در گفتوگو با رویداد۲۴ مطرح شد؛
جمالی عضوکمیسیون امنیت ملی، میگوید آخرین اطلاعی از جزئیاتی که از مدیران دوتابعیتی دارد صد نفر است و یکی از مواردی که شناخت و شناسایی آنها را سخت میکند این است که دوتابعیتیها عموما خوداظهاری نمیکنند.
رویداد۲۴ آمار دوتابعیتیها به ماجرایی عجیب تبدیل شده است که گویا دو روایت از آن موجود است؛ روایت کریمی قدوسی و روایت مخالفان کریمی قدوسی، که در صدر آن وزارت اطلاعات و دولت است. کریمی قدوسی عضوکمیسیون امنیت ملی در حالی تعداد مدیران دوتابعیتی را 300 نفر اعلام کرد که وزارت اطلاعات حضور 198 و 210 مدیر دو تابعیتی در پستهای دولتی را کاملا تکذیب کرد تا بحث مدیران دو تابعیتی به بحث اصلی وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و اصولگرایان رادیکال مجلس تبدیل شود. جالب آنکه اختلاف نظرها تنها میان دولت و مجلس نیست؛ نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون هم بر سر تعداد مدیران دوتابعیتی و تعریف مدیر چندتابعیتی اختلاف دارند. کریمی قدوسی تعداد مدیران دوتابیعیتی را بیش از 300 نفر ذکر کرده اما نوبندگانی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی اعتقاد دارد تعداد آنها اینقدر نیست. جمالی نوبندگانی در این گفتوگو جزییاتی جدیدی از موضوع مدیران دو تابعیتی در اختیار رویداد۲۴ قرار داده است.
مدیران دو تابعیتی ارتباطی با مدیران غیر دولتی ندارد
محمدجوادجمالی نوبندگانی عضوکمیسیون امنیتملی و سیاست خارجی، در گفتوگو با رویداد۲۴، با اشاره به آخرین وضعیت بررسی مدیران دوتابعیتی در مجلس، گفت: به دنبال جاسوسانی که اخیرا دستگیر شده بودند و مشخص شد که دوتابعیت مضاعف و چندگانهای دارند، نمایندگان مجلس طرحی را به تصویب رساندند که در پی آن تحقیق و تفحصی را در مورد مدیران دوتابعیتی داشته باشند. در اینجا باید حتما متذکر شوم که این موضوع هیچ ارتباطی با مدیران غیردولتی که تابعیت دوگانه دارند، ندارند.
در گزارش گفته شد 100 مدیر دوتابعیتی داشتهایم
او ادامه داد: در باب این موضوع، کمیته تحقیق و تفحص به ریاست آقای کریمی قدوسی شکل گرفت تا موضوع مدیران دوتابعیتی را بررسی کنند. این کمیته با حضور در وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و سازمانهای مربوطه از حضور مدیران دو تابعیتی گزارشی را تهیه کردند و به صحن کمیسیون امنیت ملی ارائه دادند. در این گزارش به صورت کلی گفته شد صد نفر از مدیران که در گذشته عضو شورای شهر یا برخی از نهادها بودند، دوتابعیتی هستند و نامی از آنها آورده نشده است.
در تعریف مدیر دوتابعیتی اختلاف داریم
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برخی از اختلافنظرها میان وزارتخارجه و کمیته تحقیق و تفحص، گفت: تعریف تابعیت یکی از موارد مورد اختلافی بود. چون برخی داشتن گرین کارت یا اقامتهای کوتاه مدت را به معنای دوتابعیتی بودن قلمداد نمیکردند. من به عنوان دبیر اول کمیسیون این اسامی را قرائت کردم و به اطلاع اعضای کمیسیون سیاست خارجی رساندم. این گزارش به رئیسکمیسیون داده شد و ایشان نیز گزارش را به رئیس مجلس یعنی آقای لاریجانی دادند.
معلوم نیست گزارش قبل از چاپ برای صحن به رسانهها داده شده یا نه
جمالی با اشاره به منتشر شدن این گزارش در رسانهها پیش از آنکه در خود صحن قرائت شود، گفت: تا زمانی که گزارش چاپ و برای قرائت آماده نشده باشد، کسی نمیتواند آن را منتشر کند اما زمانی که برای صحن چاپ میشود، گزارش دیگر حالت محرمانه خود را از دست میدهد و قابل انتشار در رسانهها است. من به شخصه نمیدانم که این گزارش قبل از چاپ منتشر شده است یا بعد از چاپ، زیرا اگر این گزارش بعد از چاپ منتشر شده باشد ایراد قانونی و آییننامهای ندارد.
اسمی از لیست صد نفره مدیران دوتابعیتی نبردهام
جمالی در ادامه تصریح کرد: هیچگاه هیچ اسمی از لیست صد نفره مدیران دوتابعیتی نبردهام و فقط به صورت کلی این موضوع را مطرح کردم. موضوع دیگری که مطرح است این است که ما قانون کامل و مدونی در این خصوص نداریم و قانون ما در این زمینه مربوط به صدسال گذشته است و یکی از پیشنهادهایی که مطرح شد این بود که طرح جدید و کاملی در این خصوص ارائه شود که شمولیت داشته باشد. معمولا افرادی که چندتابعیتی هستند خود اظهاری نمیکنند و همین مسئله کار دستگاههای امنیتی را بیشتر و سختتر میکنند. طبق آخرین اطلاعاتی که من دارم و به هیات رئیسه دادهام لیست مدیران دوتابعیتی صد نفر بودهاند و اطلاعی از 300 مدیر دوتابعیتی ندارم. آخرین روزی که جلسه داشتیم و بحث مدیران دو تابعیتی مطرح بود، لیست ما صد نفر بود اما اینکه اکنون این افراد بیشتر شده باشند یا خیر، اطلاعی ندارم.
اونموقع بدون که از کجا آب می خوره.......