صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 04
کد خبر: ۱۳۲۳۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۰۲ تير ۱۳۹۷

ابهام درباره روند خلع تسلیحات هسته‌ای کره شمالی

در حالی که رهبر کره شمالی در بیانیه مشترک با ترامپ بر تعهد خود برای خلع تسلیحات هسته‌ای تاکید کرد اما در حالی که ۱۰ روز از آن نشست می‌گذرد هیچ پیشرفت ملموسی در این زمینه حاصل نشده است.

رویداد۲۴-

در حالی که رهبر کره شمالی در بیانیه مشترک با ترامپ بر تعهد خود برای خلع تسلیحات هسته‌ای تاکید کرد اما در حالی که ۱۰ روز از آن نشست می‌گذرد هیچ پیشرفت ملموسی در این زمینه حاصل نشده است.

در حالی که ۱۰ روز از نشست سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور می گذرد، روند خلع سلاح هسته ای کره شمالی به حال تعلیق درآمده است. نشست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ - اون رهبر کره شمالی در سنگاپور به پایان رسید اما تعیین جزئیات مربوط به این روند به مذاکرات بعدی موکول شد و اکنون در حالی که ۱۰ روز از آن نشست می گذرد هیچ پیشرفت ملموسی در این زمینه حاصل نشده است.

رهبر کره شمالی در بیانیه مشترک خود با رئیس جمهور آمریکا در دوازدهم ژوئن در سنگاپور بر تعهد محکم و تزلزل ناپذیر خود برای خلع سلاح هسته ای کامل شبه جزیره کره تاکید کرده است. این دستورالعمل مبهم انتظارات کارشناسان و تحلیلگران را برآورده نکرده است به ویژه این که در بیانیه مشترک سران آمریکا و کره شمالی بر ضرورت این مسئله تاکید نشده است که خلع سلاح هسته ای کره شمالی، آن گونه که آمریکا پیش از نشست سنگاپور مرتب بر آن تاکید می کرد، قابل راستی آزمایی و برگشت ناپذیر باشد. با این حال مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ابراز اطمینان کرده است که این مسئله ( قابلیت راستی آزمایی و برگشت ناپذیری خلع سلاح کره شمالی) هدف واشنگتن است و این دو ویژگی در واژه "کامل" مستتر است.

توماس رایت کارشناس موسسه بروکینگز در واکنش به اظهارنظر مایک پمپئو مبنی بر این که رهبر کره شمالی شخصا تعهد کرده و اعتبار خود را گرو گذاشته است، گفت: این ساده لوحانه ترین حرفی است که تا کنون یک دیپلمات آمریکایی به زبان آورده است. اگر واقعا پمپئو به این حرف باور دارد، خیلی وحشتناک است.

رئیس جمهور آمریکا روز جمعه برای توجیه تصمیم خود مبنی بر حفظ تحریم‌های پیونگ یانگ و تمدید یک ساله حالت اضطراری ملی که سال ۲۰۰۸ اعلام شد، با ارسال اطلاعیه ای برای کنگره هشدار داد اقدامات و سیاستهای دولت کره شمالی همچنان یک تهدید استثنایی و فوق العاده برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا است. در واقع بیانیه ای که در نشست سنگاپور به امضای سران آمریکا و کره شمالی رسید، موضوع مذاکراتی است که باید در آن جزییات مربوط به تعهدات دو طرف و جدول زمانی اجرای مفاد آن بررسی شود.

مایک پمپئو اعلام کرده است که در شرایط کنونی دشوار است که بگوییم چه زمانی سران دو کشور بار دیگر به منظور نهایی کردن توافق خود با هم دیدار خواهند کرد اما گفته می شود رایزنی‌های دیپلماتیک محرمانه ای میان دو کشور در جریان است. به گفته پمپئو تا زمان دیدار دوباره سران آمریکا و کره شمالی کارهای زیادی باید انجام شود و تیم تحت سرپرستی وی از همین حالا مشغول کار است. لازم است که همه مسایل و جزییات مربوط به تعهداتی را که سران دو کشور در سنگاپور داده اند، روشن شود. قرار است وزیر امور خارجه آمریکا مذاکرات واشنگتن با پیونگ یانگ را ادامه دهد اما جدول زمانی مشخصی تا کنون در این باره ارائه نشده است.

جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد پیونگ یانگ هنوز هیچ تدبیری برای برچیدن برنامه اتمی خود اتخاذ نکرده است. وی افزود مذاکرات جزیی هنوز آغاز نشده اند و فعلا نباید منتظر چنین چیزی باشیم. مسئولان دولت آمریکا نیز دچار سردرگمی و بلاتکلیفی هستند و نمی دانند درباره اظهارات رئیس جمهور را در خصوص روند خلع سلاح هسته ای کره شمالی چه بگویند. یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت ترامپ در واقع در صحبتهای خود به چهار سایت که گفته می شود رژیم پیونگ یانگ احتمالا تخریب کرده، اشاره کرده است.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ در پایان نشست خود در تاریخ دوازدهم ژوئن در جزیره گردشگری سنتوزا در سنگاپور بیانیه مشترکی را امضا کردند و در آن درباره خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره در ازای ضمانت‌های امنیتی به کره شمالی توافق کردند. سران کره شمالی و آمریکا همچنین توافق کردند روابط دوجانبه جدیدی ایجاد کنند و صلح و ثبات پایدار در شبه جزیره کره برقرار کنند.

منبع: ایسنا
نظرات شما