حجتالاسلام شیخ در گفتوگو با رویداد۲۴:
پیروزی خوبی برای فراکسیون امید در ترکیب هیات رییسه رقم خورد و اگر نمایندگان کمی بیشتر به عارف اقبال نشان میدادند کرسی ریاست مجلس هم به گزینه فراکسیون امید میرسید. در عین حال آقای لاریجانی را هم خیلی از خود دور نمیدانیم و تفکرات ایشان در بسیاری از مواقع بسیار نزدیک به اصلاحطلبان است.
رویداد۲۴-
محمد آیتی: انتخابات هیات رییسه در سال سوم مجلس دهم هم برگزار شد و اصلاحطلبان ضمن به چالش کشیدن لاریجانی در ابقای مجددش بر ریاست مجلس، موفق شدند 5 کرسی از 12 کرسی موجود را تصاحب کنند که بیتردید این یک موفقیت مهم برای اصلاحطلبان پس از گذشته 2 سال از عمر مجلس به شمار میرود. 114 رای عارف در دور اول انتخاب رییس مجلس و برتری 13 رایای وی بر رییس یک دههای مجلس حکایت از آن داشت که دیگر فراکسیون امید بنا ندارد با افرادی که گذشته روشنی در ائتلاف نداشتند، یکی شود. هرچند عارف در مرحله دوم رایگیری به واسطه انصراف غیرمنتظره حاجیبابایی از ریاست مجلس بازماند اما پیروزی دور اول وی بر دو کاندیدای دیگر و مخصوصاً شکست فراکسیونهای مستقلین و ولایی در انتخاب نایب رییس اول و دوم مجلس نشان از برتری فراکسیون امید داشت. از اینرو به سراغ مهدی شیخ، نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس رفتیم تا از نقطه نظرات وی در این خصوص باخبر شویم.
رای عارف در انتخابات ریاست مجلس بسیار معنادار بود، مهمترین عامل این رای بالا را در چه میبینید؟
به هر حال اتفاق مبارکی در مجلس افتاد، اینکه سه نفر بطور جدی برای انتخابات ریاست مجلس کاندیدا شدند و با هم رقابت کردند. اگر نگاهی به انتخابات ریاست مجلس در ادوار گذشته بیاندازیم میبینیم که خیلی رقابتی وجود نداشته و تقریباً مشخص بود که رییس مجلس چه کسی میشود، اما انتخابات سال سوم مجلس دهم به عنوان یک رقابت خاص در تاریخ ماندنی شد.
دیروز انتخابات در یک فضای سالم و دوستانه برگزار شد و من معتقدم یک بار دیگر دموکراسی چهره واقعی خودش را در کشور ما نشان داد. این رای قابل ملاحظه عارف نشاندهنده انسجام اعضای فراکسیون امید بود که جا دارد که از همه آنها تشکر کنم که حرکت موفقیتآمیزی را شروع و به نتیجه رساندند.
پیام روشن رای عارف چه بود؟
شخصیت آقای عارف اثباتی و ایجابی است. به مرور زمان بسیاری از نمایندگان روش و منش عارف را دیدند و او را پذیرفتند؛ حتی در بین افراد رایدهنده به عارف کسانی بودند که به لحاظ سیاسی در جریان مقابل او قرار داشتند. رای عارف نشاندهنده شخصیت او در مجلس بود.
شما به عنوان یکی از اعضای فراکسیون امید از رای کاندیداهای فراکسیون متبوع خود رضایت داشتید؟
بله، به نظر من پیروزی خوبی برای فراکسیون امید در ترکیب هیات رییسه رقم خورد و اگر نمایندگان کمی بیشتر به عارف اقبال نشان میدادند کرسی ریاست مجلس هم به گزینه فراکسیون امید میرسید. در عین حال آقای لاریجانی را هم خیلی از خود دور نمیدانیم و تفکرات ایشان در بسیاری از مواقع بسیار نزدیک به اصلاحطلبان است.
بسیاری از اصلاحطلبان به عملکرد فراکسیون امید مجلس انتقاد دارند، آیا این انتقادات را بجا میدانید؟
طبیعی است افرادی که خارج از مجلس هستند با فضای داخل مجلس ارتباط ندارند و بیگانه هستند و از اینرو انتظارات خودشان را دارند. واقعیت هر روز مجلس با روز دیگر فرق دارد و هر آن شکل لابیها، تغییرات، ائتلافها و... تغییر میکند.
فراکسیون امید در یک حرکت ایجابی و اصلاحی یک روند رو به جلویی را در دستور کار خود قرار داد و این موضوع در انتخابات هیات رییسه دیروز به وضوح مشاهده شد. من تصور میکنم این استراتژی به خوبی جواب داده و باید همین روال را دنبال کرد چون نمیشود مسائل را با قهر و دعوا حل و فصل کرد.
فراکسیون مستقلین پس از حضور عارف در صحنه تصمیم گرفت که از پزشکیان و مطهری حمایت نکند اما هر دوی این افراد با رای قاطع در این سمت ماندند، ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
آقایان پزشکیان و مطهری هردو از شخصیتهای برجسته مجلس هستند و سوابق روشنی در کارنامه آنها به چشم میخورد و خودشان دارای رای هستند و در این موضوع جای هیچ شکی هم وجود ندارد. گاهی برخی فراکسیونها نشان میدهند که خیلی فراکسیون نیستند و به خاطر تقابل شکل گرفتند و انسجام لازم را ندارند.
رویکرد جدید فراکسیون امید در انتخابات هیات رییسه را برای انتخاب رییس کمیسیونها هم اعمال خواهید کرد؟
فضای انتخابات کمیسیونها با انتخابات هیات رییسه متفاوت است و به نظر میرسد برای آن انتخابات باید برنامهریزی مجزایی کرد.
به موفقیت در انتخابات کمیسیونها امیدوار هستید؟
اعضای فراکسیون امید در دو سال گذشته تجربه زیادی را به دست آوردند و تسلط آنها به کار بیشتر شده و همین موضوع میتواند فرصتی را ایجاد کند که موفقیتهای بیشتری برای آنها نسبت گذشته رقم بخورد.