر درست باید سرلوحه کار قرار گیرد و اگر می بینید که ما در دبیرخانه شورای عالی معماری مدام غر می زدیم به دلیل جایگاه نظارتی بود که بر اساس قانون داشتیم و می بینیم که با این غرها از اجرای بسیاری از پروژه های غلط در شهرهای مختلف جلوگیری کردیم و حتی در پروژه هایی که در مشهد اجرا می‌شد شهردار مورد بازخواست قرار گرفت.

حناچی در مورد قابلیت‌های اجرایی‌اش گفت: من عادت ندارم آهن گداخته دستم بگیرم و بگویم که داغ است و اعتقاد دارم که مدیر باید قدرت رهبری و هدایت داشته باشد.

وی با بیان اینکه من محصول اعتماد به جوانان هستم و از 29 سالگی کار خود را آغاز کرده‌ام گفت: معتقدم که باید در بدنه شهرداری به جوانان فرصت بروز و ظهور داد و همچنین در مورد نیروی مازاد شهرداری معتقد به استراتژی برد-برد هستم و معتقدم افرادی که مایل به جدا شدن از سیستم هستند را باید مورد تشویق و حمایت قرار داد.

وی با بیان اینکه شهر تهران ظرفیت‌های زیادی داشته که از بین رفته است اما می توان بخشی از آنها را احیا کرد گفت: وقتی بچه بودم در خیابان حبیب‌الله رودخانه‌ای وجود داشت که کفشم را آب برد اما حالا بوی تعفنی که در این خیابان وجود دارد باعث آزار مردم می‌شود اما می توان با ساخت یک کانال خیابان را برای مردم دلپذیرتر کرد.

انتخاب دو کاندیدای نهایی شهرداری در جلسه فردای شورا

در پایان جلسه امروز سخنگوی شورای شهر تهران از انتخاب دوکاندیدای نهایی شهرداری تهران در جلسه فردا خبر داد.

علی اعطا با بیان اینکه طی امروز و روز گذشته پنج  نفر از کاندیدای شهرداری تهران به ارائه برنامه خود پرداختند گفت:‌ درجلسه فردا سه شنبه 18 اردیبهشت از میان این افراد، دو نفر به عنوان کاندیدای نهایی انتخاب می ‌شوند و از میان آنها نیز در روز یکشنبه 23 اردیبهشت شهردار تهران انتخاب می‌شود.

وی در مورد عدم ابلاغ ممنوعیت ولغو مصوبه برج باغ از سوی معاونت شهرداری به مناطق گفت:  طبق آخرین اخبار این مصوبه به مناطق 22 گانه ابلاغ شده است و لازم اجرا برای همه مناطق است.

وی با اشاره به مدت زمانی که این مصوبه ابلاغ نشده بود، گفت: اگر در این مدت پروانه‌ای صادر شده باشد از ادامه فعالیتش جلوگیری خواهیم کرد.

نظرات شما