رویداد۲۴-کیم جونگ اون' پس از سه روز حضور در سنگاپور و شرکت در نشست با رئیس جمهوری آمریکا و امضای یک توافقنامه مشترک با وی شامگاه سه شنبه از طریق فرودگاه چانگی، این دولت- شهر جنوب شرق آسیا را به مقصد پیونگ یانگ در کره شمالی ترک کرد.
رهبر کره شمالی در حالی با رئیس جمهوری آمریکا در سنگاپور دیدار و توافقنامه دوجانبه را امضا کرد که هیچ یک از طرفین جزئیاتی از چارچوب و تعریف دقیق و مشخصی از عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح اتمی ارائه نکرده بودند.
'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه گذشته وارد سنگاپور شدند. این دو نفر امروز برابر با ۲۲ خرداد ماه با یکدیگر دیداری را برگزار کردند که برای رهبران دو کشور در بیش از شش دهه گذشته سابقه نداشت.
خبرگزاری دولتی کره شمالی پیشتر درباره این دیدار گفته بود که پیونگ یانگ و واشنگتن برای بازسازی روابط در دورهای جدید، درباره 'دیدگاههای اساسی و پایهای' خود تبادل نظر میکنند.
طبق گزارش این خبرگزاری 'در این نشست درباره موضوع مهم به وجود آوردن مکانیزم روند صلح پایدار و خلع سلاح هستهای در شبه جزیره کره و موضوعات دیگر بحث شد. '
با این وجود بسیاری از ناظران تحولات کره شمالی، معتقدند کیم جونگ اون بسیار غیرقابل پیش بینی است و به همین دلیل متوقف کردن کامل برنامه توسعه تسلیحات هستهای این کشور از سوی رهبر کره شمالی را بعید میدانند.
رهبر کره شمالی در سال جاری میلادی با حضور در سنگاپور سومین سفر خارجی خود را پس از حضوردر چین و کره جنوبی انجام داد.
گفته میشود بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولان، مقامها وکارشناسان کره شمالی کیم جونگ اون را در این سفر همراهی میکردند.
وی برای نخستین بار حدود ۵ هزار کیلومتر از مرزهای کشورش برای حضور در نشست سنگاپور دور شده بود.
ترامپ طرف مقابل رهبر کره شمالی نیز درحالی با کیم دیدار کرد که پیش از آن در اجلاس سران گروه ۷ سبب آشکارتر شدن اختلاف هرچه عمیقتر بین واشنگتن با دیگر متحدان دیرینه غربی خود شد.
ناظران منطقهای معتقدند مذاکرات روز سه شنبه دشوار و بحرانی بود و رسیدن به شرایط عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح اتمی روندی است که سالها به طول میانجامد و صرفا با همین یک نشست نمیتوان تمامی موارد میان دو کشور را حل کرد.
کرۀ شمالی و آمریکا پس از جنگ کره در دهه ۱۹۵۰ دو دشمن اصلی یکدیگر بوده و روابط خصمانهای داشته اند.
این روابط از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ متشنجتر از همیشه شد. پیونگیانگ پس از آزمایش یک بمب هستهای هیدروژنی و چند موشک بالستیک قاره پیما، اعلام کرد خاک ایالات متحده در تیررس این کشور است.
لفاظیهای شدید میان رهبران دو کشور و اعمال تحریمهای گسترده و تهدید نظامی از سوی آمریکا، نگرانی وقوع مجدد جنگ در شرق آسیا و شبه جزیره کره را تا یک مه پیش به بالاترین حد در دهههای گذشته رسانده بود.
کره شمالی، اما از اوایل سال جاری میلادی با برگزاری المپیک زمستانی در کره جنوبی، موضع آشتیجویانهای در برابر سئول در پیش گرفت و سرانجام پس از دیدار با مون جائه-این رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که برای کاهش تنش در شبه جزیره کره، با دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت: وگو میکند.