صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 18
کد خبر: ۱۳۱۴۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۷

توضیحات توکلی درباره اعلام جرم علیه مسئولان فعلی و سابق تعاونی فرشتگان، آرمان و کاسپین

نشست خبری رییس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت پیش از ظهر امروز با موضوع «اعلام جرم دیدبان شفافیت و عدالت علیه مسئولان فعلی و سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی و بانکی و تعدادی از مالباختگان موسسات مالی و اعتباری برگزار شد.

رویداد۲۴-نشست خبری رییس سازمان دیدبان شفافیت و عدالت پیش از ظهر امروز با موضوع «اعلام جرم دیدبان شفافیت و عدالت علیه مسئولان فعلی و سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» و با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی و بانکی و تعدادی از مالباختگان موسسات مالی و اعتباری برگزار شد.احمد توکلی در این نشست خبری گفت: اعلام جرم علیه مسئولان فعلی و سابق تعاونی فرشتگان، آرمان و کاسپین است که هفت نفر هستند که به عنوان مجرمان اصلی از آنها یاد شده و اتهامات آنها اخلال در نظام اقتصادی از طریق موضوع است. اتهام دوم این‌ها از نظر ما کلاهبرداری برای جمع‌آوری سپرده‌های مردم است و شامل کلاهبرداری و اختلاس می‌شود و اتهام سوم خیانت در امانت است.

وی با بیان اینکه از نظر ما سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها یا موسسات مالی امانت است و اگر تصرفی کنند این موضوع خیانت در امانت است، اظهار داشت: این‌ موسسات قیمت اعظم این سپرده‌ها را صرف خرید ملک و زمین کرده‌اند. اتهام چهارم آنها تحصیل مال نامشروع است. هرکس به هر نحوی که سوءاستفاده از امکانات کند و از هر طریقی مال نامشروع کسب کند، مجرم است. قانون تجارت تصریح می‌کند مدیرانی که در تصرف در مال شرکت کنند،‌ متهمان اصلی هستند. 

این نماینده سابق مجلس افزود: تعدادی از مسئولان در این جرم مباشرت داشته‌اند. اتهامی که ما متوجه این‌ها می‌دانیم معاونت در این جرایم است. مدیران و بازرسانی که از جرایم مطلع شوند، مکلفند در جلوگیری از آن اقدام موثر و فوری کنند و کسانی که انجام ندهند هم مجرم هستند.

توکلی با بیان اینکه بانک مرکزی در این موارد وظایف قانونی داشته و عمل نکرده است، گفت: در مشهد تعاونی فرشتگان تاسیس می‌شود که در عرض چند سال ۲۱۳ شعبه می‌زند. آقایان باید پاسخگو باشند که سکوت و اخلال در نظام اقتصادی کردند و بازارها را اخلال کرده‌اند اما آنها پاسخ می‌دهند که ما هشتاد نامه نوشتیم. این آقایان اهمال و کوتاهی در انجام وظیفه کردند و باعث شده اموال مردم تضییع شود. آیا اینها برمی‌‌گردد؟

وی با بیان اینکه مسئولان وظیفه نظارت بر تعاونی‌ها و موسسات را داشتند، تصریح کرد: آنها وظیفه اجتناب از صدور جواز را داشتند اما برعکس انجام شد. اینها در دو کلاهبرداری مجرم هستند که از مزایای تحت حمایت بانک مرکزی استفاده کردند.

رئیس دیدبان شفافیت و عدالت با بیان اینکه تعاونی فرشتگان در دی ۹۲ منحل شد و در دی ۹۴ در حال تسویه بود اما نوشتند که این تعاونی تحت نظارت بانک مرکزی است، خاطرنشان کرد: این موسسات از روش پانزی استفاده می‌کردند که رسما خلاف است. بنگاه‌های پولی و غیرپولی با یکدیگر فرق دارند زیرا با آورده مردم کار می‌کنند و مردم به اینها روی می‌آورند چون بانک مرکزی به آنها جواز داده است.

توکلی با بیان اینکه بانک مرکزی وظیفه دارد حجم پول در گردش را کنترل کند، ابراز داشت: در هر دولتی، بانک مرکزی بالای سر اینهاست و مراقب خرج پول است. اینها می‌توانند اموال مردم را چپاول کنند. بانک مرکزی جمع‌بندی‌اش این بوده که یکی از چالش‌ها فعالیت‌های مالی این نهادها است که به عملیات بانکی اشتغال دارند و فعالیت‌هایشان به نقدینگی و بی‌نظمی ارز و طلا منجر شده و باعث نارضایتی مردم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تعاونی آرمان و کاسپین یکی هستند که تخلف زیادی دارند، بیان کرد: آنها شعبات متعددی زدند در حالی که برای هر کدام باید مجوز می‌گرفتند و حق نداشتند طبق قانون سپرده اعضا را صرف خرید ملک کنند اما تعاونی فرشتگان ۵۵ درصد از این سپرده‌ها را خرج خرید ملک کرده است.

ادامه دارد...

منبع: ایلنا
نظرات شما