صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۳۳۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۰۵ تير ۱۳۹۷

انتقاد نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس ازصدور مجازات حبس برای جرایم سبک/ کج سلیقگی است

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: صدور مجازات حبس برای برخی حبس‌ها کج سلیقگی است و قضات تا حد توان از اعمال مجازات حبس در پرونده‌ها جلوگیری کنند.

رویداد۲۴-نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: صدور مجازات حبس برای برخی حبس‌ها کج سلیقگی است و قضات تا حد توان از اعمال مجازات حبس در پرونده‌ها جلوگیری کنند.

محمد کاظمی روز سه شنبه با تأیید اظهارات رئیس قوه قضاییه مبنی بر اینکه برخی حبس‌ها ناشی از کج سلیقگی قضات است، افزود: این اظهارات رئیس قوه قضاییه کاملا قابل قبول است، زیرا برای مجرمان با جرایم سبک به جای مجازات حبس، باید از مجازات‌های جایگزین استفاده کرد تا زمینه اصلاح آن‌ها ایجاد شود.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: صدور احکام قضایی همواره بر اساس قدرت تشخیص قضات صادر شده، بنابراین آن‌ها باید برای بررسی تمام جوانب حکم دهند، از این رو صدور مجازات‌های سنگین برای مجرمی که ناخواسته دست به تخلف زده، کج سلیقگی است.
وی ادامه داد: قضات بین حداقل و حداکثر تعیین مجازات اختیار دارند و باید از اختیارات خود به درستی، منطقی و معقولانه استفاده کنند، از این رو قضات باید جامعه شناس و روانشناس باشند و با آسیب‌های اجتماعی آشنا باشد.
کاظمی اضافه کرد: قضات باید بدانند که استفاده از مجازات حبس چه تبعاتی برای خانواده مجرم دارد و با علم بر این مسائل احکام لازم را صادر کند، اما متاسفانه این مسائل در حال حاضر رعایت نمی‌شود.

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بیان کرد: دادستان استان‌ها نیز در صدور مجازات‌های جایگزین برای متهمان نقش مهمی دارد، زیرا در نشست‌های هم اندیشی، باید تمام ابعاد و تبعات صدور احکام حبس برای مجرمان مورد بررسی قرار گیرد، تا بتوان از صدور احکام مجازات حبس در موارد ممکن جلوگیری کرد، البته جامعه ما مشکلات فراوانی دارد و مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی بسیاری در حوزه خانواده وجود دارد.

کاظمی اضافه کرد: البته در بودجه سالیانه قوه قضاییه در حد نیاز اعتبارات لازم مصوب نمی‌شود و متأسفانه میزان پرسنل قوه قضاییه در سال‌های گذشته ثابت بوده است، اما میزان پرونده‌ها رو به افزایش است. این مسئله موجب شده که قضاوت تحت الشعاع افزایش پرونده‌ها و فشار کار قرار گیرند؛ ضمن اینکه در این شرایط نمی‌توان توقع قضاوت عادلانه داشت.

نظرات شما