صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 04
کد خبر: ۱۳۰۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

پیامک‌های تهدیدآمیز مشهدی!

چند روز مانده بود تا لايحه الحاق ايران به کنوانسيون بين‌المللي مقابله‌ با تأمين ‌مالي تروريسم (CFT) وارد دستور کار جلسه علني شود. برخي پيامک‌هايي براي نمايندگان اميدي مجلس مي‌فرستادند تا آنها را از رأي‌دادن به اين لايحه برحذر دارند؛ آنها منتظر ورود اين لايحه به صحن نبودند.

رویداد۲۴-

چند روز مانده بود تا لايحه الحاق ايران به کنوانسيون بين‌المللي مقابله‌ با تأمين ‌مالي تروريسم (CFT) وارد دستور کار جلسه علني شود. برخي پيامک‌هايي براي نمايندگان اميدي مجلس مي‌فرستادند تا آنها را از رأي‌دادن به اين لايحه برحذر دارند؛ آنها منتظر ورود اين لايحه به صحن نبودند.

حالا يک عضو هيئت‌رئيسه گفته مرکز طراحي اين اقدام، «مشهد» بوده است. احمد مازني از نمايندگاني بود که در حساب شخصي خود در توييتر از اين ماجرا خبر داد؛ چند روز بعد از آن بود که لايحه الحاق ايران وارد دستور کار مجلس شد و با فعل‌و‌انفعالاتي دور از ذهن، براي دو ماه مسکوت ماند. اما شامگاه دوشنبه، عليرضا رحيمي، نماينده تهران و عضو هيئت‌رئيسه مجلس، از برگزاري جلسه هيئت‌رئيسه با حضور علي لاريجاني خبر داد که در آن مبحث پيامک‌هاي تهديدآميز و گزارش‌های آن بررسي شده است.

مشهد؛ مرکز طراحي و ساماندهي
رحيمي در توييت خود نوشته: «امروز از گزارش پيامک‎هاي حاوي تهديد و توهين به نمايندگان در حضور دکتر لاريجاني مشخص شد مرکز طراحي و ساماندهي پيامک‎ها عليه نمايندگان و مجلس (با هدف رد لايحه مقابله با تأمين مالي تروريسم) شهر مشهد بوده است. حلقه اولترا-افراطي که از کره‌شمالي براي ايران تصور بيشتري ندارند».

پيش از اين هم «مصطفي کواکبيان» در جريان بررسي اين لايحه، در موافقت با آن گفته بود: «از افطار ديشب تا سحر و تا امروز بالاي 600 پيامک براي من ارسال شده است و البته دست بسيج دانشجويي و تشکل‌هاي دانشجويي درد نکند که دغدغه کشور را دارند. اما من به آنها مي‌گويم که احتمال بدهيد بنده هم جانباز انقلاب باشم و برادر شهيد».

مؤدبانه، مشفقانه، دلسوزانه و تهديدآميز
در همين حال، «محمدرضا تابش»، نايب‌رئيس فراکسيون اميد، در حاشيه جلسه علني مجلس در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالاتي درباره پيامک‌ها پاسخ داد. او هم ازجمله نمايندگاني بود که هدف اين پيامک‌ها هستند.

او درباره لحن اين پيامک‌ها مي‌گويد: «بسته به خاستگاه اجتماعي افرادي که از خودشان مطرح مي‌کردند، لحن و ادبياتشان فرق داشت. برخي خودشان را به‌عنوان معلم، برخي به‌عنوان دانشجو، يا به‌عنوان فارغ‌التحصيل دانشگاه و برخي هم بي‌نام‌ونشان پيامک مي‌زدند».

تابش ادامه داد: «برخي از پیامک‌ها مؤدبانه، برخي مشفقانه و دلسوزانه و برخي هم تهديدآميز بودند». او در پاسخ به اينکه درباره لايحه الحاق به CFT بيشتر پيامک‌هاي اين‌چنيني دريافت کرده يا در دوره تصويب برجام، گفت: «در مقايسه با برجام، درباره اين لايحه پيامک‌هاي بيشتري بود». تابش علت آن را نیز اين مي‌داند که «سير تصويب CFT بيشتر از برجام طول کشيد و برجام يکدفعه تصويب شد».

او ادامه داد: «من در فراکسيون نیز پيشنهاد دادم اين موضوع پيگيري شود؛ چراکه بعضي از شماره‌ها تقريبا ثابت است. ظاهرا تشکيلاتي شماره نمايندگان هر استان را به همان استان مرتبط داده تا آنها اين پيامک‌ها را ارسال کنند؛ البته ممکن است به صورت کشوري هم اين کار را انجام داده باشند. اما اينکه اين تشکيلات چه تشکيلاتي است، موضوعي است که وزارت اطلاعات بايد آن را عنوان کند».

مسکوت‌ماندن در نتيجه فرقي ندارد
نايب‌رئيس فراکسيون اميد درباره پيشنهاد مسکوت‌ماندن لايحه پيوستن ايران به کنوانسيون مقابله با تأمين مالي تروريسم نيز گفت: «در‌اين‌باره تصميم فراکسيوني گرفته نشد و خيلي فوري به اين تصميم رسيدند. وقتي آن صحنه‌ها اتفاق افتاد و طومار پهن شد، گفتند ممکن است اين لايحه رأي نياورد. در واقع تصميم بين بد و بدتر گرفته شد. اما فکر مي‌کنم نتيجه آن فرق چنداني ندارد؛ چراکه تشکيلات بين‌المللي گفته طبق ضرب‌الاجل عمل مي‌کند».

تابش با تأکيد بر اينکه فرصت رأي فراکسيوني در‌اين‌باره وجود نداشته، گفت: «درباره مسکوت‌ماندن اين لايحه، مشورت‌هايي با جمع محدودي از فراکسيون‌ها صورت گرفت، با من هم صحبتي شد و من هم بين بد و بدتر همان را انتخاب کردم تا قدري زمان بخريم، ولي الان فکر مي‌کنم نتيجه‌اش فرقي ندارد».

سازماندهي شده بوده
قاسم ميرزايي‌نيکو، منتخب مردم دماوند براي مجلس، نیز از نمايندگاني بود که اين پيامک‌ها را دريافت کرده است. او معتقد است که اين حرکت سازماندهي شده بوده است.

ميرزايي‌نيکو در پاسخ به اينکه آيا در اين دو سال لايحه يا طرحي بوده که اين‌گونه پيامک‌هايي دريافت کند، مي‌گويد: «اصلا؛ به اين شکل نبوده؛ مثلا درباره انتخاب آقاي غلامي براي وزارت علوم بوده که دانشجويان پيامک بزنند که رأي بدهيد يا ندهيد يا درباره آقاي ربيعي هم همين‌طور؛ اما با اين ادبيات سازمان‌يافته، يکسان و جواب‌هاي يکسان، تا‌به‌حال نداشتيم».

او ادامه داد: «من به برخي از آنها جواب مي‌دادم و بازخوردها و جواب‌هاي يکساني هم دريافت مي‌کردم». ميرزايي‌نيکو ادامه داد: «به نظرم این حرکت سازماندهي شده و منظم بوده است». او ادامه داد: «از ناحيه طومارها هم سازماندهي شده بود؛ کما‌اينکه طومارها را کسي متر نکرد و...؛ از اين هم که بگذريم، مجلس جاي بحث، بررسي و تجزيه و تحليل است؛ مجلس جلوي دانشگاه نيست؛ يادمان هست که سال 60 جلوي دانشگاه گروه پيکار يک طرف و يک گروه ديگر طرف دیگر قرار مي‎گرفتند».

مجلس ششمي نشويد
اين عضو فراکسيون اميد درباره محتواي پيامک‌ها گفت: «مثلا اين بود که بايد در پيشگاه مردم پاسخ‌گو باشيد! من هم جواب مي‌دادم شما مي‌داني FATF چيست؟ که در پاسخم گفتند که حالا تو باسواد شدي از من داري سؤال مي‌پرسي؟».

او درباره اينکه آيا از ردصلاحيت هم صحبتي مي‌کردند، گفت: «درباره ردصلاحيت اين‌گونه مي‌گفتند که اين کاري را که شما مي‌کنيد، مجلس ششم انجام داد و نتيجه‌اش را ديد؛ شما مجلس ششمي نشويد!».

او افزود: «پيشنهاد داديم فراکسيون همه اين پيامک‌ها و شماره‌ها را اسکرين‌شات و پرينت بگيرند و کنار هم قرار دهند و بررسي شود تا به نتيجه برسند». با تمام اين اوصاف، از کنار هم قراردادن برخي موضوعات و تحرکات در داخل و بيرون مجلس، شايد بتوان به فرستنده و طراح پيامک‌ها رسيد.

نظرات شما