صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 24
کد خبر: ۱۲۶۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۷

جلوی عرضه قرآن‌های چینی را گرفتیم

انتشار قرآن‌های چینی و نفوذ چشم بادامی‌ها به نشر ایران و بخصوص انتشار مهم‌ترین کتاب دینی مسلمانان، یکی از گلایه‌هایی است که طی چند سال اخیر از سوی فعالان قرآنی و مخاطبان قرآن کریم مطرح شده؛ با این حال رئیس بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اطمینان خاطر داده که خبری از عرضه این قبیل قرآن‌ها در نمایشگاه امسال نیست.

رویداد۲۴-انتشار قرآن‌های چینی و نفوذ چشم بادامی‌ها به نشر ایران و بخصوص انتشار مهم‌ترین کتاب دینی مسلمانان، یکی از گلایه‌هایی است که طی چند سال اخیر از سوی فعالان قرآنی و مخاطبان قرآن کریم مطرح شده؛ با این حال رئیس بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اطمینان خاطر داده که خبری از عرضه این قبیل قرآن‌ها در نمایشگاه امسال نیست.او حتی تأکید کرده است که در این نمایشگاه تنها قرآن‌هایی عرضه می‌شوند که برخوردار از مجوز نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و چاپ کشورمان خودمان باشند.به‌گزارش «ایران»، بیست‌و‌ششمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در حالی این روزها میزبان عموم مردم، خانوده‌ها و قرآن پژوهان است که مراسم افتتاحیه رسمی آن شامگاه بیست و نهم اردیبهشت ماه انجام شده و بازدید‌کنندگان نیز از سی‌ام امکان مراجعه به آن را پیدا کرده‌اند.

«قرآن، چلچراغ هدایت» شعاری است که برای نمایشگاه این دوره در نظر گرفته شده، شعاری که به‌گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان از نقش جدی انقلاب در فعالیت‌های قرآنی چهل سال اخیر دارد. عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ضمن تأکید بر اینکه قرآن‌های چینی مجالی برای عرضه در نمایشگاه این دوره نیافته‌اند به «ایران»گفت: «به مردم اطمینان خاطر می‌دهم که نظارتی بسیار جدی از سوی وزارت ارشاد در عرضه قرآن‌ها صورت گرفته است. تمامی قرآن‌های حاضر در نمایشگاه قرآن دارای مجور نشر ارشاد بوده و هیچ کدام آنها از سوی ناشران چینی یا دیگر کشورها منتشر نشده‌اند.»
به‌گفته فقهی‌زاده نظارت مسئولان نمایشگاه قرآن به اندازه‌ای بوده که حتی یک استثناء هم نمی‌توان دراین میان یافت. از آنجایی که یکی از مخاطبان جدی نمایشگاه قرآن خانواده‌ها هستند، رئیس نمایشگاه قرآن تأکید دارد که در این دوره تلاش شده توجه بیشتری به برنامه‌های جنبی شود. آنچنان که شاهد برگزاری مسابقات قرآنی متعدد و از سویی برنامه‌های خاص کودکان و نوجوانان هستیم.
از جمله این برنامه‌ها می‌توان به توجه جدی به بحث فضای مجازی در این دوره اشاره کرد. از سوی دیگر نشست‌های تخصصی هم بعد از چند سال تعطیلی دوباره برگزار می‌شوند که تعداد آن به بیش از 60 نشست می‌رسد. وی با ارائه توضیحات بیشتر در همین رابطه تصریح کرد:«در دیگر بخش‌های جنبی نمایشگاه، از جمله ارائه رساله دکتری در ارتباط با مباحث قرآنی هم با وقفه‌هایی چند ساله روبه‌رو بودیم که خوشبختانه در سال‌جاری موفق به اجرای دوباره آنها شدیم. از سوی دیگر در این دوره به‌دنبال این مبحث بودیم که از ایده‌های خلاقانه مردم بهره بگیریم. از همین رو بواسطه فراخوانی که پیشتر اعلام کرده بودیم موفق به دریافت بیش از 400 طرح شدیم که در نهایت 120 طرح پذیرفته شد که شاهد اجرای آنها در نمایشگاه قرآن هستیم.»
همان‌طور که در ابتدای گزارش اشاره شد، بازدید عموم مردم از نمایشگاه قرآن از روز سی‌ام نمایشگاه امکان پذیر شده است. بخش داخلی نمایشگاه از همان ابتدا دایر بوده اما بخش بین‌الملل آن با حضور میهمانانی از هفت کشور جهان برگزار می‌شود که از شنبه آینده افتتاح می‌شود.
به‌گفته فقهی‌زاده 26 میهمان خارجی برای حضور در این بخش دعوت شده‌اند، وی در همین خصوص گفت: «البته هنوز معلوم نیست که به‌طور قطعی چه تعداد از آنان به ایران سفر کنند چرا که برای سفر به‌ کشورهای دیگر در ماه رمضان قدری سختگیر هستند. عراق، هند، روسیه، لبنان و ترکیه از جمله این کشورها هستند.»
رئیس بیست‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: این نمایشگاه امسال در بردارنده شش بخش است که در قالب بیست و دو کمیته فعالیت خواهند داشت. امسال برای نخستین مرتبه وزارت ارشاد با همکاری مدیریت مصلای تهران دست به برگزاری محفل‌های قرآن زده است، البته این محافل در سال‌های گذشته هم برگزار می‌شدند و تفاوت آن در همکاری مدیریت مصلی در این دوره است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در ادامه افزود:«هدفمان تنها جلب گروه خاصی از مخاطبان نیست، از همین رو تلاش کرده‌ایم تا برنامه‌های جنبی نمایشگاه برای همه گروه‌ها و قشرها جذاب باشد که بی‌شک دانش‌آموزان و دانشجویان از جمله مهم‌ترین آنها خواهند بود. شرایطی فراهم شده تا هنرمندان نیز در نمایشگاه امسال شرکت کنند از همین رو مردم قادر به تماشای بخشی از مراحل تولید آثار هنری از جمله خوشنویسی و نقاشی خواهند بود. البته این آثار هنری به‌گونه‌ای هستند که پیوندی با قرآن و مفاهیم دینی‌مان داشته باشند.»
از آنجایی که نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در ایام برپایی ماه رمضان میزبان علاقه‌مندان است ساعت مراجعه به آن محدود به‌ساعت هفده تا بیست‌ودو می‌شود. از همین رو شاید برای برخی این تصور پیش آید که مراجعه به آن برای مردم که اغلب هم روزه دار هستند مشکل خواهد بود. با این حال فقهی‌زاده تأکید دارد که در این چند استقبال مردم و خانواده‌ها خیلی بیشتر از انتظار آنان بوده است.
اگر اخبار حوزه فرهنگ را دنبال کرده باشید می‌دانید که طی چند سال اخیر مسئولان ارشاد بخشی از مدیریت اجرایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را به تشکل‌های خصوصی نشر سپرده است. فقهی‌زاده تأکید دارد که مشابه این اقدام در ارتباط با نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم این دوره هم رخ داده است. به گفته وی مدیران برخی از کمیته‌ها از سوی خود تشکل‌ها معرفی شده‌اند. حتی برخی از مسئولان فعلی کمیته‌ها هم از فعالان بخش‌های خصوصی هستند و گاه سمت‌های مدیریتی دراین خصوص دارند.
وی گفت:«البته در تلاش هستیم تا میزان مشارکت تشکل‌های خصوصی حوزه قرآن در سال‌های بعد پررنگ‌تر شود. نکته دیگری که بد نیست به آن اشاره کنم تعاملی ست که با برگزار‌کنندگان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران داریم. قبل از برگزاری نمایشگاه، چندین جلسه با آقای محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد داشتیم و از این طریق تلاش شد تا از تجربیات آنان نیز استفاده کنیم.»
طی روزهای آینده شاهد مراسم تجلیل از خادمان برتر قرآنی خواهیم بود. به گفته فقهی‌زاده قرار به تجلیل از چهارده خادم قرآن گذاشته شده که اگر طبق درخواست مطرح شده از سوی وزیر ارشاد، رئیس جمهوری موفق به حضور در این مراسم شود افراد برگزیده «نشان ملی خادم قرآن» را از دست وی دریافت خواهند کرد. هنوز زمان دقیق این مراسم مشخص نشده اما به احتمال بسیار شب ولادت امام حسن یا پانزدهم ماه مبارک رمضان خواهد بود.
گفتنی است که بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با شعار «قرآن، چلچراغ هدایت» از یکشنبه 30 اردیبهشت تا 14 خردادماه برابر با بیستم شب ماه مبارک رمضان از ساعت 17 تا 24 در محل مصلای امام خمینی(ره) میزبان علاقه‌مندان است.

نظرات شما