رویداد۲۴ وقتی بیانیه مجلس خبرگان رهبری برای رسانهها ارسال شد، نخستین چیزی که به ذهن آمد این بود که آیا این بیانیه جمعی همه اعضای خبرگان است یا خیر؛ بیانیهای بدون امضای اعضا و با عنوان کلی «بیانیه مجلس
خبرگان» که احتمالا تعداد زیادی از نمایندگان مجلس خبرگان از ماهیت آن با خبر نبودند.
آیا بیانیه خبرگان نظر همه اعضا بوده است
عجیب است اگر روحانی و علوی با این بندها موافق باشد: «در مواردی خطوط قرمز مورد نظر مقام معظم رهبری در توافق هستهای رعایت نشد و در حالی که جمهوری اسلامی ایران تمامی تعهدات خود را بصورت کامل به اجرا گذاشت؛ اما تضمین لازم از طرف مقابل دریافت نشد و زمینه را برای خروج آمریکا از برجام فراهم کرد.»
آیتالله بطحایی هم از آن دسته اعضای خبرگان بود که خبری از نگارش این بیانیه نداشت؛ او روز گذشته به رویداد24 گفته بود این بیانیه را احتمالا چند عضو هیات رییسه نوشتهاند و سایر اعضا از نگارش آن اطلاعی ندارند.
همچنین آیتالله هاشم زاده هریسی نیز در این بیانیه تردید وارد کرده بود و گفته بود این بیانیه ربطی به مجلس خبرگان ندارد و فقط چند عضو هیات رییسه در نگارش آن سهم داشتهاند.
در قسمت دیگری از این بیانیه نیز از حسن روحانی خواسته شده است به خاطر آسیب برجام، از مردم ایران عذرخواهی کند: « رئیسجمهور ، صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارتهای وارده در برجام که بخاطر عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی توسط رهبرمعظم انقلاب از جمله اخذ تضمین های لازم از 1+5 و نیز عدم رعایت اقدام متناظر و گام به گام، پدید آمد؛ از مردم عزیر ایران عذر خواهی کرده، تجربه توافق برجام را چراغ راه آینده قرار دهند.»
حوزه اختیارات مجلس خبرگان چقدر است؟
در قسمت دیگری از بیانیه مجلس خبرگان رهبری، تحلیلی هم از وضعیت برجام و سیاست خارجی آمده است «خروج هر یک از طرفها از توافق، به معنای نقض پیمان است؛ خصوصاً در شرایطی که اکثر تعهدات طرف مقابل بر عهده طرف نقض عهدکننده یعنی آمریکا بوده و با خروج آمریکا از برجام، دیگر هیچ محدودیتی برای این کشور در جهت مانعتراشی بر سر راه ایران عزیز نخواهد بود... در شرایط کنونی، ماندن در این قرارداد بدون اخذ تضمینهای صریح و روشن، بهطور مسلم تضمینکننده منافع ملی ما نخواهد بود. لازم است در اسرع وقت و ضمن جلوگیری از اتلاف فرصت توسط دشمن، تضمینهای جدی و محکمی برای ماندن در توافق اخذ شود. در غیر این صورت، خروج از برجام، تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود.»
بیانیه مجلس خبرگان در حالی منتشر شده که در پایگاه اطلاعرسانی آن حوزه وظایف و اختیارات مجلس خبرگان اینطور آورده شده است: «وظـیفه اصلی مجلس خبرگان، نصب و عزل رهبری است. در اصل یکصد و هفتم قانون اساسی در این بـاره آمـده است؛ «تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مـردم اسـت. خـبرگان رهبری درباره همه فقهای واجد شرایط مـذکور در اصـول پنجم و یکصدونهم بررسی و مشورت می کنند...»
سابقهای از بیانیههای پیشین خبرگان
چرا امریکا را بااین بیانیه ها قدرتمند توانا میکنید
باید اندیشید حال که این برنامه بوجود امده چه بکنیم بالاخره وقتی داشتیم برجام را پایه گذاری می کردند احتمال اینکه چند کشور منجمله امریکا از برجام خارج شود زده بودند لطفا مقامات رده بالا بجای مناقشه پردازی همفکری کنند بازهم راهی هست
هنوز به اخر نرسیده ایم