صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۳۸۴۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۷

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی: اختلاف روس‌ها در برخی مسائل با ما به معنای پشت پا زدن نیست

اگر با اروپایی‌ها به تفاهم نرسیدیم سطح ارتباطات پایین می آید ولی این به معنای قطع ارتباط کامل نیست .

رویداد۲۴-اگر با اروپایی‌ها به تفاهم نرسیدیم سطح ارتباطات پایین می آید ولی این به معنای قطع ارتباط کامل نیست .

محمد جواد جمالی عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی  مجلس در مورد روابط ایران و اروپا  گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان تاکید کردند که ما خواهان ارتباط با جهان منهای رژیم صهیونیستی هستیم که البته در این ارتباطات ما اولویت بندی های داریم و منافع ملی‌مان بسیارمهم است، در مورد اروپا نیز تاکید داشتند که مذاکره‌ها ادامه داشته باشد اما خوش بینی مطلق  نیز نسبت به اروپایی ها وجود نداشته باشد.

نماینده فسا در مجلس در گفت‌وگو با ادامه داد: البته باید توجه داشته باشیم که اگر هم با اروپا به نتیجه قابل قبولی نرسیدیم قطع ارتباط کامل نکنیم، درواقع  اگر به تفاهم نرسیدیم سطح ارتباطات پایین می آید ولی  این به معنای قطع ارتباط  کامل نیست .

جمالی بیان کرد: سود اقتصادی که اروپایی ها از روابط با ما دارند  قابل توجه نیست، ممکن است آنها حدکثر 10 الی15 میلیارد دلار با ما روابط اقتصادی داشته باشند در حالیکه  این رقم با آمریکا به چندصدمیلیارد دلار می رسد و نفوذ سیاسی،اقتصادی و نظامی که امریکایی ها بر اروپا دارند قابل کتمان نیست، البته نفوذ لابی صهیونیسم بر اروپا نیز بر کسی پوشیده نیست.

این نماینده مجلس تاکید کرد:قطعا اروپا آن چیزی را که قرار است به ما تعهد دهد در همان بسته های اولیه ارائه نمی دهد و حتما بحث چانه زنی را خواهند داشت و مسائل امنیتی منبعث ازبرجام برایشان مهمتر از مسائل اقتصادی است و بر همین اساس جمهوری اسلامی تاکید دارد که اروپایی ها از مسائل امنیتی صرفنظر کنند.

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی در مورد اینکه آیا چین و روسیه می توانند رفقا قابل اعتمادی برای ایران باشند گفت:در حال حاضر در روابط بین الملل چیزی به عنوان دوست  وجود ندارد معمولا عملکرد دولت ها بر مبنای منافع ملی شان است و براساس منافع ملی شان با یکدیگر تعامل دارند و چین و روسیه نیزدراین زمینه ازدیگر کشورها مستثنی نیستند .

وی ادامه داد:در تحریم های قبل ازبرجام ارتباطات گسترده ای با چین داشتیم و ما توانستیم بواسطه این کشور بسیاری از تحریم ها را دور بزنیم ،در مورد روسیه نیز ما نباید با همان نگاهی که به شوروی نگاه می کردیم به این کشور نگاه کنیم.

این عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد:اینکه برخی ها به به دنبال بزک کردن غربی ها و بعضی نیز به دنبال تکیه به روسیه هستند برای کشور خطرناک است وبه ما آسیب می رساند، هر موقع منافع ملی مان ایجاب می کند که ما روابط کمتری با دیگرکشورها داشته باشیم این روابط را کاهش دهیم و فقط منافع ملی مان را در نظربگیریم.

وی ادامه داد: طبیعی است اگرکشوری با ما هماهنگی خوبی داشت و درعرصه بین الملل ازسیاست‌های ما دفاع کرد ما نیز این همراهی را داشته باشیم مثلا در حال حاضرروس‌ها قطعنامه علیه ما را وتو کردند،در برجام نیز با ماهمراهی دارند، در مسئله سوریه  هماهنگی های خوبی با داشتند ولی این به معنای این نیست که صد درصد سیاست‌های روسیه و ما منطبق برهم باشد .

جمالی گفت :نباید این باورغلط  رابه جامعه بدهیم که اگر در موضوعی آنها با ما اختلافی داشتند این  به معنای پشت پا زدن به همه چیزاست . ممکن اسن ما در برخی موضوعات 60درصد تفاهم داشته باشیم و 40درصد نیزاختلاف داشته باشیم، بایستی ما یک تاکتیک موثر و قابل اعتماد در روابط بین الملل داشته باشیم و با این تاکتیک پیش برویم.

نظرات شما