رویداد۲۴ این مطلب را ناصر کارگر مسئول تعمیرات تجهیزات الکتریکی واحد تعمیرگاه مرکزی گفت و افزود: قسمت تعمیرات تجهیزات الکتریکی از زیرمجموعههای کارگاه برق تعمیرگاه مرکزی است. فعالیتهای این قسمت درزمینۀ تعمیرات کلیدهای قدرت، تعمیرات تجهیزات الکتریکی مانند ترانس جوش و دیزل جوش و موتور جوش و تعمیرات اهرمهای فرمان جرثقیل و... است.
وی در خصوص فرایند کسب این موفقیت در این واحد گفت: با توجه به مرکزیت قسمت تعمیرات تجهیزات الکتریکی درزمینۀ تعمیرات کلیدهای قدرت، از گذشته تأکید این واحد در کنار انجام تعمیرات روتین مورد نیاز نواحی، بهبود سرویسدهی به نواحی با تکمیل مدارک فنی و پیگیری تأمین زیرمجموعهها و همچنین افزایش دانش فنی کارکنان قسمت بوده است.
او در همین خصوص افزود: در این راستا یکی از فعالیتهای این قسمت تهیۀ مدارک فنی و اطلاعات موردنیاز و تهیۀ فرمRIC124 با همکاری واحد قطعات یدکی برای ایجاد کد قطعۀ یدکی به تعداد ۶۰۰ عدد برای کلیدهای گازی 4HD، 6145SB، AFPI3 و FP، کلیدهای وکیوم 4VD و 4AH3 و کلیدهای MAGII، کلیدهای هوایی ABB و Siemens و MAGRINI بوده است که با این کار ضمن
تأمین قطعات یدکی کلیدها، امکان سرویسدهی به ناحیه در کوتاهترین زمان فراهم شد.
کارگر خاطرنشان کرد: مشابه فعالیت فوق در مورد لیورهای جرثقیل FPohn-Burkhart و دستگاههای تراش سبک و سنگین و فرزهای نصب در تعمیرگاه مرکزی نیز انجام شده که آماده به کاری این تجهیزات را افزایش داده است.
با توجه به تعداد بالای نصب کلیدهای یادشده در سطح نواحی مجتمع و هزینۀ زیاد جایگزینی یک کلید نو در ناحیه، فراهم آوردن امکان تعمیر کلیدها از طریق پیشبینی زیرمجموعه و پیگیری شارژ قطعات کیفی در سیستم، صرفه جویی اقتصادی بالایی به همراه داشته است.
فورمن تعمیرات تجهیزات الکتریکی واحد تعمیرگاه مرکزی با اشاره به اهمیت و لزوم بومی سازی برخی از تجهیزات گفت: از دیگر فعالیتهای شاخص این قسمت پیگیری بومی سازی قطعاتی از زیرمجموعۀ کلیدها و اهرمها بوده که به هر دلیل امکان تأمین آن از سازندۀ اصلی وجود نداشته است. در این راستا با همکاری واحد بومی سازی نزدیک به ۲۵۰ قطعه از زیرمجموعۀ کلیدها و اهرمهای فرمان پس از تهیۀ نقشه و ارسال نمونه به تولیدکنندگان مجرب، با تبادل نیازها با تولیدکننده، نمونه های تولید شده روی تجهیز موجود در قسمت امتحان شده و پس از تأیید کیفیت قطعۀ ساخته شده، مجوز تولید انبوه قطعات و شارژ آن در سیستم داده شده است.
این در حالی است که با توجه به تعداد بالای نصب کلیدها و لیورها در سطح نواحی شرکت و هزینۀ بالای جایگزینی آنها، بومی سازی تجهیزات صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته است.
وی در ادامه به اهمیت دانش افزایی نزد کارکنان این بخش اشاره و تصریح کرد: در جهت افزایش دانش فنی کارکنان قسمت نیز حدود ۱۵ دستورالعمل فنی با ترجمۀ متون اصلی تجهیزات تهیه شده که در این دستورالعملها روشهای مونتاژ و دمونتاژ و همچنین تست تجهیزات به صورت مفصل بیان شده است. ضمن اینکه در این زمینه تعمیر کلیدهای SB6145 برای اولین بار بدون کمک مشاوران خارجی و با استفاده از مدارک و دستورالعمل های تهیه شده و تجربۀ کاری موجود در قسمت انجام گرفت.