رویداد۲۴-«ما قبلاً درباره جنگ آب چیزهایی شنیده بودیم اما حالا کم کم داریم آن را با چشم خودمان میبینیم. مردم هر منطقه برای مقدار کمی آب به مردم منطقهای دیگر توهین میکنند و کینه به دل میگیرند چون آب چیزی نیست که مردم بتوانند از آن بگذرند. هر کس به فکر شهر، روستا و خانواده خودش است.» عبدالحمید خدیری نماینده مردم بوشهر در مجلس در مورد وضعیت کمآبی در این استان میگوید: «واقعاً جای تأسف دارد که کشورهای عربی با اقلیمی بهمراتب خشکتر از استانهای ما سالها است که موضوع آب را مدیریت کردهاند و از آبشیرینکنها استفاده میکنند در حالی که ما در کنار خلیجفارس با مشکل آب دست و پنجه نرم میکنیم و جامعهمان در معرض فروپاشی قرار گرفته است.»
هر روز تصاویر مردم شهرها و روستاهای مختلف کشور که برای گرفتن آب شیرین صف بستهاند، در شبکههای مجازی دستبهدست میشود. عبدالحمید خدیری نماینده مردم بوشهر در مجلس در مورد وضعیت کمآبی در شهرها روستاهای این استان، به اعتمادآنلاین میگوید: «استان بوشهر وارد ماههای کمآبی و بحران آبشده است. وضع در شهرها و روستاهای جنوبی بهمراتب بدتر است. مناطقی مانند دشستان به معنای واقعی کلمه آب ندارند. چطور باید بگوییم که مردم آب ندارند؟»
او ادامه میدهد: «ما قبلاً درباره جنگ آب چیزهایی شنیده بودیم اما حالا کم کم داریم آن را با چشم خودمان میبینیم. مردم هر منطقه برای مقدار کمی آب به مردم منطقهای دیگر توهین میکنند و کینه به دل میگیرند چون آب چیزی نیست که مردم بتوانند از آن بگذرند. هر کس به فکر شهر، روستا و خانواده خودش است.»
خدیری در جواب اینکه چرا از آبشیرینکنها برای تأمین آب مورد نیاز مردم استفاده نمیشود، میگوید: «آبشیرینکنها تازه در دست احداث هستند و در بهترین حالت برای سال آینده آماده میشوند. ما قبلاً هم به مسئولان هشدار داده بودیم که وضعیت آب در مناطق مختلف بوشهر رو به وخامت میرود و باید هرچه سریعتر در مورد استفاده از آب شیرین کنها اقدام کنند اما این اتفاق نیفتاد.»
او ادامه میدهد: «واقعاً جای تأسف دارد که کشورهای عربی با اقلیمی به مراتب خشکتر از استانهای ما سالها است که موضوع آب را مدیریت کردهاند و از آبشیرینکنها استفاده میکنند در حالی که ما در کنار خلیجفارس با مشکل آب دستوپنجه نرم میکنیم و جامعهمان در معرض فروپاشی قرار گرفته است.»
خدیری به مشکلات زیرساختی هم اشاره میکند و میگوید: «بارها در سطح استان جلسه برگزار کردهایم و به مسئولان مختلف گفتهایم که باید یک فکر اساسی برای اصلاح زیرساختها انجام داد. در حال حاضر ما نزدیک به 40 تا 45 درصد هدر رفت آب داریم. در منطقهای که هر قطره آب ارزشمند است چرا باید اینهمه هدر رفت وجود داشته باشد؟ نمیشود که مسئولان نه به فکر اصلاح مشکلات باشند و نه به راه تازهای فکر کنند اما انتظار داشته باشند مشکلات حل شود. همه چیز را نمیتوان گردن خشکسالی انداخت.»