صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 26
کد خبر: ۱۴۲۷۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۳ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۷

هم‌نوازی گیتار و تار در کنسرت گروه کوچی / وکیلی‌مقدم: پیدا کردن خواننده فلامنکو در ایران بسیار دشوار است

اعضای گروه کوچی در یک نشست خبری درباره جزئیات کنسرت جدید این گروه صحبت کردند.
   رویداد۲۴ گروه کوچی با سرپرستی و تک‌نوازی گیتار هوتن وکیلی مقدم هفتم شهریور ساعت 21 در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه می‌رود.
تعدادی از اعضای این گروه شامل هوتن وکیلی‌مقدم سرپرست گروه، محمد اشرفی نوازنده گیتار بیس و فرهاد خزری خواننده، روز دوشنبه 29 مرداد در یک نشست خبری در کافه گیاهی خانه هنرمندان درباره کنسرت پیش رو صحبت کردند.
در ابتدای برنامه، وکیلی‌مقدم گفت: سبک کاری ما موسیقی فلامنکو، آمریکای لاتین، جیپسی‌ها و... است. ما فعالیت خود را از  سال 91 آغاز کردیم و تاکنون چند کنسرت در فرهنگسرای نیاوران و برج آزادی برگزار کرده‌ایم. از سال 96 با پیام جوانی نوازنده تار آشنا شدیم و در فضای موسیقی تلفیقی تجربه‌های خوبی داشتیم.
او ادامه داد: برای کنسرت پیش رو نیز چند قطعه را با هم‌نوازی گیتار و تار اجرا می‌کنیم. قطعه‌های با کلاممان بیشتر شده چرا که می‌خواهیم در کنار مخاطبان خاص خود بتوانیم مخاطب عام نیز داشته باشیم. خوانندگان گروه ما نیز قطعه‌های با کلام را به همان ‌زبان اسپانیایی می‌خوانند.
این هنرمند همچنین گفت: فاصله میان کنسرت قبلی و این اجرا زیاد است چون مشکل اصلی ما مسئله دریافت مجوز و کاغذ‌بازی از یک طرف و از طرف دیگر توجه بیش از حد مخاطب به موسیقی پاپ است، البته این در تمام دنیا رایج است، اما ای‌کاش موسیقی‌ها ژانرهای دیگر به همین منوال مورد توجه قرار بگیرد.
سرپرست گروه گوچی اضافه کرد: در سال‌های اخیر اکثر سالن‌ها به‌صورت درصدی بلیت‌فروشی می‌کردند و این گزینه مناسبی بود، اما در حال حاضر تنها چند سالن ایده‌آل فعال هستند که آن هم اجاره‌بهای بالایی دارند. سبک کاری ما هم به شکلی است که کمتر دیده می‌شود کسی به آن بپردازد. من چند مورد در این سبک دیدم که آن‌ها نیز آخرین فعالیت‌هایشان مربوط به سال‌های قبل بوده است. پیدا کردن خواننده فلامنکو در ایران بسیار دشوار است. درست مثل این است که از یک اسپانیایی بخواهید برای ما در دستگاه شور آواز بخواند.
فرهاد خزری خواننده دومین سخنران برنامه درباره این کنسرت گفت: رشته اصلی من آواز در موسیقی کلاسیک است، اما این توانایی هست که این آواز به اشکال مختلف اجرا شود. به من همکاری در این گروه پیشنهاد شد که با کمال میل پذیرفتم تا به تجارب جدید دست پیدا کنم.
او ادامه داد: تمام تلاش خود را می‌کنم تا صدایم شباهت به زبان اصلی پیدا کند، خیلی وقت‌ها انتقاد می‌شود که چرا به زبان فارسی نمی‌خوانیم. باید بگویم شعر فارسی روی موسیقی فلامنکو خوب جواب نخواهد داد. به‌طور کلی اشعار فارسی و آلمانی سخت با موسیقی‌های دیگر هماهنگ می‌شود.
محمد اشرفی نوازنده گیتار بیس سومین و آخرین سخنران برنامه گفت: نقش‌ گیتار بیس در موسیقی فلامینگو و موسیقی لاتین خیلی پررنگ نیست، اما من درون‌مایه‌های موسیقی جز را وارد اجراها کرده‌ام. گروه ما نسبت به گروه‌های جپسی کم‌‌‌تعدادتر است. از معدود گروه‌هایی هستیم که هشت سال است به‌طور مداوم در کنار همکاری می‌کنیم.
نظرات شما