صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۲۳۸۴۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷

دولت راه حمایت از آزادی در عرصه فرهنگ را ادامه می‌دهد/ ممیزی‌ها و مزاحمت‌ها باید به حداقل برسد/ به اندیشه رقیب امکان فعالیت بدهیم

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: سیاست ما در حوزه فرهنگ یک سیاست گشوده است ما معتقدیم به اندیشه رقیب هم باید امکان فعالیت دهیم تا اندیشه خودمان بارور شود.

رویداد۲۴-معاون اول رئیس‌جمهور گفت: سیاست ما در حوزه فرهنگ یک سیاست گشوده است ما معتقدیم به اندیشه رقیب هم باید امکان فعالیت دهیم تا اندیشه خودمان بارور شود.اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور بعدازظهر امروز شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در مراسم اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره این رویداد فرهنگی گفت: خوشبختانه به نظر می‌رسد نمایشگاه کتاب تهران توانسته در داخل و خارج به عنوان یک نمایشگاه معتبر شناخته شود. حضور گسترده مردم و استقبال چشمگیر از نمایشگاه در کنار حضور بالاترین سطح نظام یعنی مقام معظم رهبری و بازدید آحاد مردم از سراسر کشور نشانگر پویایی جامعه ایرانی است و اینکه ما دغدغه فرهنگ داریم.

جهانگیری افزود: سیاست‌های خوبی در بخش فرهنگی کشور اتخاذ شده و دستگاه‌ها هماهنگی خوبی با هم دارند که اگر نیاز به اصلاح امور است، انجام شود. همه ضرورت حمایت از کتاب را می‌دانیم آن هم در شرایطی که کالاهای فرهنگی جدیدی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی ممکن است، چالش‌هایی را پیش روی کتاب و کتابخوانی می‌گذارد. کتاب مظهر اندیشه است و معجزه دین ما کتاب است. اندیشه و نقد، مکمل همدیگر هستند و اندیشه ماندگار از دل نقد بیرون می‌آید.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: سیاست ما در حوزه فرهنگ یک سیاست گشوده است ما معتقدیم به اندیشه رقیب هم باید امکان فعالیت دهیم تا اندیشه خودمان بارور شود. نشر امری جمعی است و همه فعالان و دست‌اندرکاران آن اعم از نویسنده، ناشر، مولف، مترجم و... باید مورد توجه قرار بگیرند. دولت و بخش خصوصی باید به بالا بردن جایگاه کتاب فکر کند. تعطیلی هر ناشر یا کتابفروش ضربه‌ای است که فرهنگ کشور را هرف قرار می‌دهد. در آغاز شکل‌گیری فضای مجازی عده‌ای گفتند کتاب می‌میرد ولی می‌بینیم که کتاب همچنان به حیات خود ادامه می‌دهد.

این عضو دولت دوازدهم اظهار داشت: در شرایط جدید دولت، ارشاد و صاحب‌نظران باید مجدد نقش خود را برای عرضه کتاب و کتابخوانی تعریف و آن را ایفا کنند. ترویج کتابخوانی جزو سیاست‌های اصلی دولت است. ترویج کتاب یعنی ترویج منطق و عقلانیت، مدارا و اعتدال؛ چیزی که ما به آن احتیاج داریم. جامعه متکی به کتاب به عقلانیت متکی است. شعار امسال نمایشگاه هم به ما نشان می‌دهد که باید درباره چرایی عدم کتاب نخواندن فکر کنیم. کتاب، کتاب‌خوان و کتابدار باید مورد تکریم قرار گیرد.

وی سپس در توضیح بیشتر سیاست‌های دولت در عرصه فرهنگ گفت: دولت کمک می‌کند تا نوقلمان هم مثل پیشکسوتان شناخته شوند و فاصله مرکز پیرامون یعنی شهرها و کلانشهرها و شهرهای کوچک در دسترسی به کتاب اصلاح شود. نسل جوان مهم‌ترین اهرم توسعه و پیشرفت کشور است و باید سعی کنیم آنها را کتابخوان بار بیاوریم. در کنار آن اقتصاد نشر هم اهمیت دارد. معتقدم هر کاری اگر اقتصادی نباشد، ادامه حیات نخواهد داشت. هستند کتاب‌های بسیار خوبی که در تیراژ محدود عرضه می‌شوند و هزینه‌های خودشان را هم تامین نمی‌کنند. اینجاست که دولت می‌تواند با ابزارهایی مثل یارانه، مالیات و ارز از اقتصاد نشر حمایت کند تا حرکت ناشران مرفه و مولف خوب استمرار داشته باشد.

جهانگیری متذکر شد: با محدودیت نمی‌توان از آنچه که قبول نداریم یا با سلیقه‌مان سازگار نیست جلوگیری کنیم. محدودیت هیچ‌گاه سازگار نبوده است. امروز هم می‌بینیم بسیاری از کتاب‌ها در کشورهای فارسی‌زبان همسایه منتشر شده یا در فضای مجازی به سرعت در اختیار مردم قرار می‌گیرد. هیچ کتابی نیست که برایش محدودیت ایجاد کرده باشیم و در دسترس مردم نباشد. دولت در عرصه حمایت از آزادی در فرهنگ راه خودش را ادامه می‌دهد و در سیاست‌ها شفاف خواهیم بود. کار اهل نشر را باید به خودشان واگذار کنیم. مثل همین نمایشگاه کتاب. ممیزی‌ها و مزاحمت‌ها هم باید به حداقل برسد تا ناشر و مولف با خیال راحت به کارشان ادامه دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور سپس با اشاره خروج آمریکا از برجام گفت: بعد از تشکیل دولت آقای روحانی بدترین چالشی که پیش رو داشتیم تحریم‌های ظالمانه بود که با یک دوره مذاکرات فشرده و قوی به فرجام رسیدیم. برجام یک توافق بین‌المللی است که به تصویب شورای امنیت هم رسیده است اما آمریکا از همان ابتدا هیچ کاری برای احقاق حقوق مردم ما در برجام نکرد. تا پس از به کار آمدن آقای ترامپ نیز تلاش وسیعی کرد تا فضای ناامنی به اقتصاد ایران حاکم کند. نهایتا هم هفته گذشته از برجام خارج شد.

وی اضافه کرد: آمریکا با این کار اعتبار بین‌المللی خودش را از بین برد و نه به اقشار عمومی خودش توجه کرد و نه به خواسته‌های متحدانش. بیش از ۶۰ درصد مردم آمریکا با خروج از برجام مخالف بودند. هم‌پیمانان آمریکا از کانادا تا شرق دور هم یکصدا ماندن برجام را مصلحت می‌دانستند. آمریکا تنها با هماهنگی رژیم صهیونیستی و دولت سعودی از برجام خارج شد.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره مسئولیت مردم و دولت ایران در مقطع حساس کنونی گفت: ملت باید از اهداف آمریکا آگاه باشند. نخبگان کشور هم مسئولیت بزرگی دارند. آمریکا دنبال به چالش کشیدن اقتدار ماست و با ایران مساله دارند. می‌خواهند به زعم خودشان به اقتصاد ایران ضربه جدی‌ بزنند. در این شرایط وظیفه ماست که اتحاد و انسجام دولت و ملت را حفظ کنیم و برگ برنده وحدت را از بین نبریم.

جهانگیری اضافه کرد: در کشور همسایه می‌بینیم که اختلافات شیعه و سنی چگونه جای کار برای آمریکا گذاشته است اما همان جا هم بیش از هزار و ۸۰۰ نفر از نخبگان و افراد متخصصشان زیر یک سقف جمع شدند و اختلافات را کنار گذاشتند ما هم باید انسجام خودمان را حفظ کنیم. برگ برنده دیگر ما قدرت دیپلماسی ماست. با همین سرمایه و دیپلماسی که یکصدا جهان با ما علیه آمریکا همصدا شده می‌توانیم استکبارستیزی را حفظ کنیم. مدیریت اقتصاد کشور هم مهم است آمریکایی‌ها می‌خواهند اقتصاد ایران را متلاشی کنند اما خوشبختانه با وجود خروج آمریکا از برجام با مشکلاتی که به وجود می‌آورند براساس رصد بین‌المللی شاخص‌های اصلی اقتصاد ما دچار تلاطم نشده است کالاها به اندازه کافی در کشور موجود هستند و سیاست ارزی کشور درست و دقیق اتخاذ شد.

معاون اول رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: کالاهای اساسی را با ارز ۴۲۰۰ برای مردم تامین می‌کنیم. باید برای ادامه اقتصادمان برنامه‌ریزی کنیم و از تمام فعالین اقتصادی می‌خواهم به کمک بیایند. این هنر نیست که عده‌ای فکر کنند از شرایط می‌توانند سوءاستفاده کنند و برای خودشان اندوخته کسب کنند. ما به شدت با این سوءاستفاده‌ها برخورد می‌کنیم. در باره ادامه برجام نیز با مشورت رهبری دیپلماسی‌مان فعال شده و تضمین اساسی می‌خواهیم تا بتوانیم از منافع برجام برای مردم استفاده کنیم. با اتحاد و همدلی مردم دولت و نخبگان باید کیان و اقتدار کشور را حفظ کنیم. مدیریت کشور هم باید نشان دهد که به فکر مردم است. مردم مدیران تمام وقت کاری می‌خواهند. امیدوارم که با همدلی از شرایط فعلی گذر کنیم.

منبع: ایلنا
نظرات شما