صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۲۷۵۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۷

سه میلیون نفر پناهنده و مهاجر غیرقانونی در ایران حضور دارند/ با افزایش مهاجرت غیرقانونی از پاکستان هم مواجه هستیم

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در دیدار با دستیار کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران از پیمان جهانی پناهندگان حمایت می کند.

رویداد۲۴-معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در دیدار با دستیار کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد تاکید کرد: ایران از پیمان جهانی پناهندگان حمایت می کند.حسین ذوالفقاری در این دیدار، با ارائه آمارهایی درخصوص وضعیت پناهندگان در ایران گفت: در حال حاضر سه میلیون نفر پناهنده و مهاجر غیرقانونی در ایران حضور دارند که ۹۷ درصد آنها همانند سایر شهروندان ایرانی در داخل شهرها زندگی می کنند.

وی افزود: ما در زمینه‌‌‌های آموزش پرورش، ‌سوادآموزی، مهارت آموزی،‌ آموزش عالی، ‌بهداشت و درمان، واکسیناسیون و خدمات شهری مانند شهروندان ایرانی به پناهندگان نیز خدمات می دهیم.

معاون وزیر کشور اضافه کرد: با وجود تمام اقدامات ایران در راستای کمک به پناهندگان، هزینه‌‌‌های تحمیل شده به کشور بسیار زیاد بوده و ضمن قدردانی از کمک‌‌‌های بین المللی باید گفت که این کمک‌ها بسیار ناچیز هستند.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه برنامه‌‌‌های راهبردی در بحث عودت و اسکان مجدد نتیجه‌‌‌ای نداشته است،‌ اظهار داشت:‌ ما نه تنها با کاهش پناهندگان و مهاجران مواجه نشدیم بلکه شاهد افزایش حجم مهاجران نیز هستیم. همچنین اخیرا با افزایش مهاجرت غیرقانونی از پاکستان هم مواجه هستیم. دلیل آن هم مشخص است. ناامنی در افغانستان افزایش یافته، وضعیت زندگی، معیشت و اقتصاد بهبود پیدا نکرده است و اقدامات تروریستی هم در افغانستان و هم در پاکستان همچنان ادامه دارد. تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد،‌ امیدی به بازگشت داوطلبانه مهاجران نداریم.

وی افزود: دلیل دیگر موثر بر روند مهاجران، عدم کنترل کامل مرزهای مشترک میان ایران و افغانستان، ‌افغانستان و پاکستان و پاکستان و ایران است. مهاجران غیرقانونی از افغانستان وارد خاک پاکستان و از طریق مرز مشترک و طولانی ایران و پاکستان وارد ایران می‌‌‌شوند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ادامه داد: اگر کنترل دقیقی بر مرزها نداشته باشیم، ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا بسیار مسئله‌‌‌‌ساز خواهد شد و این درحالی است که کشورهای اروپایی در این راستا کمکی به ایران نکرده‌اند.

ذوالفقاری افزود: ما از پیمان جهانی پناهندگان کمیساریای سازمان ملل حمایت می‌‌‌کنیم و از تلاش کمیساریای آژانس پناهندگان در این راستا تشکر می‌کنیم.

وی با ارائه چند پیشنهاد در این خصوص تصریح کرد: رویه‌‌‌های قبلی که پیش از این اجرا شده و به نتیجه نرسیده است، در دستورکار پیمان قرار نگیرد.

معاون وزیر کشور اضافه کرد: تصمیمات قابل اجرا اتخاذ شود و برای این تصمیمات ضمانت اجرا قرار داده شود. کشورهای مهاجرفرست،‌ کشورهای میزبان و کشورهای کمک‌‌‌‌کننده همه باید براساس قاعده‌ای ملزم به انجام تصمیمات اتخاذ شده،‌ باشند.

ذوالفقاری یکی دیگر از پیشنهادات ایران را تعیین سهم منصفانه در پذیرش پناهندگان اعلام و خاطرنشان مرد: همینطور سهم هزینه‌های پناهندگان بین همه کشورها به طور متناسب تعیین شود.

وی ادامه داد: انجام اقدامات ویژه برای عودت پناهندگان کاری بسیار ضروری است و نباید با بسته‌‌‌های تشویقی انتظار بازگشت داوطلبانه مهاجران را داشت.

معاون وزیر کشور اضافه کرد: کمک به کشورهایی مانند افغانستان، سوریه و عراق برای تأمین امنیت از مهمترین کارهایی است که باید در همین راستا انجام شود. درگیری‌‌‌های دولت و طالبان در افغانستان و تحرکات اخیر داعش در این کشور وضعیت زندگی را سخت و بدتر کرده است و با این اوصاف باید منتظر ورود مهاجران جدید باشیم.

ذوالفقاری ابراز امیدواری کرد:‌ در پیمان جدید جهانی ملاحظات ذکر شده،‌ در نظر گرفته شود و ما آمادگی داریم که در نشست‌هایی که به این منظور برگزار می‌‌‌شود،‌ فعالانه شرکت کرده و نظرات، تجربیات و پیشنهادات عملی خود را در این زمینه ارائه کنیم.

در این دیدار، ولکر تورک ضمن قدردانی از زحمات ملت و دولت ایران در خصوص پناهندگان خاطرنشان کرد: در حال نهایی کردن پیمان جهانی پناهندگان هستیم که تجربیات و اقدامات ایران در زمینه‌‌‌‌‌های بهداشت، آموزش، معیشت و تهیه مدارک هویتی برای اتباع خارجی در تهیه سند این پیمان بسیار الهام‌‌‌بخش بود. همچنین برای حمایت ایران از این سند حساب ویژه‌‌‌ای باز کرده‌ایم.

وی افزود: ما معتقدیم که سایر کشورهای جامعه بین‌‌الملل نیز باید در این راه همراهی کنند و این امر از اهمیت خاصی برخودار است که به موجب این پیمان جهانی امید داریم بتوانیم درخواست‌‌‌های خود را از کشورهای دیگر در سطوح بالاتری مطرح کنیم.

دستیار کمیسر عالی سازمان ملل ادامه داد: کمیساریای عالی آژانس پناهندگان در ماه سپتامبر برنامه‌‌‌ای برای سفر به ایران دارد که این سفر هم نشانگر توجه ویژه سازمان ملل به ایران و قدردانی از زحمات شما در زمینه پناهندگان است.

تورک اضافه کرد: همچنین در ماه نوامبر در ژنو کنفرانس بین‌‌‌المللی‌ای درباره افغانستان در سطح وزرا برگزار خواهد شد و چارچوب اصلی مباحث آن ارائه راه‌‌‌حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی است. همچنین پیمان جهانی پناهندگان نیز در این کنفرانس ارائه خواهد شد و می تواند زمینه‌‌‌ای برای احیای دوباره سند راه‌‌‌حل‌‌‌های راهبردی پناهندگان افغانستانی باشد.

وی ادامه داد: ایران در طی سالیان اخیر در زمینه پناهندگان بسیار موفق عمل کرده است. راه‌‌‌حل‌های راهبردی،‌ اقدامات صورت گرفته و ارائه خدمات ملی به پناهندگان می‌‌‌تواند از طریق این کنفرانس مطرح شود و از تمام کشورها و دست‌‌اندرکاران کشورهای مختلف بخواهیم که در این زمینه اقداماتی را انجام دهند.

منبع: ایلنا
نظرات شما