صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 16
کد خبر: ۱۴۲۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۷

چینی ها ماهی های حرام گوشت می گیرند!

معاون سازمان شیلات ایران اظهارات یک مقام سازمان بنادر و دریانوردی را تکذیب کرد و گفت: سازمان شیلات ایران تا به امروز مجوزی برای صید آبزیان توسط چینی‌ها صادر نکرده است و چینی‌هایی نیز که در دریا مشاهده می‌شود برای ایرانی‌ها صید می‌کنند.

رویداد۲۴شاپور کاکولکی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران در گفتگو با  تسنیم، در واکنش به اظهارات معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی مبنی بر صدور مجوز صید برای کشتی‌ها چینی توسط سازمان شیلات، ضمن تکذیب این موضوع گفت: سازمان شیلات ایران تا به امروز مجوزی برای صید آبزیان توسط چینی‌ها صادر نکرده و دلیل وجود چینی‌هایی نیز که در دریا مشاهده می‌شود فعالیت برای کشتی‌هایی ایران است.

وی با بیان اینکه صیادان ایرانی کشتی‌های چینی را به صورت اجاره یا اجاره به شرط تملیک دراختیار گرفته اند، افزود: این کشتی‌ها با تعدادی خدمه به ایران اجاره داده می‌شود، اما مالکیت صید به طور کامل در اختیار بهره برداران ایرانی است.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران با اشاره به مشکلات بیمه‌ای برخی از شناور‌های خارجی برای اجاره کردن گفت: با توجه به اینکه برخی از شرکت‌های بیمه حاضر نمی‌شوند که کشتی‌هایی که در اختیار ایران قرار دارد را بیمه کنند شرکت‌های چینی نیز برای رفع این مشکل شناور‌ها را با خدمه به شرکت‌های ایرانی اجازه می‌دهند.

وی تصریح کرد: این کشتی‌ها در عمق ۲۰۰ متری اقدام به صید فانوس ماهیان می‌کنند که البته در کنار این صید، صید موازی نیز از سایر گونه آبزیان دارند.

کاکولکی گفت: ۸۰ کشتی کشتی برای صید فانوس ماهی در کشور وجود دارد که ۶۲ مرود آن‌ها فعال هستند و در سال گذشته در مجموع ۲۷ هزار تن صید داشته اند که ۱۷ هزار تن فانوس ماهی و ۱۰ هزار تن سایر آبزیان بوده است؛ از این ۱۰ هزار تن غیر فانوس ماهی صید شده توسط کشتی‌ها فانوس ماهی، ۸ هزار تن یال اسبی ماهی حرام گوشت و ۲ هزار تن سایر آبزیان است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته میزان کل صید انجام شده در هرمزگان ۳۰۰ هزار تن بوده است گفت: یال اسبی‌ها نیز با توجه به حرام گوشت بودن در ایران غیر معکول هستند و بعد از صید به خارج از کشور صادر می‌شوند که یکی از مشتریان اصلی همین چینی‌ها هستند؛ بنابراین گزارش محمدعلی حسن‌زاده معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی پیش از این گفته بود که چینی‌ها برای ماهیگیری در عمق ۲۰۰ متری مجوز و قرارداد رسمی دارند، درباره این‌که خدمه چینی است یا نه باید گفت: الان خدمه سایر شناور‌هایی که بنادر تردد می‌کنند از همه کشور‌ها هستند. شناور‌های ایرانی نیز الزاما ۱۰۰ درصد خدمه ایرانی ندارند و از سایر کشور‌ها نیز در این شناور‌ها کار می‌کنند.
نظرات شما