رویداد۲۴-یک بانک آلمانی با ایجاد شرایط جدید تجاری، انتقال حدود ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران را ممنوع کرد.بانک مرکزی آلمان، دویچه بانک، روز چهارشنبه سیاست مالی جدیدی را تصویب کرد که مانع انتقال حدود ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران میشود.
روزنامه آلمانی «بیلد» نوشت که این بانک شرایط تجاری خود را به نحوی گسترش داده که شامل یک بخش «انتقال پرداخت نقدی» باشد؛ با این وصف انتقال مالی به شرکای دویچه بانک، متوقف خواهد شد.
دویچه بانک عضو سیستم بانکهای مرکزی اروپا است و به خاطر اینکه آلمان موتور اصلی اقتصاد این قاره است، نفوذ گستردهای در اتحادیه اروپا دارد.
«بیلد» ماه جولای در گزارشی مدعی شده بود که ایران درصدد است از بانک تجارت ایران-اروپا هندلسبنک (EIH) که در شهر شمالی هامبورگ قرار داشته و تاییدیه دولت آلمان را هم دارد، مبلغی حدود ۴۰۰ میلیون دلار را به صورت قد برای دور زدن تحریمهای آمریکا، منتقل کند.
این رسانه اسرائیلی نوشت: «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که نزدیکترین دولت حامی ایران در کشورهای اروپایی محسوب میشود، درباره اینکه آیا به ایران اجازه انتقال این پول داده میشود یا نه اظهارنظری نکرده است.
«جرزالم پست» نوشت: «دولت آلمان خواستار اعطای مجوز استفاده از بانک تجاری ایران و اروپا در شهر هامبورگ برای انتقال پول از دویچه بانک آلمان است. این بانک در دور زدن تحریمهای آمریکا شریک بانک تجاری ایران و اروپا محسوب میشود.»
بر اساس این گزارش، آمریکا و دولتهای اروپایی قبلا بانک ایران و اروپا را برای نقشی که در برنامه موشکی و هستهای ایران داشته تحریم کرده بودند. بعد از توافق هستهای تحریمهای این بانک هم برداشته شد.
«جروزالم پست» در سال ۲۰۱۱ گزارش داده بود که «گویدو وسترول» وزیر خارجه وقت آلمان با دویچه بانک همکاری میکند و به این ترتیب پرداختهای نفتی هند به ایران که دست کم ۱ میلیارد دلار بود را به بانک ایران و اروپا در هامبورگ منتقل و به ایران داده بود.
یک دیپلمات رژیم صهیونیستی در برلین در آن زمان به نشریه «پست» گفته بود که دولت اسرائیل از رسوایی بانک ایران و اروپا آگاه شده و در این باره با وزیر خارجه آلمان مذاکره کرده است. «ینام کوهن» سخنگوی سفارت اسرائیل در آلمان گفته بود که باید عملیاتهای بانک ایران و اروپا در آلمان متوقف شود.
این رسانه اسرائیلی مدعی شده هنوز معلوم نیست که در تحریمهای جدید آمریکا، مرکل تصمیمی دال بر توقف بانک ایران و اروپا دارد یا خیر.