صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۱۳۵۱۴۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۷

سایت ریاست جمهوری آفریقای جنوبی هک شد

هکرهای مغربی روز شنبه با حمله به سایت رسمی «سیریل رامافوزا» رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، کنترل آن را بدست گرفتند و شعارهایی علیه این کشور به دلیل حمایت از جبهه پولیساریو و صحرای غربی نوشتند.

رویداد۲۴ «خوسیلا دیگو» سخنگوی ریاست جمهوری آفریقای جنوبی گفت: نیروهای فنی مسئول این سایت درحال حل کردن مشکل اند و تحقیقات در مورد علل و عاملان این حمله سایبری ادامه دارد.

روزنامه های آفریقای جنوبی نیز هک شدن سایت رسمی ریاست جمهوری را به دلیل موضع گیری آفریقای جنوبی درخصوص صحرای غربی و حمایت از مردم این منطقه دانستند.

مقام های مغربی پیش از این درخصوص حمایت از جبهه پولیساریو و مردم صحرای غربی به آفریقای جنوبی هشدار داده بودند.

آفریقای جنوبی می گوید: مردم صحرای غربی حق دارند در مورد استقلال منطقه شان و تعیین سرنوشت خود تصمیم گیری کنند.

بهار سال گذشته، مقام های آفریقای جنوبی یک فروند کشتی حامل فسفات مغرب را در آب های منطقه ای خود توقیف و اعلام کردند: جبهه پولیساریو اعلام کرده که این فسفات از منطقه صحرای غربی استخراج شده و باید عواید آن به اهالی صحرا برسد.

جبهه پولیساریو سازمان سیاسی - نظامی در صحرای غربی است.

صحرای غربی منطقه‌ای در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب است که جبهه آزادی ‌بخش پولیساریو و پادشاهی مغرب بر سر کنترل آن مناقشه دارند.

اسپانیا در سال 1883 میلادی صحرای غربی را به قلمرو خود ملحق کرد و این روند ادامه داشت تا این که در سال 1973 جبهه پولیساریو تشکیل و این گروه نبرد با دولت مادرید را آغاز کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1975 میلادی از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست درباره وضعیت صحرا رای صادر کند. این دادگاه وجود روابط تاریخی بین صحرا با مغرب و موریتانی را تائید، اما وجود رابطه حاکمیت و سیطره قانونی میان آن‌ها را رد کرد. در همین حال، توافق سه گانه مغرب، اسپانیا و موریتانی منجر به خروج اسپانیا شد.

پس از خروج اسپانیا از صحرای غربی در سال 1975 میلادی، صحرای غربی به مغرب الحاق شد. این امر با مخالفت شدید نیروهای جبهه پولیساریو روبه رو شد و درگیری های شدیدی میان طرفین درگرفت که در سال 1991 میلادی با میانجی گری سازمان ملل، متوقف شد.

جبهه پولیساریو در سال 1976 از تشکیل کشوری به نام جمهوری صحرا به مرکزیت العیون خبر داد که این خود با درگیری هایی در منطقه همراه بود زیرا مغرب و موریتانی مخالف این امر بودند.
مغرب نوعی خودمختاری به صحرای غربی پیشنهاد داده، اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه پرسی با نظارت سازمان ملل برای استقلال جمهوری دموکراتیک عربی صحرا است.

صحرای غربی واقع در ساحل اقیانوس اطلس، تنها منطقه در قاره آفریقا بوده که پس از پایان یافتن دوران استعمار، هنوز وضعیت سیاسی آن نامشخص است.

منبع: انتخاب
نظرات شما