صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 30
کد خبر: ۱۴۱۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴:۰۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵

روحانی: پرواز مستقیم تهران-سئول مورد بررسی قرارگرفت

رویداد24-رئیس‌جمهور گفت: ایران و کره‌جنوبی در روابط ۵۴ ساله خود هیچ‌گاه مشکلی با هم نداشته‌اند.وی وجود جاذبه‌های توریستی و تاریخی فراوان در ایران و کره جنوبی را زمینه‌ای برای گسترش روابط دو ملت دانست و گفت: باید در زمینه گسترش توریسم و ایجاد شرایط مناسب توسعه گردشگری از جمله احداث هتل و ایجاد پرواز مستقیم بین سئول و تهران برنامه‌ریزی و تلاش کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری, حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز دوشنبه و در نشست هیئت‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران و کره‌جنوبی؛ سفر خانم «پارک گئون هی» به عنوان اولین رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به ایران را آغاز تحرکی جدید در روابط دو کشور برشمرد و گفت: روابط طولانی، تاریخی و دوستانه دو ملت یکی از پایه‌های مهم برای توسعه مناسبات است.

وی با اشاره به اینکه ایران و کره‌جنوبی در روابط ۵۴ ساله خود، هیچ‌گاه مشکلی با هم نداشته‌اند، گفت: این سفر نیز موجب گسترش هر چه بیشتر مناسبات همه جانبه تهران سئول خواهد شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به کره‌جنوبی به عنوان کشوری مهم در شرق آسیا نگاهی راهبردی دارد، افزود: باید تلاش کنیم تا روابط و مناسبات دو کشور به سطحی راهبردی با همکاری‌های منطقه‌ای تبدیل شود.

روحانی با اشاره به شرایط و بسترهای مناسب برای سرمایه‌گذاری در ایران و وجود نیروی انسانی فعال و تحصیل کرده، بر لزوم توسعه همکاری‌ها و مشارکت بخش خصوصی دو کشور و تبادل تجربیات و فناوری‌های پیشرفته میان ایران و کره جنوبی تاکید کرد.

وی توسعه همکاری‌ها و پروژه‌های مشترک در بخش‌های گوناگون از جمله صنعت و معدن، انرژی، راه آهن، حمل و نقل، توسعه بنادر و همکاری‌های مالی و بانکی میان ایران و کره‌جنوبی را حائز اهمیت برشمرد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در راستای توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت اقتصادی مشترک، چارچوب روابط بلند مدت و راهبردی میان تهران – سئول را تدوین کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید رقم مبادلات اقتصادی دو کشور را که طی سالهای اخیر کاهش یافته، در نخستین مرحله به ۱۸ میلیارد دلار و در برنامه ریزی میان مدت به ۳۰ میلیارد دلار برسانیم، گفت: باید برای رسیدن به روابطی توسعه یافته و گسترش همکاری‌ها تلاش کنیم و با ایجاد تسهیلات، موانع و مشکلات را در این مسیر برطرف نماییم.

روحانی با اشاره به ضرورت همکاری و مشارکت ایران و کره جنوبی در زمینه فناوری‌های نوین از جمله آی تی، آی سی تی، نانو و ... گفت: ایران و کره‌جنوبی می‌توانند با استفاده از توانمندی‌های خود در بخش‌های مختلف از جمله محیط زیست، صنعت و کشاورزی، همکاری‌های خوبی با یکدیگر داشته باشند.

وی وجود جاذبه‌های توریستی و تاریخی فراوان در ایران و کره جنوبی را زمینه‌ای برای گسترش روابط دو ملت دانست و گفت: باید در زمینه گسترش توریسم و ایجاد شرایط مناسب توسعه گردشگری از جمله احداث هتل و ایجاد پرواز مستقیم بین سئول و تهران برنامه‌ریزی و تلاش کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی با توجه به اشتراکات فراوان میان فرهنگ دو ملت، باید در زمینه توسعه مناسبات مردمی نیز تلاش کنند و در این راستا فعالیت در زمینه همکاری‌های دانشگاهی، فرهنگی و هنری می‌تواند به نزدیکی بیشتر دو دولت و ملت کمک کند.

رئیس‌جمهور با استقبال از پیشنهاد رییس جمهوری کره جنوبی مبنی بر اعلام سال ۲۰۱۷ به عنوان سال فرهنگی دو کشور، گفت: این اقدام فضای خوبی را برای تقویت همکاری‌های بین دو کشور ایجاد می‌کند و امیدوارم مسئولان فرهنگی دو کشور نیز برنامه‌ها و همکاری‌های خوبی را در این راستا ساماندهی کنند.

روحانی بنادر جنوب کشور و از جمله بندر جاسک در ساحل دریای عمان را منطقه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و کره جنوبی برشمرد و افزود: دو کشور می‌توانند در این مناطق فعالیت‌های مشترکی در بخش‌های مختلف مانند انرژی، پتروشیمی و فولاد داشته باشند.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: روابط کارگزاری میان بانک‌های ایران و کره به شفافیت و شتاب گرفتن همکاری‌ها و فعالیت‌های اقتصادی میان دو کشور کمک شایانی خواهد کرد.

روحانی امنیت و ثبات منطقه را در توسعه روابط ایران و کره جنوبی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: تلاش برای حفظ و تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی، وظیفه سیاسی و انسانی همه کشورها است.

رئیس‌جمهور تسلیحات کشتار جمعی را خطری برای تمام بشریت عنوان کرد و افزود: معتقدیم جهان باید قدم به قدم عاری از سلاح‌های کشتار جمعی شود و در این راستا جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۷۴ پیشنهاد خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی را مطرح کرده است.

روحانی با تاکید بر ضرورت حفظ صلح و ثبات در منطقه بویژه در عراق، یمن، سوریه و افغانستان اظهار امیدواری کرد: با پایان درگیری ها و کشتار در این کشورها و از بین رفتن تروریسم، شاهد صلح، امنیت، آرامش و توسعه در منطقه باشیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به کمک ها و حمایت های جمهوری اسلامی ایران از حدود ۳ میلیون آواره و پناهجوی افغانستانی که در ایران زندگی می کنند، از جمله تحصیل صدها هزار دانش آموز این کشور در ایران؛ بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اقدامات مشترک و جمعی در جهت تضمین ثبات و توسعه آینده افغانستان تاکید کرد.

خانم «پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی نیز در این نشست ضمن تشکر از استقبال و میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران از هیات عالی رتبه کره جنوبی اظهار امیدواری کرد تا در این سفر، بستر جدید تاریخی برای شتاب در توسعه روابط دو کشور ایجاد شود.

رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، ایران را کشوری با تاریخ، تمدن و فرهنگ باشکوه و ممتاز توصیف کرد و خواستار گسترش و توسعه همکاری ها و مناسبات همه جانبه تهران سئول شد.

وی با اشاره به سخنرانی سال گذشته دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه "توسعه همکاریهای اقتصادی، امنیت پایدار را به ارمغان آورده و منطقه را به کانون صلح تبدیل می کند"، گفت: کره جنوبی با این دیدگاه جمهوری اسلامی ایران همدل و همراه است و در پیشبرد این راهبرد می تواند شریک خوبی برای تهران باشد.

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی با اشاره به ضرورت توسعه مناسبات و همکاری های ایران و کره جنوبی بر پایه استفاده از ظرفیت ها و فرصت های متقابل، گفت: ایران از منابع و نیروی انسانی مجرب و جوان برخوردار بوده و کره نیز دارای توانمندی مالی و فناوری است که می توان با بهره گیری از آنها در راستای پیشرفت و توسعه روابط دو کشور به بهترین شکل استفاده کرد.

خانم «پارک» با اشاره به اینکه «سئول به روابط با ایران از دیدگاه توسعه بلند مدت همکاری می نگرد و نه کوتاه مدت»، گفت: همکاری های اقتصادی میان دو کشور پیشرفت هایی داشته اما خواستار آن هستیم که با زیربنا و سازمانی محکم تر، در راستای توسعه روابط گام برداریم.

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی ادامه داد: ما می خواهیم دوست و همراه خوب ایران باشیم و روابط خود را مبتنی بر احترام متقابل با ایران گسترش دهیم.

وی با اشاره به اینکه کره جنوبی در راستای حمایت از توسعه مناسبات و همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران ۲۵ میلیارد دلار تسهیلات اعتباری و تامین مالی پروژه های مختلف زیربنایی را در نظر گرفته که این بزرگترین بسته مالی است که کره جنوبی تا کنون و در روابط با یک کشور خارجی ارائه کرده است، گفت: دور جدید همکاری های ایران و کره جنوبی در قالب سرمایه گذاری، تحقیق و توسعه، و تولید مشترک خواهد بود.

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی با اشاره به ضرورت گسترش همکاری ها و سرمایه گذاری بخش خصوصی دو کشور در بخش های مختلف از جمله نفت، گاز، انرژی، زیر ساخت، ماشین آلات کشاورزی، تولید خودرو، پتروشیمی، بهداشت و درمان و احداث بیمارستان های مشترک و نیز همکاری در زمینه فناوری های نو، افزود: گسترش همکاری های دو کشور کمک بزرگی به منافع متقابل و منطقه ای ایران و کره جنوبی خواهد کرد.

وی توسعه بلندمدت روابط دو کشور از مسیر گسترش همکاری ها را نیازمند فراهم کردن چارچوب های قانونی به عنوان پشتیبان این همکاری ها دانست و افزود: ساماندهی و ملاقات های مداوم مسئولان و وزرای خارجه دو کشور و فعالتر ساختن کمیسیون های مشترک همکاری ها کمک شایانی به توسعه مناسبات تهران – سئول در مسیر صحیح خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی همچنین بر ضرورت توسعه روابط دو ملت و تقویت گردشگری و تبادلات فرهنگی میان ایران و کره جنوبی تاکید کرد و افزود: با گسترش همکاری ها در زمینه فرهنگ، آموزش و گردشگری فاصله جغرافیایی دو کشور کاهش یافته و دو ملت بیشتر به هم نزدیک خواهند شد.

خانم «پارک» افزود: به زودی پرواز مستقیم تهران – سئول با هدف تسهیل در رفت و آمد تجار و مردم دو کشور برقرار خواهد شد.

رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی با تاکید بر ضرورت حفظ صلح و ثبات در منطقه، از تلاش ها و نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش صلح و ثبات در منطقه به ویژه حمایت و کمک به آوارگان افغانستانی تقدیر کرد.
نظرات شما