صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۴۳۰۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۶ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۷
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها:

وقوع ۶۰۰ آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها/ با آتش‌زدن جنگل‌ها، اراضی ملی را تصرف می‌کنند

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۶۰۰ فقره آتش‌سوزی در مراتع و جنگل ها در ۴ ماهه ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: افزایش قیمت زمین در استانهای شمالی، تهران و البرز می‌تواند؛ زمین خواری در این مناطق را تشدید کند.
رویداد۲۴ سرهنگ قاسم سبزعلی با اشاره به آخرین آمار آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع از ابتدای سال تا تیرماه گفت: از ابتدای سال تا تیرماه ۶۰۰ فقره آتش‌سوزی در کل کشور به وقوع پیوسته و در حدود ۲ هزار هکتار از اراضی جنگلی و مراتع دچار حریق شده است.

وی با اشاره به کاهش وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع در سال جاری گفت: تعداد فقرات حریق در جنگل‌ها و مراتع تغییر چشمگیری نداشته است، اما از نظر سطح وسعت آتش‌سوزی نزدیک به ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشتیم. در سال گذشته در همین ایام بیش از سه هزار و ۶۰۰ هکتار از ارضی جنگلی و مراتع دچار حریق شده بودند، اما در سال جاری این وسعت بر ۲ هزار هکتار رسیده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به بارندگی چشمگیر در ابتدای سال خاطرنشان کرد: اگرچه در ابتدای سال با افزایش بارندگی در کشور مواجه بودیم و این امر باعث شد؛ پوشش علفی و مرتعی افزایش پیدا کند، اما با شروع فصل تابستان و با افزایش گرما به ویژه در استان‌های زاگرسی و استان‌های شمالی از جمله استان گلستان مواجه بودیم، از همین رو اقدامات گسترده‌ای را برای مقابله با آتش‌سوزی انجام دادیم.

سرهنگ سبزعلی ادامه داد: با اقداماتی که در استان‌هایی مانند ایلام، خوزستان و ... انجام دادیم، توانستیم تا ۸۰ درصد وقوع حریق را نسبت به سال گذشته کاهش دهیم، اما علیرغم انجام اقدامات پیشگیرانه نزدیک به ۲۵۰ فقره آتش‌سوزی در این مدت در جنگل‌ها به وقوع پیوسته است.

وی درباره علت این آتش سوزی‌ها گفت: بیش از ۷۰ درصد آتش سوزی‌ها سهوی است و یکی از علل آن می‌تواند ناشی از افزایش گردشگری، حضور شکارچیان، چوپانان و افراد ساکن در حاشیه جنگل باشد، اما تعدادی از این آتش‌سوزی‌ها عمدی بوده و در برخی از استان‌ها افرادی به دلیل حریق جنگل دستگیر شدند، به طور مثال در استان خوزستان دو نفر در رابطه با آتش سوزی عمدی در جنگل دستگیر و به مقامات قضایی تحویل داده شدند و در حال حاضر در زندان به سر می‌برند. همچنین اختلافات قومی و قبیله‌ای نیز یکی دیگر از دلایل آتش‌سوزی در جنگل‌هاست، گاهی اوقات نیز برخی افراد برای تصرفات اراضی ملی اقدام به آتش‌زدن جنگل‌ها می‌کنند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به استان‌هایی که در صدر آمار آتش‌سوزی بودند، گفت: بیشترین وقوع آتش‌سوزی در استان‌های خوزستان، فارس و گلستان بوده‌است. خوشبختانه در جنگل‌ها نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد و در مراتع نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد کاهش حریق را داشتیم. همچنین خسارتی که بر اثر آتش‌سوزی به جنگل‌ها وارد می‌شود، بسیار کم است و در اکثر موارد لاشبرگ‌ها هستند که دچار حریق می‌شوند.

سرهنگ سبزعلی همچنین در پاسخ به این سوال که تحریم‌ها و افزایش قیمت دلار تاثیری در تامین تجهیزات داشته است؟ گفت: افزایش دلار از نظر اقتصادی بر تامین تجهیزات تأثیرگذار است، اما طی توافقاتی که در سال ۹۵ و ۹۶ با وزارت دفاع داشتیم، مقرر شد؛ تجهیزات مورد نیاز ما را تأمین کنند و در سال جاری این تجهیزات را تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان دریافت می‌کنیم این تجهیزات نیز شامل خودرو، تجهیزات اطفاء حریق و ملزوماتی است که باعث افزایش کارآمدی یگان‌ها می‌شود.

وی در خصوص کمبود نیرو نیز یادآور شد: کمبود نیرو مشکلی است که قطعاً سایر دستگاه‌ها نیز با آن مواجه هستند، اما امیدوارم با بحث ساختار تشکیلاتی بتوانیم این موضوع را برطرف کنیم و با توجه به محدودیت جذب و استخدام سعی داریم با استفاده از نیرو‌های وظیفه و قراردادی مشکل کمبود نیرو را برطرف می‌کنیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: وسعت سرزمینی ما ۱۳۵ میلیون هکتار است و باید از این اراضی ملی حفاظت شود. در حال حاضر به طور تقریبی برای هر ۷۰ هزار هکتار یک نفر مأمور داریم و با توجه به نرم جهانی این عدد قابل قبولی نیست و بر اساس نرم جهانی باید در هر ۱۰ هزار هکتار یک مامور به کار گرفته شود.

سرهنگ سبزعلی درباره قاچاق چوب و زمین‌خواری خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیداتی که انجام شده برداشت ما این است که روند قاچاق چوب روبه رشد نبوده، البته در اقصی نقاط کشور بحث قاچاق و تخلفات از جمله کوره‌های ذغال غیرمجاز، برداشت غیرمجاز از محصولات جنگلی و مرتعی نیز وجود داشته است، اما بر اساس مطالعاتی که انجام شده، خوشبختانه این تخلفات سیر صعودی نداشته و با افزایش مواجه نبودیم.

وی ادامه داد: همچنین تلاش داریم با افزایش تعاملات با نیروی انتظامی، گشت‌های مراقبتی، دیده‌بان‌های فصلی و بهره‌گیری از سازمان‌های مردم نهاد فرآیندی را فراهم کنیم تا با انجام طرح‌های مناسب و بهره‌گیری از آن‌ها کاهش خسارت منابع طبیعی را شاهد باشیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در خصوص زمین‌خواری نیز گفت: با توجه به افزایش روزافزون قیمت زمین در نقاط مختلف کشور مانند استان‌های شمالی، تهران و البرز احتمال می‌دهیم، این عامل زمین‌خواری را تشدید داده و با افزایش آن مواجه شویم، از همین رو تلاش داریم با تعامل با دستگاه‌های دیگر از جمله دستگاه قضایی و رسیدگی خارج از نوبت به این گونه پرونده‌ها برخورد جدی با متخلفان و افزایش گشت‌های مراقبتی بتوانیم زمین‌خواری را کاهش دهیم.
منبع: ایلنا
نظرات شما