صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 17
کد خبر: ۱۴۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
تعداد نظرات: ۵ نظر
گزارش رویداد۲۴ درباره تبعات جدایی اصولگرایان از ائتلاف امید و تشکیل فراکسیون رهروان

خیانت فرصت طلبان به آرای مردم

برخی از نامزدهای انتخابات مجلس دهم پس از قرار گرفتن در لیست امید و با حمایت قاطع مردم و چهره های شاخص سیاسی از این لیست وارد مجلس شدند. ولی متاسفانه با اقدامی فریبکارانه بدنبال تشکیل فراکسیونی مجزا از فراکسیون امید هستند.
رویداد24- برخی از نامزدهای انتخابات مجلس دهم پس از قرار گرفتن در لیست امید و با حمایت قاطع مردم و چهره های شاخص سیاسی از این لیست وارد مجلس شدند. ولی متاسفانه با اقدامی فریبکارانه بدنبال تشکیل فراکسیونی مجزا از فراکسیون امید هستند.

بهروز نعمتی، چهره اصولگرای معتدلی که بواسطه حضور در "ائتلاف لیست امید" موفق به کسب رای اعتماد مردم تهران و ورود به مجلس دهم شد، اینک ساز جدایی از لیست امید سر داده و در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد که به همراه برخی نمایندگان قصد تشکیل فراکسیون رهروان ولایت را دارد؛ موضوعی که مصداق بارز خیانت به ائتلاف امید در تشکیل فراکسیون امید به شمار می‌رود. 

این موضوع می‌تواند سرآغاز یک ریزش در ائتلاف امید برای تشکیل فراکسیون امید باشد؛ موضوعی که چه با برنامه از پیش تعیین شده و چه بدون برنامه، نه تنها خیانتی بزرگ به آرای مردم است، بلکه مصداق بارز زیر پا گذاشتن اخلاقیات نیز به شمار می‌رود.

شایسته نیست اصولگرایان معتدل حاضر در لیست امید که بواسطه ائتلاف با اعتدال و توسعه، اصلاح طلبان و حامیان دولت، اجازه حضور در این لیست را پیدا کردند، اینک با زیر پا گذاشتن اخلاقیات، اینگونه ساز جدایی سر دهند. 

نباید فراموش کرد که این اصولگرایان، که حتی چند روز پیش نیز از سوی هم طیفی‌های سابق خود تهدید به این شدند که عواقب ائتلاف با اصلاح طلبان را خواهند چشید، در مقطعی که همچون تندرو‌ها دارای هیچ پایگاه اجتماعی نبودند، با اعتماد سیاستگزاران ائتلاف امید مجال ورود به این لیست را یافتند.

همین موضوع ثابت کرد لیست امید و اعضای آن هیچ خصومتی با هیچ جریانی ندارند و به دنبال مجلسی معتدل هستند؛ که البته به نظر می رسد قرار نیست پاسخ مناسبی به این اعتماد داده شود؛ واکنشی که از هر منظر بوی خیانت زا به مشام می‌رساند. 

همان طور که گفته شد، این رفتار فرصت طلبانه برای تشکیل یک فراکسیون مجزا از فراکسیون امید را باید از دو منظر نگریست: نخست زیرپا گذاشتن اخلاقیات و بعد خیانت به آرا و اعتماد مردم. 

در همین حال علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در ائتلاف امید در گفت و گو با رویداد24 گفت: «این رفتار قطعا یک عهدشکنی آشکار و بداخلاقی است و این رفتار به هیچ وجه پذیرفته نیست.»

زیرا از یک سو این افراد در قبال پذیرفته شدن در لیست امید، دارای تعهداتی در قبال این جریان هستند و هیچ یک از الگوهای اخلاقی پشت کردن به تعهدات را نمی‌پذیرد، و این عهدشکنی و پیمان شکنی را می‌توان تنها و تنها نتیجه فرصت طلبی دانست. 

از سوی دیگر، نباید فراموش کرد این افراد با رای اعتماد ملت وارد مجلس شده‌اند و اینک در صورت تغییر مسیر حرکت خود در مجلس دهم آن هم برخلاف خواست و اراده مردم که در انتخابات هفتم اسفند متبلور شد، معیارهای انتخاب ملت را زیر پا گذاشته و به اعتماد و حق انتخاب آنها توهین کرده‌اند. 

اما نتیجه دیگر این رفتار می‌تواند ریزش اعضای فراکسیون امید و در نتیجه آن از دست رفتن فراکسیون اکثریت باشد؛ موضوعی که در صورت بروز آن، فراکسیون امید اکثریت مجلس دهم را از دست داده و در نتیجه قدرت اجرایی این فراکسیون نیز تا حد چشمگیری کاهش می‌یابد. 

هر چند علی صوفی اعتقاد دیگری دارد. این عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در ائتلاف امید در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل یک فراکسیون مجزا توسط این افراد، می‌تواند منجر به از دست رفتن اکثریت برای فراکسیون امید شود؟ به رویداد24 گفت: تعداد کسانی که مدعی‌اند که میثاق نامه لیست امید را امضا نکرده‌اند نباید از انگشتان دو دست تجاوز کند، بنابراین از مجموع ۱۶۷ کرسی که لیست امید در مجلس به دست آورده، در مجموع بیش از ۱۵۰ نفر میثاق نامه را امضا کرده‌اند و طبیعتا نگران قضیه از اکثریت افتادن فراکسیون امید نیستیم و اگر این رفتار برای این هدف انجام شده، مطمئنا ابتر خواهد ماند.

از سوی دیگر در صورت جدایی اصولگرایان میانه رو از ائتلاف امید و تشکیل فراکسیونی جدید با هر عنوانی، جدا از لطمه ای که به فراکسیون امید وارد می شود، ضربه اصلی را به خود آنها می زند چرا که قطعا فراکسیون جدید نمی تواند با اعضای قابل توجه ای تشکیل شود که در این صورت این فراکسیون از وزن قابل توجه ای برخوردار نخواهد بود و نمی تواند در مناسبات مجلس تاثیر گذار باشند.

در ‌‌نهایت آنکه فرصت طلبانی که اینک درصدد جدایی از لیست امید و تشکیل یک فراکسیون مجزا را دارند، نباید فراموش کنند که در صورت عدم پذیرش آن‌ها در لیست امید، اینک از نظر مردم دارای جایگاهی همچون سایر اصولگرایان بودند و در بهترین حالت در رتبه چهلم و پنجاهم کاندیدا‌ها در تهران قرار می‌گرفتند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۴
نعمتی نماینده ولایت مدار هستش افتخار ما اسدابادیهاست
بهزاد
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۷
اصولگرا و اخلاق ؟ برای اصولگرا تنها چیزی که مهمه اینه که به هدفش برسه و مهم نیست که به چه وسیله ای ! این افراد همون کمونیست ها هستند و فقط رنگ و لعاب مذهبی به کارشون دادند. باور نمیکنید، ببینید که بهترین دوستان مملکتمون در دوره ی این آقایون چه کشورهایی هستند ؟ چین! کره ی شمالی! روسیه!
دولت آبادی
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
آقا بهروز نمکدان صفایی (نماینده مجلس ششم) راشکستی اگه نمکدان دکترعارف راهم بشکنی معلوم که فرصت طلبی
اسد آبادی
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۶
من بعنوان یک اسدآبادی حاضرم قسم جلاله یاد کنم اگربهروزنعمتی درحوزه انتخابیه ای که هم اکنون نماینده این شهر است کاندید می شد بیشتر از5000رای نداشت این بنده خدا سه بار شکست خورد تا بلا خره با رای زیر بیست هزار راهی مجلس شد اصلاح طلبان ازایشان رودست خوردند
ناشناس
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۴
باز هم خیانت و بی اخلاقی اصولگریان به مردم و رای مردم...مثل الهه راستگوو.....اقای عارف تحویل بگیرید ؟؟؟!!! این هم نتیجه اوردن اصولگریان به لیست امید که پایبند به هیچ چیز و اخلاقی نیستند.....سوال این است بهروز نعمتی اگر در لیست امید نبود الان رای اورده بود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نباید درباره این خیانت هیچ تساهل و تسامح بشود و به اعتبار نامه ایشان رای داده نشود....
نظرات شما