رویداد۲۴-مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: امسال برای اولین بار یک میلیارد دلار فاینانس برای گرفتن وام از بخشهایی مانند صندوق توسعه اسلامی و سازمان جایکای ژاپن به منظور تجهیز آزمایشگاههای دانشگاههای کشور در نظر گرفته شده است. حسین عسکریان ابیانه در آیین آغاز عملیات اجرایی کتابخانه و مرکز اطلاعرسانی دانشگاه نیشابور با اعلام این خبر گفت: بازپرداخت این وام برعهده دولت خواهد بود ودر قانون بودجه امسال نیز علاوه بر اعتبارات ملی، از طریق شوراهای اداری استان نیز اعتبارات استانی به دانشگاهها اختصاص مییابد و دانشگاهها برای گرفتن کمک از استانداریها دیگر با محدودیت قانونی مواجه نیستند.
وی افزود: هماکنون حدود دو میلیون متر مربع طرح عمرانی در حوزه آموزش عالی کشور در دست ساخت است که از این مقدار حدود یک میلیون و صد متر مربع از محل اعتبارات دولتی و بقیه از محل درآمدهای غیردولتی، مشارکتهای مردمی و خیرین ساخته میشود.
دبیر ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه مشارکتهای خیرین در این بخش به ۵۰ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: با توجه به استقبال خیرین، ستاد جذب خیرین در آموزش عالی تشکیل شده و امسال شاهد افزایش مشارکتهای مردم و خیرین در تکمیل طرحهای عمرانی، آموزشی و خوابگاهی در دانشگاهها هستیم و دولت نیز در هر بخش آموزش عالی که توسط خیرین مورد حمایت قرار گیرد تا ۵۰ درصد کمک خواهد کرد.
عسکریان ابیانه ادامه داد: حدود دو هزار طرح عمرانی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۰ درصد در دانشگاههای کشور داریم که برای تکمیل آنها حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است و میزان بدهی دانشگاهها به پیمانکاران نیز حدود چهار هزار میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه استخدام نیروی انسانی در آموزش عالی به جز در بخش آزمایشگاهی و کارگاهها ممنوع است و بیشتر به اعضای هیات علمی نیاز داریم، تصریح کرد: طبق استانداردهای وزارت علوم باید به ازای هر ۲۰ دانشجو یک عضو هیات علمی داشته باشیم که هماکنون تعداد اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور ۳۱ هزار نفر است و نیازمند استخدام سالانه حدود دو هزار نفر برای هیات علمی هستیم.
مجتمع آموزش عالی نیشابور در سال ۸۸ به سطح دانشگاه ارتقا یافت که با چهار دانشکده هنر، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه و فنی مهندسی و ۱۱۰ عضو هیات علمی، دارای بیش از دو هزار دانشجو در ۱۸ رشته کارشناسی و ۱۴ رشته کارشناسی ارشد است.