صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۲۴۶۶۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
معاون وزارت آموزش و پرورش خبر داد؛

جذب نیروهای خرید خدمت برای پیش‌دبستان/ تدوین چارچوب صلاحیت حرفه‌ای مربیان

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از تمهیدات ویژه برای فعالیت مهدکودک‌ها و مراکز پیش‌دبستانی خبر داد.

رویداد۲۴ رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی مورخ آذر ۱۳۹۵، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، تمامی مهدِکودک‌هایی که تا ۴ سال تمام را آموزش می دهند، صدور مجوزشان با سازمان بهزیستی است و صدور مجوز کودکان ۴ تا ۶ ساله با آموزش و پرورش است.

با توجه به اینکه بسیاری از کسانی که مهدکودک دارند و کودکان ۴ تا ۶ سال تمام یعنی پیش دبستانی ها را تحت پوشش خودشان داشتند، به این دلیل که وقفه‌ای در  این کار رخ ندهد، طی تفاهم نامه با بهزیستی که به زودی به امضا خواهد رسید، پیش‌بینی کردیم که آن دسته از صاحبانی که می‌خواهند بچه‌های پیش‌دبستانی را همچنان پذیرش کنند، باید در سامانه آموزش و پرورش ثبت‌نام و کد رهگیری که دریافت می‌کنند؛ به منزله مجوز موقت است تا اینکه مجوز فعالیت پیش دبستانی را دریافت کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: برعکس این مورد هم پیش بینی شده؛ یعنی آن دسته از صاحبان مراکز پیش دبستانی که از آموزش و پرورش مجوز دارند، در صورتی که می خواهند کودکان زیر ۴ سال را تحت پوشش قرار دهند، می توانند از بهزیستی مجوز بگیرند. هدف از این اقدام این است که تعداد بیشتری از کودکان ایرانی را تحت پوشش قرار دهیم.

حکیم زاده درباره وضعیت نیروهای پیش دبستانی گفت:‌ در رابطه با نیروهایی که در پیش‌دبستانی مشغول می‌شوند، به جز استان و مناطقی که دارای ضریب ۹ و مناطق محرومِ دو زبانه هستند، باید به صورت خرید خدمات از این نیروها استفاده شود؛ چرا که مجوز استخدام را برای این دوره نداریم. در حال حاضر «چارچوب صلاحیت حرفه‌ای مربیان» را تدوین کردیم که به زودی ابلاغ می‌شود، از طرفی دیگر تدوین شاخص‌ها برای مهدهای کودک، پیش‌دبستانی، شاخص‌های آموزشی و پرورشی و نظارت بر آن طبق قانون مصوب مجلس برعهده آموزش و پرورش است.

او با اشاره به اینکه ساز و کار نظام‌مندی برای همکاری مشترک بین بهزیستی و آموزش و پرورش در گذشته وجود نداشته و قانون مصوب مجلس در سال ۹۵، زمینه بسیار خوبی را فراهم کرده که از این به بعد طی یک ساز و کار کاملا مشخص و تقسیم  مسئولیت‌ها بتوانیم نظارت را هم داشته باشیم، گفت: در عین حال وزیر کار طی نامه‌ای، درخواست کردند، تقسیم کار در حوزه مهدهای کودک و پیش دبستان در یک تفاهمنامه مشترک با بهزیستی بررسی و مورد تایید طرفین قرار گیرد. در حال حاضر این تفاهم نامه نهایی شده و امیدواریم بعد از تصویب این قانون به یک بستر مناسب همکاری برسیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره کمبود مربی پیش دبستانی گفت: به طور کلی در بحث دبستان و پیش‌دبستانی با کمبود نیرو مواجه هستیم؛ اما با توجه به اعتبار مصوبِ مشخص یکی از شاخص‌های بسیار مهم برای توسعه گسترش پیش دبستانی در مناطق محروم و دو زبانه است که در این راستا تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا تعداد کودکان بیشتری را تحت پوشش پیش‌دبستانی قرار دهیم.

حکیم‌زاده ضمن بیان این مطلب که در دولت تدبیر و امید نرخ پوشش پیش دبستانی از ۳۸ درصد به ۷۰ درصد رسیده است، خاطرنشان کرد: معلمان عشایری در کانکس‌های چند پایه یک یا دو نوآموزِ پیش دبستانی را به صورت رایگان تحت پوشش قرار دادند و در واقع از این طریق تعداد ۱۵ هزار نوآموز به این شکل جذب شدند؛ خوشبختانه معلمان ابتدایی پایه اول، فوق‌العاده ایثار کردند و نرخ پوشش پیش دبستانی را افزایش دادیم.

او تعداد نیرویی که از دانشگاه فرهنگیان در مقطع ابتدایی وارد آموزش و پرورش می‌شوند را ناکافی دانست و گفت: درباره وضعیت نیرو بررسی‌هایی داشتیم و متوجه شدیم که تفاوت زیادی میان تعداد نیرویی که قرار است از آموزش و پرورش خارج شود، با تعداد نیرویی که از دانشگاه فرهنگیان به مقطع ابتدایی می‌آیند، وجود دارد که واقعا این تفاوت نگران‌کننده است.

با توجه به اینکه در سند تحول بنیادین در اولویت بودن دوره ابتدایی و نگاه تخصصی به آن تاکید شده، اگر واقعا دنبال این هستیم که به سند تحول بنیادین عمل کنیم، باید نگاه متفاوت‌تری نسبت به جذب نیرو در این مقطع داشته باشیم؛ نگاهی که هزینه‌ای نباشد.

منبع: ایلنا
نظرات شما