رویداد۲۴ اعضای شورای شهر تهران پس از استماع گزارش پیروز حناچی یکی از کاندیداهای شهرداری تهران در مورد برنامههایش برای اداره شهر به بیان نظرات خود پرداختند.
صدراعظم نوری: برنامهتان برای حل مشکلات معماری شهری چیستزهرا صدراعظم نوری به عنوان اولین نفر پرسید: آقای حناچی زمانی که شما در شورای عالی معماری و شهرسازی بودید همواره به دلیل سیاستهایی که مدیران وقت شهرداری داشتند گلایه می کردید اما حالا خودتان گزینه پست شهرداری شدید و چه برنامهای برای حل مشکلاتی که خودتان آنها را لمس کردید دارید؟
وی با بیان اینکه برای طراحی طرح جامع و تفصیلی میلیاردها تومان خرج شد تا شرکتها بتوانند آن را تدوین کنند اما حالا اعلام میشود که این طرحها اثربخشی ندارد و باید اصلاح شود. بر همین اساس برنامه شما چیست؟
حسن رسولی: شما آکادمیک هستید یا اجرایی؟در ادامه حسن رسولی نیز با بیان اینکه سخنرانی آقای حناچی من را به یاد دفاعیه تاریخی عطاءالله مهاجرانی انداخت گفت: شهرداری تهران یک کار بین بخشی است اما تعارضات زیادی وجود دارد و بعضا می بینیم که در بین اجرا و سیاستگذاریها تعارض وجود دارد و برایم جالب است که بدانم شهردار تهران چگونه می تواند این تعارضات را حل کند؟
رسولی افزود: من بر حسب وظیفهای که دارم در مورد کاندیداها تحقیق کردم و دیدم برخیها میگویند آقای حناچی به آن اندازه که در حوزه آکادمیک فعال و موثر است در حوزه اجرا قابلیت زیادی ندارد.
حجت نظری: در مورد نیروی مازاد انسانی در شهرداری چه برنامههایی داریدحجت نظری هم با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی برنامهتان به درستی تشریح نشد؟ گفت: مثلا در مورد هویت بخشی به محلات چگونه عمل می کنید و در مورد نیروی مازاد انسانی در شهرداری چه برنامههایی دارید. همچنین برای کاهش سن مدیران و استفاده از نیروهای بازنشسته چه برنامه ای دارید؟
میلانی: برای حفظ باغات کن چه برنامهای دارید؟میلانی نیز در مورد برنامههای آقای حناچی در موضوع محیط زیست و به خصوص حفظ باغات «کن» سوال پرسید.
ناهید خداکرمی: برنامه شما برای ثروت آفرینی از پتانسیلهای بازار چیست؟در ادامه ناهید خداکرمی با بیان اینکه یکی از اصول پیشرفت تهران رونق اقتصادی است، گفت: بازار تهران قابلیت تبدیل شدن به یک مرکز متفاوت تجارت جهانی را دارد و این در حالی است که از نظر فرهنگی نیز کاملا تاثیر گذار است و برنامه شما برای ثروت آفرینی از پتانسیلهای بازار چیست؟
مسجدجامعی: برنامه شما برای ساختمانهای در معرض آسیب چیست؟مسجد جامعی نیز با بیان اینکه یکی از اقدامات قابل تقدیر آقای حناچی در شورای شهر چهارم رخ داد، گفت: در تهرانگردیهای خود به اهمیت باغات کن پی برده و مصوبهای برای حفظ این باغات در شورای شهر داشتیم اما در زمان وی توانستیم مصوبهای برای تثبیت باغات کن ازشورای عالی معماری و شهرداری بگیریم که اقدامی قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه باید دلیل اجرا نشدن برنامهها و سیاستها را جویا شد، اظهار کرد: برنامه شما مشخصا برای چند صد ساختمان در معرض خطر و بازار تهران که در معرض آسیب هست چیست؟
حناچی: عادت ندارم آهن گداخته دستم بگیرم و بگویم که داغ استدر ادامه پیروز حناچی به سوالات اعضا پاسخ داد و گفت: باید به میراث تاریخی تهران وهمچنین میراث صنعتی تهران توجه داشته باشیم چرا که آنها شناسنامه و تاریخ تهران هستنند و بر همین اساس برنامه های مختلفی داریم.
وی با بیان اینکه متاسفانه 8 سال سیستم مانیتورینگ ونظارتی دولت خاموش شده بود و بر همین اساس شاهد بروز ناهنجاریها در حوزه شهرسازی هستیم افزود: پیوست مطالعاتی در پروژهها برای هدایت در مسیر درست باید سرلوحه کار قرار گیرد و اگر می بینید که ما در دبیرخانه شورای عالی معماری مدام غر می زدیم به دلیل جایگاه نظارتی بود که بر اساس قانون داشتیم و می بینیم که با این غرها از اجرای بسیاری از پروژه های غلط در شهرهای مختلف جلوگیری کردیم و حتی در پروژه هایی که در مشهد اجرا میشد شهردار مورد بازخواست قرار گرفت.
حناچی در مورد قابلیتهای اجراییاش گفت: من عادت ندارم آهن گداخته دستم بگیرم و بگویم که داغ است و اعتقاد دارم که مدیر باید قدرت رهبری و هدایت داشته باشد.
وی با بیان اینکه من محصول اعتماد به جوانان هستم و از 29 سالگی کار خود را آغاز کردهام گفت: معتقدم که باید در بدنه شهرداری به جوانان فرصت بروز و ظهور داد و همچنین در مورد نیروی مازاد شهرداری معتقد به استراتژی برد-برد هستم و معتقدم افرادی که مایل به جدا شدن از سیستم هستند را باید مورد تشویق و حمایت قرار داد.
وی با بیان اینکه شهر تهران ظرفیتهای زیادی داشته که از بین رفته است اما می توان بخشی از آنها را احیا کرد گفت: وقتی بچه بودم در خیابان حبیبالله رودخانهای وجود داشت که کفشم را آب برد اما حالا بوی تعفنی که در این خیابان وجود دارد باعث آزار مردم میشود اما می توان با ساخت یک کانال خیابان را برای مردم دلپذیرتر کرد.