رویداد۲۴ در ابتدای این مجمع مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گـزارشی از فعالیتهای این شرکت در سال مـالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۶ ارائه کرد. فرزاد ارزانی در ابتدای این گزارش با اشاره به زیان انباشتهای که این شرکت در سالهای گذشته داشته است، عنوان کرد: شرکت فولاد هرمزگان با ۳۳۸ میلیارد تومان زیان انباشته مواجه بوده، اما تا پایان سال ۹۶ توانسته با ۴۴۰ میلیارد تومان سود، زیان خود را پوشش دهد و به سوددهی برسد.
ارزانی در ادامه با اشاره به جایگاه صنعت کشور عنوان کرد: در سال گذشته شرکت فولاد هرمزگان به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان فولادی موفق شد میزان 8.16 درصد از تولید فولاد خام کشور را به خود اختصاص دهد. این مجموعه توانست با تولید یک میلیون و ۵۲۵هزار و ۵۴۰ تن آهن اسفنجی و یک میلیون و ۴۳۷هزار و ۳۲۵ تن تختال در سال ۹۶ در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۵، به میزان ۱۹ درصد رشد در تولید آهن اسفنجی و ۲۴ ردصد رشد در تولید تختال و همچنین درزمینۀ فروش (داخلی و صادرات) رشد ۲۳ درصدی در مقایسه با سال ۹۵ ثبت کند.
مهمترین دستاوردهای فولاد هرمزگان
وی همچنین با اشاره به مهمترین دستاوردهای این شرکت در سال ۹۶ خاطرنشان کرد: کسب گواهینامۀ تعهد به تعالی دو ستاره از بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (EFQM)، کسب گواهینامۀ سیستم مدیریت کیفیت براساس استاندارد ISO9001:2015، کسب گواهینامۀ راهنمایی برای آموزش براساسISO10015:1999 و کسب تقدیرنامه و تندیس صادرکنندۀ نمونۀ استانی برای سومین بار از افتخارات شرکت در سال ۹۶ بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان همچنین با اشاره به بخشی از دستاوردهای حوزۀ بهره برداری در سال ۱۳۹۶ گفت: شرکت فولاد هرمزگان دستاوردهای مهمی در حوزههای بهره برداری داشته است که ازجمله مهمترین آنها دستیابی به رکورد تولید سالانه آهن اسفنجی به میزان یک میلیون و ۵۲۵هزار و ۵۴۰ تن، کاهش مصرف آب مجتمع از 3.41 مترمکعب بر تن تختال در سال ۹۵ به 3.12 مترمکعب بر تن تختال در سال ۹۶، کاهش مصرف برق مجتمع از ۱۰۶۰ کیلووات ساعت بر تن تختال در سال ۹۵ به ۱۰۲۵ کیلووات ساعت بر تن تختال در سال ۹۶، کاهش مصرف گاز مجتمع از 11.9 گیگاژول بر تن تختال در سال ۹۵ به 10.7 گیگاژول بر تن تختال در سال ۹۶، دستیابی به رکورد تولید سالانه تختال به میزان یک میلیون و ۴۳۷هزار و ۳۲۵ تن در سال ۹۶ و تحقق ۱۰۶ درصدی برنامۀ تولید تختال، دستیابی به رکورد ۴۸ ذوب ریخته گری شده در یک روز، کاهش مصرف الکترود در کورههای قوس الکتریکی از ۲ کیلوگرم بر تن مذاب در سال ۹۵ به 1.98 کیلوگرم بر تن مذاب در سال ۹۶، کاهش مصرف نسوز از 8.48 کیلوگرم بر تن مذاب در سال ۹۵ به 7.66 کیلوگرم بر تن مذاب در سال ۹۶ و نصب و راه اندازی کمپرسور دوم واحد اکسیژن در جهت تداوم تولید گازهای صنعتی و به حداقل رساندن توقف ناشی از عدم ارسال گازهای صنعتی به واحدهای تولیدی اشاره کرد.
رشد تولید فولاد هرمزگان
ارزانی درزمینۀ رشد تولید شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: در سال گذشته میزان تولید محصول نهایی شرکت به بیش از یک میلیون و ۴۳۷هزار و ۳۲۵ تن رسید که نسبت به سال ۱۳۹۵ با افزایش ۲۴ درصدی همراه بوده است.
وی به دستاوردهای حوزۀ فروش نیز اشاره کرد و گفت: حضور در جمع ۱۰۰ شرکت برتر داخلی به لحاظ کسب درآمد، رشد ۶۸ درصدی فروش محصول تختال در بازار داخلی نسبت به سال ۱۳۹۵، رشد ۱۰ درصدی فروش محصول تختال در بازارهای جهانی نسبت به سال ۱۳۹۵، رشد ۲۳ درصدی فروش محصول تختال در بازارهای داخلی و صادراتی نسبتبه سال ۱۳۹۵ و دریافت گواهینامۀ ملی رعایت حقوق مصرف کنندگان در سطح کشور جزو مهمترین دستاوردهای واحد فروش بوده است. همچنین مقدار فروش صادراتی و داخلی شرکت در مقایسه با دوره مشابه قبل به ترتیب رشد ۱۰ درصدی و ۶۸ درصدی را نشان میدهد. همچنین مقدار کل فروش ۲۳ درصد نسبت به سال ۱۳۹۵ رشد داشته است.
عملکردهای اجتماعی، زیست محیطی، ایمنی و بهداشتی
مدیرعامل شرکت هرمزگان در ادامه به عملکرد اجتماعی و بهداشتی شرکت نیز اشاره کرد و گفت: رویکرد شرکت در این خصوص معطوف به حل مسائل اجتماعی استان هرمزگان با کمک به مؤسسات عام المنفعه و همکاری با نهادهای خیریه جهت ارتقای رفاه عمومی بوده است. از اهم اقداماتی که در این راستا انجام شده است می توان به مشارکت در گلریزان و آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد و همکاری با ستاد دیۀ استان هرمزگان، برگزاری مسابقات و ورزشهای همگانی و کمک به باشگاههای فرهنگی و ورزشی در سطح شهر بندرعباس، کمک به توسعۀ فضای سبز در شهر بندرعباس و مسکن مهر کارکنان و توزیع غذای بسته بندی بین خانوادههای نیازمند با همکاری کمیتۀ امداد استان هرمزگان اشاره کرد. همچنین درزمینۀ افزایش سطح بهداشت کارکنان می توان به کنترل سلامت آب آشامیدنی، مواد غذایی و پروتئینی مورداستفاده در رستوران، انجام آزمایشهای دورهای مواد غذایی به منظور حصول اطمینان از سلامت آن، پیگیری تحقق استانداردهای بهداشتی در فضاهای اداری، صنعتی و مراکز طبخ، انجام معاینات پزشکی دورهای برای تمامی کارکنان، اندازه گیری انواع عوامل زیان آور محیط های کاری و تعیین پروژههای کنترلی مربوط به واحدهای ذیربط و تشکیل کمیته های سلامت و بیماریهای خاص و پایش آنها اشاره کرد.
ارزانی به اهم اقدامات ایمنی نیز اشاره کرد و گفت: پیاده سازی سیستم مدیریت ریسک در حوزۀ بهره برداری، پیاده سازی نظام مشارکتی کارت سبز (گزارش شبه حوادث)، تشکیل کمیتۀ ارتقای ایمنی واحد بهره برداری و پیمانکاران و برگزاری جلسات مربوطه، ارتقای سطح توانمندی کادر آتشنشانی ازطریق برگزاری دوره های تخصصی (کار در ارتفاع، غواصی و...)، تدوین گردشکار مدیریت ضایعات، ممیزی داخلی سیستم ISO45001 جهت شناسایی عدم انطباقها، بازنگری و تکمیل دستورالعملهای ایمنی تخصصی فعالیتهای پایه و تکمیل و بهروزرسانی HSE Plan پیمانکاران ازجمله اقدامات ایمنی صورت گرفته است.
ارزانی به اقدامهای زیست محیطی شرکت فولاد هرمزگان نیز اشاره کرد و گفت: نصب و راه اندازی سامانۀ پایش لحظه ای غبار روی استک دیداستینگ و انتقال اطلاعات مربوط به آن به صورت آنلاین به سازمان محیط زیست، استفاده از آب تصفیه شدۀ پساب بهداشتی جهت آبیاری فضای سبز از ابتدای سال ۱۳۹۶، رفع مغایرتهای پساب بهداشتی و صنعتی ناشی از عملکرد نامناسب تصفیه خانه های صنعتی فولادسازی، مدیریت ضایعات تولیدشده ازطریق انتقال به موقع و کاهش آثار زیست محیطی و کسب لوح چهارمین جشنوارۀ زیباترین و مناسبترین فضای سبز شهری در بخش صنایع، مهمترین اقدامهای زیست محیطی شرکت در سال ۹۶ است.
طرحهای توسعهای
مدیرعامل فولاد هرمزگان به طرحهای توسعهای فولاد هرمزگان نیز اشاره کرد و گفت: با نگاهی اجمالی به برنامه های آتی در جهت توسعۀ کارخانه می توان به مواردی چون قرارداد طرح توسعۀ ۳ میلیون تن فولاد هرمزگان در سال ۹۶ و افزایش ظرفیت فولادسازی فعلی از 1.5میلیون تن به 1.8 میلیون تن همراه با احداث فولادسازی جدید به ظرفیت 1.2میلیون تن شامل یک کوره، دو کورۀ پاتیلی، یک خط ریخته گری، احداث واحد اکسیژن، احداث آب شیرین کن دریا، احداث واحد آهک و احداث پست برق اشاره کرد.
اهداف و برنامه های سال ۹۷
ارزانی در پایان به اهداف و برنامه های سال ۹۷ نیز اشاره کرد و گفت: رشد درآمد ازطریق افزایش فروش محصولات با تمرکز بر محصولات با ارزش افزودۀ بالاتر و افزایش درآمد با تمرکز بر صادرات، ارتقای بهره وری از طریق مدیریت هزینه ها و بهای تمام شده، افزایش رضایت مشتریان ازطریق ارائۀ محصولات با قیمت مناسب و با کیفیت مطلوب و همچنین توسعۀ تعاملات در حوزه های تجاری و تأمین پایدار و تحویل به موقع نیاز مشتری و توسعۀ سبد محصولات، ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان، ارتقای عملکرد زیست محیطی و ارتقای ارتباطات اثربخش با جامعه و تصویر بیرونی شرکت، طراحی و توسعۀ محصولات جدید، توسعۀ ظرفیتهای تولیدی و پشتیبانی و کاهش انحرافات زمانی و هزینه ای پروژه های اجرایی، افزایش سهم فروش در بازارهای صادراتی کنونی و توسعۀ بازارهای جدید و ارتقای روابط با مشتریان داخلی و خارجی، افزایش کمیت، کیفیت و تحویل به موقع محصولات، بهینه سازی مصارف عمده و ارتقای زیرساخت های پشتیبانی فنی تولید، تأمین اقتصادی پایدار، باکیفیت و به موقع اقلام استراتژیک، توسعۀ نظام بومی سازی و حمایت از تولیدات کیفی داخلی، ارتقا و توسعۀ زیرساختهای حوزۀ مالی و ایجاد نظام گزارشگری مالی مبتنی بر IFRS، افزایش مشارکت کارکنان در نظامهای تحولی و ارتقای تعالی سازمانی و ارتقا و توسعۀ زیرساختهای فیزیکی و امنیت اتوماسیون صنعتی و سیستمهای اطلاعاتی ازجمله برنامه هایی است که شرکت در سال ۹۷ به دنبال انجام آن است.
استفاده از تمام ظرفیت فولاد هرمزگان، مهمترین عامل سوددهی
در حاشیۀ این مجمع، امیرحسین نادری رئیس هیئت مدیرۀ شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: یکی از مهمترین دلایل سوددهی شرکت فولاد هرمزگان به این امر برمیگردد که از یک سو، این شرکت در سال گذشته از حداکثر ظرفیتهای موجود در شرکت بهره گرفته و از سوی دیگر توانسته است قیمت تمام شدۀ خود را کاهش دهد. نادری در ادامه افزود: با توجه به قیمتهای جهانی به نظر میرسد شرکت در سال ۹۷ به سودآوری بیشتری نیز دست پیدا کند. وی با اشاره به بازار شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: بازار این شرکت به دو دستۀ بازار داخلی و خارجی تقسیم میشود که البته به دلیل تحریم ها در سال پیشرو، بیشتر نیاز داخل مدنظر قرار گرفته است.