صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 29
کد خبر: ۱۲۹۷۷۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
سخنگوی وزارت خارجه:

دو سال روی لایحه FATF کار کردیم/ سفر خارجی ولایتی بیشتر از ظریف نیست‎

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: امیدواریم لایحه FATF در دو ماه آینده به تصویب برسد. مزایای بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران درصورت پیوستن به این لایحه وجود دارد.

رویداد۲۴ بهرام قاسمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن عرض تسلیت درگذشت یمین مردوخ کردستانی گفت: ایشان به عنوان خبرنگار پیشکسوت دارای تجارب بسیاری بودند و امیدواریم نسل جوان عرصه رسانه بتواند در همان مسیر و روش‌ها، راه را ادامه بدهد.

وی فرارسیدن عید سعید فطر را به همه مسلمانان را تبریک گفت و در پاسخ به سوالی درباره لغو قراردادهای تجاری با ایران در پی خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: مگر شرکت خارجی در ایران کار می‌کرد؟ برخی رسانه‌ها می‌گفتند که بعد از برجام شرکتی به ایران نیامدند و برجام دستاوردی نداشته است و شرکت‌های خارجی استقبالی نکردند. قضاوت درباره ترک شرکت‌ها از ایران زودهنگام است.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: در پی اقدام غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام، برخی از شرکت‌هایی که سهامداران آمریکایی هستند، برای همکاری با ایران دارای مشکل هستند. با این وجود، آنها دارای فرصت‌های ۶۰ روزه و ۹۰ روزه هستند. درباره اینکه در پی خروج از ایران باید غرامت بدهند، هر قرارداد با قرارداد دیگری چه می‌شود. با این وجود، ما در حال رایزنی هستیم و وزارت امور خارجه به عنوان همراه تمامی دستگاه‌های استراتژیک کشور در کنارشان است و در صورت لزوم، اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

دولت کره در مذاکره با آمریکا باید با هوشیاری رفتار کند

قاسمی درباره دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون تصریح کرد: مواضع کلی ایران درخصوص مسائل شبه جزیره روشن است. ما خواهان صلح و امنیت و آرامش در شبه جزیره کره هستیم و از هر گامی که به رسیدن به این اهداف و توسعه اقتصادی مردم این منطقه کمک کند، استقبال می‌کنیم ولی با توجه به سوابق و پیشینه آمریکا و بالاخص اقدامات ترامپ و کارشکنی‌ها و تخطی‌ها و عدم اجرای تعهدات ایالات متحده در قبال دیگران به ویژه برجام، با بدبینی به آمریکا نگاه می‌کنیم و نمی‌توانیم به رفتار ایالات متحده خوش‌بین باشیم و دولت کره نیز باید با هوشیاری رفتار کند.

وی افزود: با این وجود، باید صبر کرد ولی ماهیت دولت آمریکا ماهیتی است که نمی‌توان خوش‌بینانه قضاوت کرد و روند تحولات طی دهه‌های گذشته از سوی آمریکا این بدبینی را تقویت می‌کند.

مقام‌های مسکو رایزنی روسیه درباره خروج ایران از سوریه را تایید نکردند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مواضع روسیه نسبت به حضور ایران در سوریه و رایزنی‌های تهران و مسکو در این باره خاطرنشان کرد: اتفاق جدیدی در این باره رخ نداده است. مواضع روسیه در قبال ایران و سوریه روشن است. رایزنی‌های دو کشور به خوبی هم درباره روند آستانه و هم روابط دوجانبه ادامه دارد. روسای جمهور دو کشور طی روزهای اخیر دیدار داشتند.

قاسمی با بیان اینکه حضور ایران در سوریه به درخواست دولت رسمی سوریه است، ابراز داشت: هدف ما مبارزه با تروریسم است که با تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران موفقیت‌هایی به دست آمده است. آنچه از زبان مسئولان روسی از سوی رسانه‌ها مطرح شد، در رایزنی‌هایی که در تهران و مسکو داشتیم، چنین مواضعی تایید نشد. ما همکاری‌هایمان را ادامه بدهیم تا شاهد بازگشت صلح، امنیت و ثبات در سوریه باشیم.

جمع‌بندی نهایی درباره چگونگی برخورد با برجام در تهران خواهد بود

وی درباره مذاکرات ایران و ۱+۴ در کمیسیون مشترک برجام بیان کرد: برای اولین بار کارگروه کارشناسی کمیسیون مشترک برجام بدون حضور امریکا در تهران برگزار شد و نمایندگان ایران و ۱+۴ درباره برجام، تعهدات طرفین و اینکه طرف مقابل چگونه می‌توانند تعهدات برجامی خود را در حوزه‌های مختلف اقتصادی انجام دهند، بحث‌های کارشناسی صورت گرفت. قرار است این مذاکرات ادامه پیدا کند. این گفت‌وگوها در محیط سازنده انجام شد و امیدواریم این مذاکرات در سطوح بالاتر در روزها و هفته‌های آینده تداوم پیدا کرده و به توافقات لازم برسیم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه اضافه کرد: نهایتا جمع‌بندی لازم درباره چگونگی برخورد با برجام در تهران خواهد بود. اگر طرف مقابل بتواند به تعهدات خود ادامه بدهند، در برجام خواهیم بود و اگر نتوانند تصمیم دیگری خواهیم گرفت. آنچه در تهران بود، ادامه مذاکرات وین بود.

 پیوستن به FATF مزایای بسیاری برای ایران دارد

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا دولت و وزارت امور خارجه با مسکوت ماندن لایحه پیوستن به کارگروه FATF موافق بوده است؟ یادآور شد: درباره این لایحه حدود دو سال کار کارشناسی در نهادهای ذیربط مانند وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی، وزارتخانه‌های اقتصادی و وزارت اطلاعات صورت گرفته بود و به نظر می‌رسید این لایحه بتواند روز گذشته به تصویب نمایندگان برسد ولی با توجه به مخالفت تعدادی از نمایندگان و اصرار آنها در انجام برخی از اصلاحات و تصوری که وجود داشت که این لایحه نمی‌تواند رای لازم کسب کند، اتفاق دیروز رخ داد.

وی ادامه داد: نماینده دولت در جلسه دیروز حضور داشت و مزایای پیوستن به خوبی تشریح شد ولی تصمیم‌گیری شد این لایحه دو ماه مسکوت بماند و بعد از دو ماه رای‌گیری شود. البته جای خرسندی دارد که این لایحه در کمیسیون مربوطه تصویب شده و به امضا رسیده است. ما امیدواریم این لایحه در دو ماه آینده به تصویب برسد. مزایای بسیاری برای جمهوری اسلامی ایران درصورت پیوستن به این لایحه وجود دارد.

نتانیاهو به جای فریبکاری درباره کم‌آبی دست از جنایت‌های روزمره‌ خود بردارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پیام نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس درباره کمک به ایران درخصوص حل بحران آب عنوان کرد: نمی‌دانم چقدر باید به سخنان شومن فریبکار پاسخ داد. بیان سخنان بی‌ربط کار اول ایشان نیست. بهتر است ایشان دست از کشتار مردم مظلوم فلسطین بردارد و دست از جنایت‌های روزمره‌شان بردارند. لازم نیست ایشان نگران وضعیت مردم ایران باشد. بی‌تردید مردم ایران توانایی حل و فصل مسائل خودشان را دارند و نیازی به شعبده‌بازی و فریبکاری نیست.

قاسمی افزود: به نظر می‌رسد در پی سفر ناکام نخست‌وزیر اسرائیل به اروپا و ناکامی‌شان در همراه ساختن تروییکا اروپا با آمریکا، درصدد بودند کار دیگری انجام دهند و به همین خاطر، این اقدام ریاکارانه و فریبکارانه در این باره تفسیر کرد.

امیدواریم اروپا زمان را از دست ندهد

وی درباره مذاکرات ایران و اروپا درباره برجام گفت: مذاکرات و گفت‌وگوها ادامه دارد. ما می‌دانیم اتحادیه اروپا مجموعه بزرگی با مسائل خاص است ولی اگر آنها علاقه‌مند هستند ایران در برجام باقی بماند، باید هرچه زودتر و در کمترین زمان ممکن بتواند تعهدات و تضمین‌های لازم و مکانیزم‌هایی که بتواند به انجام تعهدات برجامی اروپا در کنار روسیه و چین به سرانجام برسد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه امیدواریم اروپا زمان را از دست ندهد، اظهار داشت: با توجه به خلف وعده‌های پیشین مردم ایران منتظر زمان بیشتری نیستند. با این وجود، من زمان خاصی برای رسیدن به این توافق را نمی‌توانم مشخص کنم ولی تاکید می‌کنم اروپا زمان زیادی ندارد و ما باید تصمیمات مقتضی خود را اتخاذ کنیم و باید هر چه زودتر وضعیت روشن شود.

تلاش اسرائیل برای طرح ادعاهایی علیه ایران، یک تلاش بی‌ثمر و بیهوده است

قاسمی درباره خبر خبرگزاری اسپوتینک مبنی بر توافق ایران و فرانسه تصریح کرد: ما با طرف‌های اروپایی در تماس بوده و هستیم. ولی آنچه شما بیان کردید، صحت ندارد. مذاکرات‌مان را با مجموعه سه کشور به نمایندگی از اتحادیه اروپا انجام می‌دهیم. موضوع مذاکرات روشن است و به غیر از برجام موضوع دیگری برای مذاکره در چارچوب این سه کشور نداریم.

وی درباره ادعای نتانیاهو مبنی بر توافق با اروپا درخصوص فعالیت‌های منطقه‌ای ایران و خروج تهران از سوریه خاطرنشان کرد: ما به صراحت نظر خود را به اروپا تشریح کرده و می‌کنیم. ما در منطقه دنبال مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات و امنیت هستیم. فکر می‌کنیم امنیت به سود همه است که با مشارکت دسته جمعی به دست خواهد آمد. آن چیزی که وجود دارد، جوسازی‌ها و جنگ روانی است که از سوی رژیم اشغالگر قدس رخ می‌دهد تا با فرافکنی جنایات خود را تحت تاثیر قرار دهد.

موازی‌کاری بین ظریف و ولایتی وجود ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: تلاش‌های آمریکا و اسرائیل که با اهداف خاصی ادعاهایی را مطرح می‌کنند، یک تلاش بی‌ثمر و بیهوده است و در نهایت بازنده نهایی امریکا و اسرائیل خواهند بود.

وی درخصوص مواضع علی اکبر ولایتی درباره برجام و نظر وی درباره ضرورت نزدیکی بیشتر تهران با مسکو هم بیان کرد: آقای ولایتی، از شخصیت‌های سیاسی کشور هستند و از جایگاه بالایی برخودار هستند. ۱۶ سال وزیر امور خارجه بوده‌اند و از تجارب ارزشمندی برخوردار هستند. اینکه تعداد سفرهای ایشان از وزیر امور خارجه به روسیه بیشتر از آقای ظریف بوده، درست نیست و قابل مقایسه هم نیست. البته آقای ولایتی چندین بار به روسیه رفتند. از طرفی، آقای ولایتی ارتباط خوبی با وزارت امور خارجه دارند. اگر فکر می‌کنید رقابت و موازی‌کاری وجود دارد، چنین چیزی وجود ندارد.

تروریسم خوب و بد ندارد و نباید با آن برخوردهای دوگانه و چندگانه داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نشست آتی منافقین در فرانسه و رایزنی‌های ایران مبنی بر جلوگیری از این نشست با فرانسه یادآور شد: منافقین یک گروه تروریستی و با سابقه اقدامات خصمانه نسبت به ملت ایران است. آنها گه‌گاهی نشست‌هایی در فرانسه دارند که مورد اعتراض جمهوری اسلامی بوده است و گفته‌ایم که نباید از استانداردهای دوگانه استفاده کرد و تروریسم را به تروریسم خوب و تروریسم بد تقسیم‌بندی کرد.

قاسمی با بیان اینکه تروریسم خوب و بد ندارد و نباید با آن برخوردهای دوگانه و چندگانه داشت، عنوان کرد: اقدام کسانی که مجوز برگزاری چنین نشست‌هایی را می‌دهند، غلط و اشتباه است که پیامدهایی هم برای خودشان خواهد داشت.

رفتار سعودی نسبت به ایران خصمانه و ماجراجویانه است

وی درباره مذاکرات ایران با چهار کشور اروپایی درباره یمن گفت: ما دو دور گفت‌وگو در مونیخ و رم با چهار کشور اروپایی داشتیم. با توجه به مصایبی که ملت یمن در سال‌های اخیر تجربه می‌کنند، تلاش می‌کنیم نگاه کشورهای اروپایی را به این موضوع جلب کنیم که آنها به یافتن راهکار انسانی برای پایان یافتن بحران یمن کمک کنند. تلاش می‌کنیم راه حلی برای پایان دادن محاصره، امدادرسانی، فرستادن غذا و دارو و... پیدا کنیم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه باید دیگران تلاش کنند تا مانع اقدامات بی‌رحمانه و بمباران‌های دولت سعودی شوند، اظهار داشت: ما امیدواریم در این مسیر گام مثبتی را برداریم هرچند که این موضوع نیازمند کار جمعی است.

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا ظریف هفته آینده با وزرای خارجه تروییکا اروپا دیدار می‌کند؟ تصریح کرد: تماس‌های فشرده با توجه به ضیق وقت وجود دارد. در همه سطوح رایزنی‌ها، گفت‌وگوها و تماس‌هایی وجود دارد. این دیدار هم می‌تواند در هفته‌های آینده برگزار شود. هدف رسیدن به جمع‌بندی نهایی است. ما امیدواریم این روند با سرعت خوبی ادامه پیدا کند.

وی درباره رفتارهای دوگانه عربستان درباره ایران و اسرائیل خاطرنشان کرد: رفتار سعودی نسبت به ایران خصمانه و ماجراجویانه است و تلاش می‌کند ایران‌ستیزی را با تمام توان دنبال کند لذا شاهد ایجاد یک جنگ روانی در عربستان نسبت به ایران هستیم لذا شاهد خبرپردازی‌های دروغ نسبت به ایران هستیم.

ترامپ سوژه کاریکاتورها و طنزپردازان است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نگاه سعودی به اسرائیل ابراز داشت: به نظر می‌رسد عربستان به صورت پنهان و گاهی آشکار در جهت جلب رضایت این رژیم عمل کند و برای ضربه زدن به دیگران از جمله ایران از هر ابزاری از جمله رژیم اشغالگر قدس استفاده کند.

قاسمی در پاسخ به این سوال که ترامپ مدعی شده است که با خروج از برجام رفتار منطقه‌ای ایران هم مهار شده است. پاسخ ایران به ادعاها چیست؟ بیان کرد: ترامپ حرف‌های عجیب و غریب زیاد می‌زند و سوژه کاریکاتورها و طنزپردازان است. ما مفهوم سخنان ایشان را نمی‌دانم. ایشان دچار خودکامگی و خودشیفتگی است و سخنانی را می‌گوید که اصولا از زبان یک رئیس‌جمهور بیان نمی‌شود. فرافکنی‌هایی را مطرح می‌کند. نوع رفتار ایشان در گروه هفت گویای این وضعیت است. سیاست ایران در خصوص مبارزه با تروریسم و منطقه روشن است.

منبع: ایلنا
نظرات شما