رویداد۲۴ محمدرضا عارف در نشست کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان به تاریخچهای از چگونگی تشکیل این بنیاد پرداخت و گفت: اواخر سال 83 بود که نگرانیهایی وجود داشت که ما در کنار گرفتاریها و مشغلههای دولت از راهبردهای درازمدت در خانواده اصلاحات غافل ماندیم.
تشکیل اتاق فکر ملی برای کشور
وی ادامه داد: تشکیل یک اتاق فکر ملی را برای کشور ضروری دیدیم تا بتوانیم شعارهای انقلاب و اصلاحات را پیگیری کنیم که در همین راستا به تشکیل بنیاد باران رسیدیم.
رئیس فراکسیون امید خاطرنشان کرد: با این جهتگیری فعالیت بنیاد باران آغاز شد اما اشتباهی که در ابتدای امر انجام شد محدود کردن بنیاد باران به مدیران ارشد و میانی دولت اصلاحات بود که بعد از یکسال اول متوجه شدیم که این شیوه عضوگیری نمیتواند ما را به نتیجهای که میخواهیم برساند که بعد از انتخابات سال 86 به این نتیجه رسیدیم که باید بر محوریت نیروهای جوان تاکید بیشتری داشته باشیم و در این مقطع زمانی بود که به تاسیس بنیاد امید ایرانیان رسیدیم.
بنیاد امید رقیب بنیاد باران نیست
عارف با بیان اینکه در برخی رسانههای دیده میشود که بنیاد باران و بنیاد امید را رقیب یکدیگر میبینند، خاطرنشان کرد: حقیقتا بنیاد امید در همان مسیر بنیاد باران با رویکرد جذب حداکثری به خصوص در جذب جوانان فعالیت میکند.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه مهمترین مساله کشور اخلاق و مهمترین مشکل عدم پایبندی به اخلاق است، خاطرنشان کرد: در اساسنامه بنیاد امید به صورت شفاف مشخص است که تاکید دارد حرکت سیاسی به صورت حزبی صورت نگیرد چراکه نگران بودیم این تلقی صورت بگیرد که این بنیاد حزبی در کنار احزاب اصلاحطلب است اما بنا بر این بود که اتاق فکر باشیم، راهبردها را مشخص و پیشنهاد دهیم که بتوانیم در راستای رسیدن به حکمرانی مطلوب به اداره بهتر حکومت از نگاه اصلاحطلبانه برسیم.
نقش بنیاد امید در انتخاباتهای اخیر
عارف ادامه داد: نتیجه این مسیر پنج- شش ساله با وجود اینکه آن چنان رسانهای هم نمیشد حضور جدی در انتخابات 92 بود، حضور حداکثری نه تنها در انتخابات بلکه در همه رویدادهای سیاسی مهم کشور به صورت فعال مورد تاکید ما بود و اتخاذ این راهبرد ابتدا در بنیاد امید مطرح و پیشنهاد شد، آن هم بعد از اتفاقاتی که در انتخابات مجلس سال 90 با آن روبرو شدیم و متوجه اشتباه اصلاحطلبان مبنی بر عدم حضور فعال در انتخابات شدیم و خوشبختانه این نگاه در جریان اصلاحات، کم کم جا افتاد و بنیاد امید در رویدادهای سیاسی نقش کلیدی و محوری را به عنوان اتاق فکر ایفا کرد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان خاطرنشان کرد: برنامه راهبردی که برای انتخابات ریاست جمهوری سال 92،انتخابات مجلس 94 و انتخابات شوراهای سال 96 ارائه دادیم طبیعتا برنامه جریان فکری ما بود و رویکردی که ما در دهه 90 گرفتیم رویکرد منطقی و درستی بود و با وجود همه هجمههایی که به ما صورت گرفت مردم حمایت خوبی از این رویکرد انجام دادند.
او ادامه داد: در انتخابات شوراها با وجود همه مشکلات و هجمههایی که صورت گرفت اما مصمم تر شدیم که مسیر باید برنامه ای تر باشد و برای مشکلات کشور راه حل داشته باشیم و با این رویکرد در انتخابات شوراهای سال ۹۶ در کنار انتخابات ریاست جمهوری حضوری جدی و تاثیرگذار داشتیم.
عارف تصریح کرد: راهکاری که در بنیاد امید ایرانیان به آن رسیدهایم و این مساله در حال اجرایی شدن است تشکیل کارگروههای تخصصی بود. توقع ما از این کارگروهها این است که برای شرایط کشور با یک نگاهی امیدوارانه فکر کنیم و حق نداریم آیه یاس بخوانیم.
در جلسات رسمی برخی مقامات اجرایی ،افرادی از خود سلب مسئولیت میکنند
رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: متاسفانه وضعیت به گونهای شده است که در جلسات رسمی برخی مقامات اجرایی، افرادی از خود سلب مسئولیت میکنند در حالی که حق نداریم از خودمان سلب مسئولیت کنیم و باید امیدوارانه برای حل مشکلات ،بویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم چارهاندیشی کنیم.
او با اشاره به ضعفهای موجود در مساله مدیریت ارزی کشور اظهارداشت: در مسائل ارزی بد عمل شد و تجربه شکست خورده مدیریت ارز در سال 73، و سالهای 91 و 90 را دوباره به نوعی تکرار کردیم در حالیکه تجربیات موفقی در خصوص مدیریت ارزی در زمان دولت اصلاحات موجود است که میتوانست مورد استفاده قرار بگیرد.
به گونهای عمل نکنیم که اعتماد مردم به مسئولان و حکومت سلب شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که اکنون باید چه اقدامی انجام داد؟تاکید کرد:مردم در همه سختیها همراه نظام هستند ما مسئولین شاید تغییر کرده باشیم اما مردم همان مردم هستند و نظام هم همان نظام است و ما میتوانیم، با وحدت و همدلی و میدان داری افراد متخصص از گردنههای سخت عبور کنیم به شرط آنکه به گونهای عمل نکنیم که اعتماد مردم به مسئولین و حکومت سلب شود.
عارف با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی باید مبنای فعالیتها و برنامهریزیها قرار بگیرد و باید اقتصاد درونزا را مورد توجه قرار دهیم .ما باید برای مسائل اقتصادی و معیشتی برنامه محور باشیم و دچار روزمرگی نشویم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد:از کارگروههای بنیاد امید،دانشگاه ها و سایر نهادهای راهبردی و نخبگانی کشور انتظار داریم که برای رسیدن به شرایط مطلوب و عبور از مشکلات و مسایل امروز کشور راهکارهای خود را در اختیار نهادهای ذیربط از جمله دولت و مجلس شورای اسلامی قرار دهند.