رویداد۲۴ عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مورد ماجرای مائده هژبری و پخش مستند «بیراهه»، گفت: اواخر اردیبهشتماه تعدادی از فعالان فضای مجازی اینستاگرام از جمله نامبرده که تصاویر و عکسهای نامناسب از خود را منتشر میکردند، توسط پلیس شناسایی شدند و این پرونده مانند سایر پروندهها برای رسیدگی به دادستانی تهران ارسال شد.
دادستان تهران افزود: از آنجایی که متهم ۱۷ ساله بود، پرونده همان روز به دادسرای نوجوانان ارجاع شد و در همان روز هم آزاد شد و بازداشت نشده بود.
جعفری دولتآبادی خاطرنشان کرد: قاضی پرونده با توجه به این که افرادی در اینستاگرام از خود عکس و فیلم منتشر میکنند، به پلیس اطلاعات و امنیت ناجا پیشنهاد کرد در این زمینه اقدام پیشگیرانه انجام گیرد و در مورد نحوه این اقدامات نیز تاکید کرد که انتشار هرگونه مستند یا اجرای طرحی در این زمینه باید با تایید قاضی پرونده باشد. بنابراین قاضی پرونده نه در ساخت و نه در انتشار مستند نقشی نداشته است.
دادستان تهران افزود: پلیس این دستور را به بخش معاونت اجتماعی ناجا ارسال کرد و با همکاری صدا و سیما مستند مذکور تهیه و پخش شد. بنابر این قوه قضاییه در تهیه و پخش مستند مذکور نقشی نداشته است و قاضی پرونده صرفاً به پلیس دستور داده بود که برای جلوگیری از فعالیتهای مشابه، اقدام پیشگیرانه انجام گیرد.
وی تصریح کرد: دستور قضایی قاضی شامل دو بخش است اول تهیه طرح پیشگیرانه که تاکید شده بود قاضی پیش از اجرا، آن را ببیند؛ اما طرح مذکور به رؤیت قاضی نرسید.
جعفری دولتآبادی با انتقاد از اقدام افرادی که در قضیه مائده هژبری از موضوع دفاع کردند، اظهار داشت: کار به جایی میرسد که معاندان و دشمنان خارجی به نظام حمله میکنند و افرادی نیز در داخل اقدام به رقص فرد را به قلم قاضی نسبت میدهند و از عباراتی همچون «رقص کمر به قلم قاضی کهنسال چه ارتباطی دارد» استفاده کردند و موجب تأسف است که عدهای برای کسانی که بیحیایی را در فضای مجازی ترویج میکنند دل میسوزانند.
جعفری دولت آبادی افزود: در این سه پرونده، افرادی مرتکب جرم شدند؛ یکی جنایت کرده یک نفر پولشویی کرده و یکی هم بیحیایی را در فضای مجازی ترویج کرده است و بعد از آن از این افراد قهرمان ساخته میشود، نشاندهنده این است که اینگونه امور در جایی طراحی میشود.
دادستان تهران بزرگترین هنر رسانه را تبدیل تهدیدها به فرصت دانست و تأکید کرد: به جای این که قصاص محمد ثلاث عبرت تاریخ شود بیگناه جلوه دادن وی پیگیری میشود؛ به جای این که متهم ارزی که اخیرا دستگیر شده شرمسار مردم تنگدست باشد، اقدامش توسط برخی افراد توجیه میشود و کسی هم که با انتشار فیلم رقص خود در فضای مجازی فعل حرام انجام میدهد، مورد حمایت قرار میگیرد.
دادستان تهران گفت: هجمههای رسانهای درمورد برخی جرایم و رویدادها را عادی نمیبینیم و معاندان بر بخشی از اخبار منتشره موجسواری میکنند و در داخل هم افرادی بدون توجه به عقبهها و با موجی که ایجاد میشود، دل مردم را خالی میکنند و باعث بیاعتمادی، القای ناکارآمدی ارکان نظام و ناامیدی مردم میشوند؛ در حالی که واقعیت اینگونه نیست.
جعفری دولتآبادی اظهار داشت: در ماجرای مائده هژبری ادعا شد که این فرد بیگناه زندانی شده است؛ در حالی که این فرد بازداشت نشده بود و هنوز پروندهاش به دادگاه ارسال نشده است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه رسانهها اعم از رسانههای خبری، تصویری، اجتماعی و همچنین سیاسی، علاوه بر آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و سرگرمی باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند؛ امری که در شزایط فعلی رسانهها توفیقی در آن نداشتهاند هنر رسانهها تبدیل تهدیدها به فرصتها است.