رویداد۲۴-مدیرکل امور گلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی گفت: بر اساس ابلاغ جدید این وزارتخانه، واحدهای تولیدی از این پس باید قارچ های فله ای را با برچسب به بازار عرضه کنند. غلامرضا تقوی در نشست خبری که در انجمن قارچ ایران برگزار شد، افزود: با توجه به رویدادهای اخیر که برداشت و مصرف قارچ های سمی از عرصه های طبیعی منجر به مسمویت و مرگ تعدادی از هموطنان شده است، باید از این پس قارچ های فله ای واحدهای تولیدی دارای برچسب تاریخ تولید و آدرس باشند تا بتوانیم قارچ های تولیدی مراکز معتبر را از عرضه قارچ های سطح معابر و خیابان شناسایی کنیم.
به گفته وی، شناسایی قارچ سمی از غیرسمی بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست
وی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی نباید دنبال مقصر بگردیم، اظهار داشت: تلاش می کنیم با نصب تابلوهای هشدار رویش قارچ سمی در عرصه های طبیعی، نظارت ها بر عرضه قارچ در بازار را نیز تشدید کنیم.
تقوی افزود: به این منظور کارگروه مشترکی با حضور مسئولان وزارت جهادکشاورزی، سازمان های غذا و دارو، محیط زیست و گردشگری تشکیل و پروتکلی درباره عرضه قارچ تدوین می شود.
برداشت قارچ از عرصه های طبیعی مجوز ندارد
این مقام مسئول در معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی همانند سایر برداشت ها مثل کتیرا و گیاهان دارویی باید دارای مجوز باشد زیرا شناسایی قارچ سمی از غیرسمی قابل تشخیص نیست و می تواند حوادث جبران ناپذیری را ایجاد کند.
به گفته تقوی، اکنون در تمامی استان هایی که قارچ سمی برداشت و مصرف شده، حداقل 2 هزار تن تولید قارچ خوراکی دارند و کمبودی در این زمینه ندارند که اقدام به برداشت قارچ از عرصه های طبیعی می کنند.
مسمویت های ایجاد شده ارتباطی به واحدهای تولیدی قارچ خوارکی ندارد
تقوی گفت: اکنون سالانه 150 هزار تن قارچ خوراکی توسط 900 واحد بهره برداری دارای مجوز با اشتغالزایی بیش از 10 هزار نفر تولید می شود که طی سال گذشته بیش از 3 هزار و 600 تن آن به کشورهای متقاضی صادر شده است.
وی میزان تولید کشور را نسبت به سرانه مصرف کافی دانست و اظهار داشت: سرانه مصرف قارچ در ایران بین یک تا یک کیلو و 200 گرم است در حالی که در کشورهای اروپایی 4 کیلوگرم و در دنیا به طور متوسط 2 کیلوگرم مصرف می شود بنابراین ما باید تلاش کنیم تا مصرف را افزایش دهیم و به هیچ عنوان نیازی به برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی نداریم.
مدیرکل امور گلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: تولید قارچ در واحدهای پرورشی با شرایط بهداشتی تولید می شود و هیچ یک از موارد مسمویت های اخیر ارتباطی به قارچ های واحدهای تولیدی نداشته است.
وی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی متولی ایجاد ظرفیت تولید، تسهیل در صدور مجوز و نظارت بر تولید و عرضه است به همین منظور منابعی را برای تولید قارچ سالم توسط جوامع روستایی فراهم کرده و تسهیلات به دانش فنی تولید و حتی قارچ هایی که نیاز به دانش فنی، دستگاهها و تجهیزات معمولی دارند، ارایه می دهد.