حضوری با سادگی آرایش و پیرایش و لباس عروس جدید خاندان سلطنتی بریتانیا، با وجود هزینه نجومی یک مراسم عروسی سلطنتی که صرف شده بود، مورد توجه مردم ایران قرار گرفت و بسیاری از جمله نعیمه اشراقی نوه امام خمینی (ره) به آن واکنش نشان دادند.
آنچه که از عروس و داماد جدید خاندان سلطنتی بریتانیا برای بیشتر کاربران ایرانی مورد توجه قرار گرفته، بیتوجهی یک شاهزاده به گذشته پرمصائب دختری است که برای زندگی آینده خود انتخاب کرده، طلاق پدر و مادر همسرش در شش سالگی، متارکه و یک بار شکست در زندگی خودش، بزرگتر بودن سن عروس از داماد و در نهایت فرهنگ سادهزیستی که بسیاری، بهرغم هزینه عروسی ٤٥ میلیون دلاری از آن یاد کردهاند.
البته الگوهای سادهزیستی در فرهنگ ایرانی - اسلامی بهوفور یافت میشود و سرآمد آنها، الگو زنان جهان اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) است که دختر برگزیدهترین بندهی خدا و آخرین رسول الهی بود اما تاریخ گواهی داده که با سادگی و قناعت غیر قابل باوری زندگی مشترک خود را با شاهر مردان (ع) شکل داد. با این حال، این الگوها در شرایطی که در جامعه ما کمرنگ شده است، رفتار یک عروس خاندان سلطنتی، با همان دلیل سادهگرایی مورد توجه کاربران ایرانی اینترنت قرار گرفته است.
روز گذشته (٢٩ اردیبهشت ماه) هری ٣٣ ساله با مگان مارکل ٣٦ ساله در کلیسای سنت جورج که ظرفیت ٨٠٠ مهمان را دارد، ازدواج کرد. زمانی که مارکل با لباس، آرایش صورتی ساده و حتی بدون زیورآلات چندانی جلو دوربین رسانه ها و مقابل چشم میلیونها بیننده ظاهر شد، بسیاری از کاربران، سادگی او را تحسین کردند و نظرات خود را درباره آن مطرح کردند.
بسیاری سادگی عروس جدید خاندان سلطنتی را که چندان هم کمخرج نبوده است، با برخی از مراسم عروسیهای مجلل در ایران که این روزها واگیردار هم شده است، مقایسه کردند. مراسمی که مبالغ زیادی از آن برای لباس عروس با زرق و برق هرچه تمامتَر و آرایشگاههایی که تمام سعی خود را برای متفاوتتَر شدن چهره عروس در یک شب به کار میبرند، صرف میشود.
ساناز- یکی از کاربران شبکههای اجتماعی با بیان اینکه هر دو عروس خاندان سلطنتی از همسرانشان بزرگتر هستند، میگوید: این در حالی است که بزرگ بودن سن عروس از داماد، حتی برای چند ماه، در فرهنگ ما ایراد محسوب میشود. از طرفی من به عنوان یک دختر ایرانی سعی میکنم همه چیز را ساده بگیرم و تشریفات را نمیپسندم، اما پسرهایی که از دختران ایرانی با عنوان پرتوقع یاد میکنند، در پاسخ به این سادگی معتقدند که حتما عیب و ایرادی دارم که بسیاری از مسائل را آنقدر ساده میگیرم! باید فرهنگ سادهزیستی همهگیر شود تا یک کشور پیشرفت کند در غیر این صورت تشریفات سرگرم کننده هستند و موجب عقبافتادگی میشوند.
نرگس- مخاطب دیگری نیز در واکنش به این مراسم عروسی اظهار میکند: درست است که مراسم عروسی مگان و هری پرهزینه بود اما با آنکه پارچه لباس عروس و تشریفات از بهترین و گرانترین برندها بودند، مجلس ساده برگزار شد. از همه مهمتر، شرایطی است که عروسی مثل مگان میتواند داشته باشد؛ در حالی که دختری با چنین شرایطی در فرهنگ کشور ما جایگاه مناسبی ندارد. بنابر این طرز تفکری که تفاوت سن، دو رگه و مطلقه بودن آن دختر برایش جایگاهی ندارد، ستودنی است.
بسیاری از مخاطبان ایرانی دیگر نیز معتقدند، هر چند که یک دختر ویژگیهای خوبی داشته باشد اما طلاق، بزرگ بودن سن دختر از پسر، متوسط بودن سطح خانوادگی عروس و اینکه پدر عروس بنا به هر دلایلی نمیتواند در مراسم عروسی دخترش شرکت کند، برای بسیاری از پسران و خانوادههای ایرانی مهم است و حاضر نیستند از آن چشمپوشی کنند؛ در حالی که این موارد برای پسری از جنس خاندان سلطنتی بیاهمیت محسوب میشود.
از طرفی، برخی دیگر از کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی به آرایش مگان اشاره کردند که چون او عروس خاندان سلطنتی است، همه از سادگیاش تعریف میکنند، در حالی که اگر عروسی در ایران بدون تغییر در مراسم خود حاضر شود، اول از همه با واکنش مهمانان و اطرافیان خود مواجه میشود که چرا عروس در مهمترین شب زندگیاش هیچ تغییری نکرده و ککهای روی صورتش به خوبی پوشش داده نشده است؟!
با وجود شبکههای اجتماعی و بی حد و مرز شدن ارتباطات، برخی ترجیح میدهند از فرهنگهای کشورهای دیگر الگوبرداری کنند. الگوبرداریهایی که در برخی موارد مثبت و در بسیاری موارد اشتباه انجام میشود. الگوبرداری از سادگی پوشش و آرایش عروس جدید خاندان سلطنتی و توجه به فرهنگ سادهزیستی جنبه مثبت این قضیه است که مشخص نیست تا چه اندازه توسط مخاطبان ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد.