صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۱۳۹۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۳ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۷

استقبال بازار سرمایه از ترمیم تیم اقتصادی دولت

رکوردشکنی های پیاپی شاخص بورس تا کانال 115 هزار واحدی با اصلاح بعدی آن تا جایگاه 108 هزار واحدی همراه شد اما به گفته برخی کارشناسان، در پی ترمیم تیم اقتصادی دولت زمینه صعود دوباره معاملات در بازار سرمایه فراهم است.

رویداد۲۴ بازار بورس در ماه های اخیر وارد مرحله ای جدید از عمر 50 ساله فعالیت خود شد و توانست به رکوردهای جدیدی دست پیدا کند که تاکنون بی سابقه بوده است.
شاخص پس از رسیدن به کانال 115 هزار واحدی، روند اصلاح و افت را در پیش گرفت و حتی تا کانال 108 هزار واحدی نیز عقب نشینی کرد که به نظر کارشناسان امری عادی و طبیعی است؛ زیرا می تواند مانند فنری، شرایط و بسترها را برای صعود و پرش جدید بورس آماده کند.
اکنون شاخص بورس در مرحله ای حساس قرار دارد و ریسک های متعدد اقتصادی، سیاسی، داخلی و بین المللی را در پیش رو دارد که باعث شده است سهامداران و فعالان بازار سرمایه با احتیاط و دقت، تحولات را رصد کنند.
از یک سو، تهدید آمریکا مبنی بر بازگشت تحریم ها و اخلال در مبادلات بانکی بین المللی، نگرانی هایی ایجاد کرده اما از سوی دیگر رشد بهای دلار و قیمت نفت و اخذ مجوزهای افزایش قیمت محصولات، امید را نسبت به بهبود روند سوددهی شرکت ها تقویت کرده است.

** تاثیر مثبت بهای دلار و نفت بر بورس
یک کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تاکید کرد بورس از ترمیم تیم اقتصادی دولت حمایت می کند.
بهزاد صمدی گفت: با توجه به رشد بهای ارز و نفت و اقدامات زیرساختی که انجام شد، بازار بورس تا پایان امسال از رشد خوبی برخوردار خواهد بود و رکورد های جدیدی را ثبت می کند.
وی گفت: شاخص کل بورس در دولت های پیشین نیز بر مبنای قیمت دلار و نفت حرکت می کرد؛ به طوری که در صورت رشد قیمت دلار و نفت، شاخص بازار سرمایه نیز مثبت و صعودی بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: اکنون نیز قیمت دلار رشد زیادی داشته و بهای نفت خام در بازارهای جهانی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار است، بنابراین می توان چشم انداز بورس را مثبت دانست.
وی درباره رشد شاخص بورس در ماه های اخیر، بیان داشت: شاخص کل در خردادماه از 95 به حدود 115 هزار واحد افزایش یافت که بخش عمده آن به دلیل حمایت حقوقی ها بود و فعالان بازار سرمایه به تنهایی توان رشد 20 هزار واحدی شاخص را نداشتند.

** ریسک های پیش روی بازار سرمایه در هفته های پیشرو
این کارشناس بازار سرمایه درباره چشم انداز حرکت نماگر بازار سرمایه در کوتاه مدت، افزود: بازار بورس از نظر تکنیکال (تحلیل فنی شاخص) شرایط اصلاح و افت را در کوتاه مدت دارد.
صمدی اضافه کرد: بازار بورس در هفته های پیش رو به موعد سیزدهم مرداد که زمان فعال سازی بخشی از تحریم های آمریکاست، نزدیک می شود که بر عملکرد شماری از صنایع فعال در بورس و همچنین بازارهای ارز و طلا و خودرو تاثیر می گذارد.
«با توجه به برگزاری انتخابات کنگره آمریکا و احتمال تقویت جایگاه دموکرات ها در کنگره، تضعیف سیاست های دونالد ترامپ پیش بینی می شود که تحقق این موضوع می تواند از فشارها بر ایران اندکی بکاهد».
وی گفت: علاوه بر عوامل سیاسی و اقتصادی، گزارش های مالی شرکت های بورسی نیز در چگونگی رفتار بازار سرمایه و استقبال سهامداران از شرکت ها تاثیرگذار است.

** تاثیر منفی کاهش بهای کامودیتی ها بر بورس
این کارشناس بازار سرمایه به تاثیرگذاری قیمت کامودیتی ها (مواد پایه و معدنی) در بازارهای جهانی بر بورس اشاره کرد و افزود: بهای کامودیتی ها که در هفته های اخیر به علت جنگ تعرفه ای آمریکا و چین افت زیادی داشت همچنان به روند ریزشی و کاهشی خود ادامه می دهد.
صمدی اضافه کرد: تاثیر کاهش قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی بر شرکت های مرتبط در بورس در گزارش های سه ماهه که در مهرماه منتشر می شود مشخص می شود.
وی اضافه کرد: همچنین در شهریورماه هر سال نیز به دلیل تسویه اعتبارات کارگزاری ها، به طور پیوسته با افزایش فروش سهام، افت شاخص و رکود بازار سرمایه روبروییم که موقتی است.

** واکنش مثبت بازار سرمایه به ترمیم تیم اقتصادی دولت
این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر ترمیم تیم اقتصادی دولت بر بازار سرمایه گفت: رییس کل جدید بانک مرکزی دارای تجربه موفق مدیریتی در بخش های کلان اقتصادی است که می تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و به تبع آن رشد بازار سرمایه کمک کند.
صمدی یادآور شد: عوامل مختلف سیاسی، اقتصادی، داخلی و بین المللی بر وضعیت اقتصادی کشور تاثیرگذار است و رییس کل بانک مرکزی به تنهایی قادر به بهبود شرایط نیست، اما عبدالناصر همتی تجربه های خوبی در عرصه اقتصاد دارد که امیدوارکننده است.

** حمایت دولت از بورس و ایجاد زیرساخت ها
این کارشناس بازار سرمایه به حمایت دولت از بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: اکنون زیرساخت های مطلوبی در بورس ایجاد شده که می تواند به رشد بازار سرمایه کمک کند.
صمدی اضافه کرد: به تازگی برخی قوانین برای نخستین بار در بازار سرمایه اجرا شده است که در صورت همراهی سایر بخش های اقتصادی مانند امور مالیاتی می توان شرایط بهتری را برای بازار سرمایه پیش بینی کرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، معافیت مالیاتی پیشنهاد شده برای شرکت هایی که اقدام به افزایش سرمایه می کنند، تحول بزرگی را در بورس ایجاد و به رشد بازار سرمایه کمک می کند.
«در صورت تسهیل افزایش سرمایه شرکت ها، فعالیت های سفته بازانه در بازار متوقف می شود و از آن پس، شاهد بازی با سهام نخواهیم بود».
صمدی بیان داشت: باید به سرعت، قوانینی را که به گسترش بازار سرمایه کمک می کند اجرا کرد تا علاوه بر توسعه بورس، اعتماد سهامداران به این بازار نیز افزایش یابد.

** بورس در انتظار نقدینگی بازار های رقیب
این کارشناس بازار سرمایه درباره جذب نقدینگی های سرگردان در بورس، گفت: هنوز آنگونه که بازار سرمایه ظرفیت دارد، از بازارهای موازی ارز و طلا، نقدینگی به سوی بورس جذب نشده است.
صمدی افزود: اگرچه شاخص بورس با جهش 20 هزار پله ای از رقم 95 به 115 هزار واحدی افزایش یافت اما به دلیل رشد سریع، نتوانست به اندازه کافی تاثیرگذار باشد.
وی یادآور شد: در صورتی که رشد شاخص بورس به صورت تدریجی اما پیوسته انجام می شد، بهتر می توانست نظر سرمایه گذاران را برای ورود به بورس جلب کند.

** لزوم فرهنگ سازی برای جذب سرمایه های سرگردان به بورس
این کارشناس بازار سرمایه درباره فرهنگ سازی در جامعه برای رشد بازار سرمایه گفت: نباید انتظار داشت در کوتاه مدت، اعتماد همگانی به بازار سرمایه ایجاد شود، بلکه باید یک یا 2 سال به صورت پیوسته در این زمینه فرهنگ سازی و بسترسازی کرد تا سرمایه های سرگردان به سوی بورس جذب شود.
صمدی یادآوری کرد: آموزش همگانی، افزایش مهارت فعالان بازار سرمایه و بسترسازی از مهم ترین روش ها برای فرهنگ سازی به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، شاخص بورس دیروز (شنبه) تحت تاثیر شایعه مربوط به آزاد شدن فروش ارز صادراتی پتروشیمی، فولاد و فلزات رنگین در بازار ثانویه، با سه هزار و 77 واحد رشد، رکوردی جدید را به ثبت رساند و در جایگاه 111 هزار و 877 واحدی قرار گرفت.
در معاملات دیروز 2 میلیارد و 296 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش پنج هزار و 231 میلیارد ریال در 83 هزار و 825 نوبت دادوستد شد.
منبع: ایرنا
نظرات شما