رویداد۲۴ چندی پیش مجتبی ذوالنور رئیس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی به روزنامه اعتماد گفته بود: «وقتی آقای اوباما در جریان برجام تصمیم گرفت به آقایان حال بدهد، به ٢٥٠٠ نفر از ایرانیان تابعیت اعطا کرد و برخی آقایان و مسئولان با یکدیگر مسابقه گذاشتند که فرزندانشان جزو این ٢٥٠٠ نفر باشند. امروز اگر این افراد از آمریکا اخراج شوند، مشخص میشود که چه کسانی زد و بند دارند و منافع ملی را به آبنبات امریکا میفروشند.»
این صحبتها نه تنها در ایران که در آمریکا هم بازتاب داشت و نه مقامات ایران که ترامپ هم به آن واکنش نشان داد: «تازه معلوم شده کابینه اوباما در جریان مذاکرات توافق افتضاح با ایران، به ۲۵۰۰ ایرانی -از جمله مقامهای دولتی- شهروندی آمریکا را داده است. این خبر چقدر مهم (و بد) است؟»
حالا همه نگاهها به مجتبی ذوالنور است. روحانی نظامی! همه آنچه اصولگرایان دوست دارند و اگر در انتخابات برنده میشدند چه بسا ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یا یکی دیگر از مراکز قدرت اصولگرایان را به دست او میسپردند.
ردصلاحیتها باعث شد اصلاحطلبان با نفرات «امید» خود وارد انتخابات مجلس شوند. در مقابل اما اصولگرایان با تمام قوا آمده بودند. بزرگترین چهرههای سیاسی اصولگرا نمیخواستند اصلاح طلبان در انتخابات مجلس پیروز شوند. از جمله ژنرالهای اصولگرا، مجتبی ذوالنوری بود. روحانی شناخته شده قمی که آمده بود مقابل علی لاریجانی قرار بگیرد.
البته همین امسال برای نشستن روی صندلی قدیمی علاالدین بروجردی خیز برداشت اما در نتیجه تقابل این دو چهره تندرو، فلاحت پیشه رئیس جدید کمیسیون شد. رفتار ذوالنور انتقادهای زیادی را برانگیخت و گویا قصد داشته با ابتکار جدیدش، طعم تلخ آن رفتار را فراموش کند.
شماری از مقامهای دولت پیشین آمریکا روز سه شنبه اظهارات حجت الاسلام «مجتبی ذوالنور» نماینده جبهه پایداری را که مدعی اعطای حق شهروندی به دو هزار و ۵۰۰ ایرانی طی مذاکرات برجام شده بود، رد کردند. در ایران هم بسیاری مقامات این ادعا را تکذیب میکنند. اما حالا مخالفان نظام با استناد به صحبتهای ذوالنور از فرزندان و خویشاوندان روسای قوا سخن میگویند.
شبكه فاكس نیوز عصر سهشنبه با انتشار گزارشی درباره اظهارات ذوالنور نوشت: «ذوالنور از كسی نام نبرد اما فرزندان چندین نفر از مقامات فعلی و پیشین ایران در آمریكا هستند.» با این حال، فاكسنیوز نوشته است نشانهای از اینكه این افراد در ماجرای برجام شهروندی امریكا را دریافت كردهاند وجود ندارد و روشن هم نیست كه آیا منظور ذوالنور شهروندی است یا گرینكارت.
قصه چهره!
مجتبی ذوالنوری در سال ۱۳۴۲ در ملایر به دنیا آمد. لیسانس زبان انگلیسی از دانشگاه تهران دارد. در زمان جنگ ایران و عراق تیپ مستقل ۸۳ امام جعفرصادق علیه السلام متشکل از طلاب را تاسیس کرد و 23 سال فرمانده آن بود. بعد از آن رئیس ستاد نمایندگی ولیفقیه و جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه شد و سرانجام برای نامزدی انتخابات مجلس، از سپاه خارج شد.
سخنان خاص ذوالنور مربوط به این روزها نیست. بهمن 78 اینطور گفته بود: «از نظر من كاش (کرباسچی) آزاد نمیشد ولی چون با نظر ولایی آزاد شده باید اطاعت كنیم و دل خود را بر اساس رای رهبری تنظیم كنیم... دلایل مدارك و اسنادی در اختیاردارم كه ثابت میكند وزیر ارشاد (مهاجرانی) به روزنامهای كه علنا به مقدسات نظام توهین میكند، مخفیانه ارز میدهد.»
شیفته احمدینژاد، رازدار کروبی، دشمن لاریجانی!
دولت احمدینژاد
روزگار شیرین ذوالنور بود. او گفته بود پاکی و صداقت دولت احمدینژاد از هر دولت
دیگری بیشتر بوده است. جای دیگری گفته بود سرعت دولت براي رفع مشكلات مردم نسبت به
گذشته چندين برابر شده و ميزان اشتباههای آن نيز كاهش داشته است.
ذوالنور قبل و بعد از حصر جلساتی با مهدی کروبی داشته است. میگوید در این جلسات صحبتهایی شده که قصد بازگو کردن آن را ندارد. میگوید هر دو لر هستند و در کودکی، کروبی الگوی او بوده است و جنس کروبی با خاتمی و موسوی فرق میکند.
در مجلس نهم هم وقتی رای مردم قم را برای ورود به مجلس به دست نیاورد، گفت لاریجانی با همراهی اصلاحطلبان و برخی دیگر از جریانهای سیاسی توانستند کرسی ریاست مجلس را بدست آورند و بنده مطلع هستم که آقای لاریجانی در جلسهای گفته بودند: «درست است که در مجلس نهم تعداد اصلاحطلبان کم است اما همینها هم از خودمان هستند!» لاریجانی با اصلاحطلبان احساس خودیت دارد. لذا چنین مواضعی خیلی دور از انتظار و عجیب نیست. ایشان در دوره قبل با اصلاحطلبان کاملا هماهنگ بود و این دوره نیز شاهد ادامه همین روند هستیم و مواضع ایشان در دوران فتنه هم که مشهود است.