شیرزاد در گفتوگو با رویداد۲۴به حملات اخیر دلواپسان پس از اعلام حکم دادگاه آمریکا واکنش نشان داد
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص حملهها و هجمههایی که دلواپسان پس از اعلام حکم دادگاه آمریکایی برای مصادره 2 میلیارد دلار اموال بلوکهشده ایران داشتهاند، تأکید کرد وقتی کار بهجایی میرسد که اصولگرایان تندرو همیشه میخواهند طلبکار باشند و هیچگاه مسئولیت اقداماتی که خودشان و دوستانشان انجام دادهاند را نپذیرند، هیچ چارهای جز شفافسازی نمیماند.
رویداد۲۴- یک فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص حملهها و هجمههایی که دلواپسان پس از اعلام حکم دادگاه آمریکایی برای مصادره 2 میلیارد دلار اموال بلوکهشده ایران داشتهاند، تأکید کرد وقتی کار بهجایی میرسد که اصولگرایان تندرو همیشه میخواهند طلبکار باشند و هیچگاه مسئولیت اقداماتی که خودشان و دوستانشان انجام دادهاند را نپذیرند، هیچ چارهای جز شفافسازی نمیماند.
احمد شیرزاد در گفتوگو با
رویداد۲۴ گفت: قطعاً دولت باید با صراحت و شفافیت تمام تا جایی که منافع ملی ایجاب میکند، افکار عمومی را در جریان قرار دهد تا معلوم شود که کوتاهیها از کجا است.
دلواپسان در حالی دولت فعلی و برجام را عامل مصادره اموال بلوکهشده ایران میدانند که اخیرا مشخص شده بیاحتیاطی و اشتباهات دولت قبلی بوده که باعث صدور چنین حکمی علیه ایران شد. بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی ایران نباید هیچیک از دادگاههای آمریکایی را به رسمیت بشناسد و با آنها وارد دعوای حقوقی شود و همانطور که عباس عراقچی، عضو تیم مذاکرهکننده شب گذشته تأکید کرد بیاحتیاطی بزرگ این دولت ورود به دعوای حقوقی با دادگاه آمریکا بوده است.
احمد شیرزاد دراینباره گفت: در ماجرایی که اتفاق افتاده از دولت قبلی اصلا تعجبی نیست؛ این دولت میلیاردها دلار پول بیزبان نفت و درآمد مردم ایران که به تکتک شهروندان ایرانی تعلق دارد را به دست فردی به نام بابک زنجانی میدهد تا برود منافع مردم ایران را او تأمین کند و واضح است این شخص منافع خود را مقدم بر منافع هر کس دیگری میداند که اگر اینطور نبود به یک میلیاردر نفتی تبدیل نمیشد.
بانک مرکزی ایران در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد اقدام به خرید اوراق قرضه دولتی آمریکا کرد و حال دادگاه عالی آمریکا به بهانه ادعایی مشارکت ایران در انفجار مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت، حکم مصادره 2 میلیارد از اموال بلوکهشده ایران را صادر کرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب دراینباره گفت: وقتی دولتی در این حد از سادهلوحی پول مردم را در اختیار یک نفر قرار میدهد، طبیعی است که در تحلیلهای خود این اشتباه را هم دارد که پول ایران را دست کشوری بدهد که هرروز علیهاش شعار میدهند. جالب این است که دولت قبل این اندازه از شعار مرگ بر آمریکا و شعار ضدآمریکایی دادن وجهه و درآمد سیاسی کسب کرد، پس چطور میشود که بهنظام مالی آمریکا اعتماد میکند و با پول ایران در آمریکا اوراق بهادار میخرد. این مسئله اصلا مسئلهای نیست که بتوان بهراحتی از کنار آن عبور کرد. بنابراین بایستی مسئولیت دولت گذشته در این مسئله کاملاً شفاف و روشن برای مردم بیان شود.
وی در ادامه افزود: مسئله دیگر اینکه در حال حاضر طبیعی است که با شرکت در چارچوب مذاکراتی که بیش از دو سال به طول انجامیده، بهترین روش حل این موضوع در چارچوب گفتگوهایی است که بین نمایندگان سیاسی ایران و دول 1+5 واقع شد. شیرزاد گفت: هرچند این مسئلهای نیست که به برجام مربوط باشد اما این چارچوب مذاکراتی بهترین مسیر برای حل آن است. خوب است دستکم از طرف مقابل خود این درس را بیاموزیم که اگر در یکزمانی اهرم قدرت نداریم بیتابی و بیصبری نکنیم شاید در زمان دیگری اهرم قدرت به دست بیاوریم ولی میتوانیم طلب خود از آمریکا را روی میز بگذاریم. موضعگیری اخیر آقای ظریف و عراقچی این است که ایران هرگز این پول نخواهد گذشت ولو اینکه چهل سال دیگر بگذرد چراکه چنین اقدامی ضبط غیرقانونی اموال مردم ایران به حساب میآید. در مسئله انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت، آمریکاییها یک ادعایی داشتند هرچند این ادعا باطل است و هرگز در هیچ دادگاه رسمی به اثبات نرسیده اما حال پس از گذشت بیش از سی سال وقتی اهرم قدرتی به دست آوردهاند، به فکر احیای مطالبه قبلی خود افتادهاند و دادگاههایشان اقدام کردهاند. یعنی اگر آنها اهرم قدرتی داشتند دست به چنین اقدامی میزدند یعنی سادهلوحی دولت قبلی این اهرم را به دست آنها داده و آنها از آن استفاده کردند.
احمد شیرزاد اضافه کرد: بنابراین درزمانی که اهرم قدرت مناسبی در اختیار نداریم، میتوانیم از اهرم دیپلماسی استفاده کنیم و این امر بههیچوجه نامش التماس نیست. آقایانی که مدعی هستند نباید از دیپلماسی استفاده کرد و میخواهند نامش را التماس بگذارند باید راهحل جایگزین بدهند و بهاحتمالزیاد راهحل آنها دو چیز بیشتر نیست. یکی اینکه بار دیگر فتیله سانتریفیوژها را بالا بکشند و سعی کنند مقادیری اورانیوم غنیشده در ایران نگهداری کنند، حال به قیمت دهها قطعنامه جدید و به هم خوردن روابط اقتصادی ایران و برقراری دوباره تحریمهایی که تمام مکانیسمهایش روشن نگهداشته شده است. چندان برای آنها مهم نیست، مهم این است که شعارشان را خوب بدهند. راهحل دیگرشان هم همان راهحل قدیمی است که حمله کنیم به سفارتخانهها. اگر واقعاً روش درستی برای استفاده از قدرت دارند، پیشنهاد بدهند و اگر روشی وجود ندارد باید در همان چارچوب دیپلماسی حرکت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به حمله و هجمه اصولگرایان و دلواپسان به دولت یازدهم و چرایی مرتبط دانستن حکم دادگاه اخیر به برجام نیز گفت: به نظر میآید امیدی در میان اصولگرایان زنده شده که بتوانند همهچیز را برهم بزنند و نتیجه کار که همان برجام است را خراب کنند. بسیار عجیب است که باوجود گذشت سه تا چهار ماه از نهایی شدن برجام آنها انتظار دارند که تمام بانکهای آمریکایی و اروپایی به روی ایران آغوش باز کنند و اختیاراتی که حتی در رژیم گذشته هم نداشتیم در اختیار ما باشد. درحالیکه خود اصرار دارند که شعارهای ضدآمریکایی را سر دهند و تأکید میکنند که هیچچیز جز مسئله هستهای عوض نشده است. از طرف دیگر ما بهعنوان ملت ایران نباید این سؤال را مطرح کنیم که 12 سال شعارهای ضد هستهای دادن چه دستاوردی برایمان داشته اما آنها انتظار دارند که چهار ماه پس از برجام تمام درهای سعادت را به روی ملت ایران باز شود.