صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۳۱۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۴ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۷

درمان افت شنوایی با تنظیم درست سمعک

گوش پیچیده‌ترین عضو بدن است که هرگونه اختلال در عملکرد آن می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به مخاطره بیندازد. آمارها نشان می‌دهد افت شنوایی در نوزادان یکی از بالاترین نقص‌های مادرزادی است که هرگونه سهل‌انگاری در تشخیص و درمان بموقع آن می‌تواند بیمار را با مشکلات جدی در تکلم، آموزش و حتی مشکلات شغلی در دوران بزرگسالی مواجه کند.

رویداد۲۴-گوش پیچیده‌ترین عضو بدن است که هرگونه اختلال در عملکرد آن می‌تواند کیفیت زندگی فرد را به مخاطره بیندازد. آمارها نشان می‌دهد افت شنوایی در نوزادان یکی از بالاترین نقص‌های مادرزادی است که هرگونه سهل‌انگاری در تشخیص و درمان بموقع آن می‌تواند بیمار را با مشکلات جدی در تکلم، آموزش و حتی مشکلات شغلی در دوران بزرگسالی مواجه کند.دکتر حمید جلیلوند، ادیولوژیست در گفت‌و‌گو با «ایران» به راه‌های مقابله با اختلالات شنوایی اشاره کرده و می‌گوید: طرح غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین راه‌های ارزیابی و تشخیص بموقع اختلالات شنوایی است اما موضوع مهم دیگر مداخله برای درمان و ارتقای تکامل رشدی نوزاد تا قبل از 6 ماهگی است.

دبیر علمی هفدهمین کنگره شنوایی شناسی کشور ادامه می‌دهد: استفاده از سمعک مهم‌ترین شیوه درمان نوزادان کم شنوا است که می‌تواند نوزاد را به زندگی طبیعی بازگرداند. اما استفاده از این فناوری پیچیده نیازمند توجه و تنظیم درست است. در غیراین صورت نوزاد نه تنها بهره‌ای از سمعک نخواهد برد بلکه دچار آسیب‌های بیشتر می‌شود به طوری که مشاهده شده بسیاری از این کودکان مجبور به کاشت حلزون با هزینه‌های هنگفت خواهند شد.
وی تأکید می‌کند: سمعک نوعی تقویت‌کننده صدا است که باید متناسب با وضعیت بیمار و محل زندگی او تنظیم شود. متأسفانه این تفکر اشتباه وجود دارد که یک یا دوبار تنظیم برای مدتی طولانی کافی است در حالی که گاهی این تنظیمات باید هر سه هفته یکبار انجام گیرد تا فرد استفاده‌کننده در شرایط عادی و طبیعی قرار گیرد.

نظرات شما