رویداد۲۴-کمیته حقوقی پارلمان اروپا به پیشنویس لایحهای در زمینه کپی رایت رأی داده است که به گفته بزرگان اینترنت، میتواند منجر به ایجاد محدودیت در وب شده و مباحثی مانند نظارت و کنترل در محیط اینترنت را به وجود آورد.این کمیته در حال اصلاح قانون کپیرایت است و از کمپانیهایی مانند گوگل و مایکروسافت میخواهد تا با نصب فیلتر، جلوی آپلود و تکثیر غیرقانونی را بگیرند.
درواقع ماجرا از سال 2016 آغاز شد. در آن زمان چنین استدلال شد که گوگل و فیسبوک برای استفاده از مطالب نویسندگان، هنرمندان و ... باید حق کپیرایت بپردازند و همین عامل باعث شد تا دستور ادیت قانون کپیرایت در اتحادیه اروپا کلید بخورد.
به گفته نهادهای مدنی اگر این پیشنویس تصویب شود، میتواند باعث ایجاد محدودیت در استفاده از اینترنت در سراسر اروپا شود. برخی از بزرگان اینترنت و همچنین نهادهای حامی آزادیهای مدنی با ایجاد کمپین به این پیشنویس اعتراض کردهاند و معتقدند باعث سلب آزادی بیان میشود.
«جولیا ردا» نماینده سبزگرای پارلمان و مخالف اصلی این طرح امیدوار است پیشنویس بهصورت قانون درنیاید تا به نفع آزادی اینترنت تمام شود.
«تیم برنرزلی» مخترع وب و جیمی ویلز مؤسس ویکیپدیا همراه با 70 نفر از بزرگان قوم آی تی در نامهای سرگشاده خواستار لغو این پیشنویس شدهاند چرا که معتقدند نصب فیلتر به محتوای خلاقانه و آنلاین آسیب میزند.
گفتنی است برای لازمالاجرا شدن ،این لایحه باید به تصویب نمایندگان دول اروپایی برسد و مخالفان لایحه میگویند به مبارزه خود برای عدم تصویب آن ادامه خواهند داد.