رویداد۲۴-وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه برای جذب دانشجوی خارجی گفت: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مقدمات جذب دانشجوی خارجی شهریه پرداز را فراهم کنند.
دکتر منصور غلامی امروز -پنجشنبه- در نشست روسای 30 دانشگاه متولی همکاری های علمی بین المللی در محل این وزارتخانه، اظهار داشت: در سال های اخیر شاهد گسترش دیپلماسی قوی علمی بودیم و پارسال چندین هیات دانشگاهی عالی رتبه از کشورهای مختلف در سطح وزیر علوم یا معاون رئیس جمهوری به ایران آمدند و از دانشگاه های کشورمان بازدید کردند.
وی افزود: در زمینه های همکاری های علمی بین المللی، دانشگاه ها اقدامات زیادی در سال های گذشته انجام داده اند و اقدامات بسیاری نیز در زمینه انجام پژوهش های مشترک؛ ایجاد دوره های آموزشی مشترک، تبادل استاد و دانشجو و جذب محققان ایرانی مقیم خارج از کشور در حال انجام است.
وزیر علوم گفت: اقبال دانشگاه های خارجی به همکاری علمی با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران خوب است و دانشگاه های کشور باید حین انعقاد قراردادهای پژوهشی به انتقال فناوری به کشور نیز فکر کنند.
دکتر غلامی تاکید کرد: دانشگاه ها و بویژه اعضای هیات علمی این موسسات، اقدامات عملی همکاری های علمی بین دانشگاهی را برعهده دارند و نقش وزارت علوم در این خصوص حمایت و پشتیبانی است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های متعدد بین دانشگاه های کشورمان با دیگر کشورها گفت: دانشگاه ها ضمن عملی کردن تفاهم نامه های گذشته، فقط تفاهم نامه های جدیدی را امضا کنند که در زمان کوتاه مانند شش ماه قابل اجرایی شدن باشد.
وی با اشاره به تاکید قوانین مبنی بر افزایش تعداد دانشجویان خارجی گفت: تمرکز دانشگاه ها باید بر جذب دانشجوی خارجی شهریه پرداز باشد و برای تحقق این هدف باید بسترها و سازوکارهای لازم را ایجاد و فرآیند آسان جذب دانشجو را به صورت روشن و شفاف تعریف کنیم.
دکتر غلامی، الکترونیکی شدن فرآیند ثبت نام و اعطای پذیرش به دانشجویان خارجی را یکی از نخستین اقدامات لازم برای جذب دانشجویان خارجی دانست که می تواند روند بررسی درخواست ها و پاسخگویی را سریعتر و دقیق تر کند.
در ادامه این نشست، دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با ارائه گزارشی از عملکرد وزارت علوم در حوزه همکاری های علمی بین المللی گفت: در سال 1396، دو هزار و 200 ویزای ورود به ایران برای بازدید از دانشگاه های کشور با همکاری وزارت علوم صادر شد که این میزان، نشان دهنده رشد همکاری های علمی بین المللی در کشور است.
وی افزود: هم اکنون با احتساب دانشجویان جامعه المصطفی العالمیه 55 هزار دانشجوی خارجی در ایران مشغول به تحصیل هستند که بر اساس تکالیف قانونی در برنامه ششم توسعه باید تا سال 1400 شمسی این تعداد دانشجویان خارجی را به 80 هزار دانشجو افزایش دهیم.
رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم با اشاره به انتشار مقالات علمی به صورت مشترک به عنوان یک شاخص مهم در رتبه بندی های بین المللی گفت: هم اکنون 23 درصد مقالات علمی محققان ایران با مشارکت محققان بین المللی منتشر می شود که باید این تعداد به 35 درصد افزایش یابد.
در ادامه این نشست روسای تعدادی از دانشگاه ها و پژوهشگاه های متولی کارگروه های ملی هماهنگی و پیگیری همکاری های علمی بین المللی گزارشی از اقدامات کارگروه خودرا ارائه کردند.