رویداد۲۴ آیتالله سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه مشهد در جوار بارگاه منور رضوی و در جمع زائران و مجاوران اظهار داشت: کلام ما در خطبه نخست در موضوع شیطانشناسی از نگاه قرآن است و بحث ما در مورد کیفیت خلاصی از شر شیطان بود که دو راهکار استعاذه و تذکر در این زمینه از سوی خداوند متعال مطرح شده است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی بیان کرد: ذات مقدس پروردگار در سوره ناس به پیامبر اکرم(ص) دستور میدهد که بگو از شر شیطان به سه خصوصیت پروردگار پناه میبرم. ربوبیت و مالکیت حق و الوهیت حق این سه خصلت است و در این سه زمینه کلام ما به اینجا رسید که ربوبیت و الوهیت و مالکیت حق تناسبش با التجاء به خداوند متعال در مقام نجات از شر شیطان چیست.
علمالهدی افزود: در قرآن کریم رب به عنوان پناهگاه معرفی شده است؛ در سوره مبارکه حدید و زمر نیز این مسئله عنوان شده است؛ خداوند باید نقطه دلبستگی و معبود ما باشد. تمام مشرق و مغرب مربوط به خداوند است و هیچ خدایی جز او وجود ندارد. معنای توکل به خدا این است که انسان همه چیزش را به خدا واگذارد و تمام وجود و هستیاش موکول به ذات حق باشد.
وی بیان کرد: پناهگاهی که برای انسان از سوی خداوند متعال مطرح میشود، خدای رب و ملک و اله است. نکته دیگری که در این سوره داریم و توجه به این نکته برای علما و فضلا موضوعیت دارد این است که در این سوره عنوان شده ای پیامبر بگو به رب الناسی پناه میبریم که خصوصیت وی مالکیت و الوهیت است. ربوبیت خدا مبتنی بر دو خصوصیت است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی گفت: هیچ مربی در زندگی مانند خدا برای ما نیست و هیچ مدیری مثل خدا وجود ندارد زیرا خدایی که میخواهد ما را در این عرصه زندگی اداره کند هر چه زندگی و وجود ما به او ارتباط پیدا میکند، مالکش خداست. خدا مالک همه است و ما به این دلیل به او پناه میبریم و مدیریتش کاملتر از هر مدیریتی است و در نهایت تمام انسانهایی که در سرنوشت و همزیستی ما دخیل هستند، معبود تمام اینها خداست و همه دلبسته خدا هستند. این ربوبیت حق مبتنی بر مالکیت خدا و الوهیت حق است بالاترین مدیریت و ربوبیت است.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به اینکه مهم نوع پناه بردن به خدا است گفت: چاشنی اصلی قضیه در التجاء به خدا، باور کردن خدا است و باید این سه خصوصیت را باور کنیم که خدا مالک همه چیز است و اله همه مردم و مدیر و مربی همه انسانها است. در این صورت شیطان چگونه میخواهد نفوذ کند و چطور میخواهد بر ما مسلط شود؟
علمالهدی با تصریح این نکته که هفته دولت هفته ارائه خدمات از سوی دولتمردان است گفت: تقاضای ما از استاندار خراسان رضوی این بود که در حضور مردم از این تریبون استفاده کرده و نسبت به خدمات گزارش دهند و هم در زمینه مسئله مشکلات مردم اظهار نظر کنند و مردم به این عزیزان مسئولی که توسط خودشان انتخاب شدهاند نسبت به وضعیت زندگی امیدوارتر شوند.
وی با اشاره به اینکه امتیاز دولتمردان ما و امتیاز دولت ما وابستگی مردمی دولت است افزود: در هیچ کشوری پیدا نمیکنید که دولت و دولتمردانش این قدر به مردم وابسته باشند و این قدر در یک عرصه مردمی خدمتگزار باشند. مردم در مقام تکریم دولت به عنوان یک وظیفه وجدانی و یک تکلیف عاطفی توجهشان به خدمات دولت است و طبیعی است که به هر مقداری که مردم احساس کنند دولت خادم آنهاست تکریم بیشتر دارند. دولتمردان ما در دلها، اندیشه و مغزهای مردم ما به اندازه تراکم خدمت و عرضه خدمت دارای نقش و موقعیت هستند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با اشاره به توصیه امام بزرگوار به دولتمردان مبتنی بر خادم مردم بودن گفت: این خادم بودن باید به مردم فهمانده شود و این مهم با لفظ و عمل محقق میشود باید خدمات تبیین شود تا مردم متوجه شوند که چه خدماتی در حال ارائه است و از سوی دیگر در عرصه عمل نیز این خدمت ارائه شود تا مردم متوجه شوند که دولت و کارگزاران نظام و حکومت خادم آنها هستند.
علمالهدی بیان کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند مشروعیت ما در میان مردم به اندازه کارآمدی ما در میان مردم است یعنی هر قدر کارآمدتر باشیم مشروعیت بالاتری دارند و مردم اینها را از خودشان میدانند و سپس فرمودند معیار کارآمد بودن ما نیز خادم بودن برای مردم است و مردم باید خدمت ما را حس کنند و اگر خدمات حس شد مشخص است که ما کارآمد هستیم و اگر کارآمد بودیم و خادم بودیم این حس میشود.
وی افزود: این یک واقعیتی است و آنچه مردم هم از دولت میخواهند و هم از مجلس این است؛ دولت و مجلس منتخب مردم هستند و انگیزه مردم برای این رای دادن چه بوده است؟ اینها یک جهت مطالبهشان این بود که این تشکیلات به عنوان مجلس و دولت برای زندگی مردم تدبیر کند و برای معیشت مردم و معاش مردم و گذران زندگی مردم تدبیر کنند تا هم زندگی مردم روز به روز بهبود داشته باشد و هم مردم در معاش خود و در اداره زندگی مستاصل نباشند.
علمالهدی با اشاره به اینکه بخش انقلابی مردم که عدد کمی نیز نیستند به پای انتخاب آمدند تا اینها آرمانهای انقلابی و دینی و فرهنگی را مدیریت کنند افزود: این آرمانها باید در زندگی اجتماعی تثبیت شود و هر تجاوزی که صورت گرفت نیز دفاع شود و دولت و مجلس از سوی آنها مراقب تجاوزات و تهاجمات باشند.
وی ادامه داد: اگر بنا شد خدای نکرده این مردم با سوء تدبیر روبهرو شدند باید این سوء تدبیر را آقایان جبران کنند و زندگی مردم را تحویل سوءتدبیر ندهند. از ابتدای پیروزی انقلاب آنچه مسلم است این است که دزد و خائن نداشتیم و فقط یکی بود که آن هم بنیصدر ملعون بود که از کشور بیرون شد و غیر از وی در عرصه کارگزاران نظام خائن و سوء استفاده چی نداشتیم. ممکن است یک عامل نفوذی اختلاس و دزدی کرده باشد اما در راس کارگزاری نظام خائن نداشتیم و این از برکات نظام و خون شهدا است.
علمالهدی با اشاره به اینکه سوء تدبیرهایی شکل میگیرد که مردم را مستاصل میکند گفت: آثار این سوء تدبیرها برای مردم قابل تحمل نیست. اینکه یک باره 60 تن طلا در شکل 7 میلیون سکه به دامان ریخته شود و برنامهای نباشد منجر به این میشود که آقایی 37 هزار سکه تهیه کند و شب بخوابد و صبح 57 میلیارد ثروت بادآورده داشته باشد و یک صنار هم مالیات ندهد و این سوء تدبیر مردم را مستاصل میکند و به معیشت مردم سرایت میکند و این سوء تدبیر است و یا اینکه برنامهای برای ارائه ارز بانکی پیاده کنند و با تفاوتی که ارز رسمی و بازار دارد عدهای 30 میلیون دلار از ارز را بردارند و کالایی وارد نکنند و یا وارد کنند و احتکار کنند و یا اینکه چند برابر قیمت بفروشند مردم را مستاصل میکند.
وی گفت: دشمن ما را از نظر اقتصادی تهدید میکند و یک باره ارز را در اختیار کسانی قرار دهند که میخواهند به کشور دوردست بروند و حداقل درآمد اینها از ارز 5 میلیون تومان مفت برای هر مسافر است و این در حالی است که در شرایط تحریم هستیم. عزیزان مسئول ما در دولت و مجلس بنشینند و فکر کنند. این سوء تدبیر با نیت خیر صورت گرفته اما این مشکلات ایجاد شده و عزیزان مسئول ما با سرعت این مسئله را تمام کنند.
امام جمعه مشهد عنوان کرد:ما در یک کشور خودی قرار داریم و در عرصه نظام غیرخودی وجود ندارد. چه در دولت و چه در مجلس و قوه قضائیه همه خودی هستند. هفته دولت وظیفه مردم تکریم است و عزیزان مسئول ما در دولت بنشینند و فکر کنند که این مشکلاتی که نتیجه سوء تدبیر خودشان بوده را برطرف و جبران کنند و یک اقدام عملی کنند.