صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۴۳۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۷

بنیاد مستضعفان از ساخت «مال» کنار کشید

در شرایطی که پیمانکاران بزرگ عمرانی بر سر ساخت و ساز مجتمع های تجاری لوکس و مراکز بزرگ تجاری موسوم به «مال» رقابت می کنند، بنیاد مستضعفان اعلام کرد که سرمایه گذاری در این بخش را متوقف می کند.
رویداد۲۴تب ساخت مجتمع‌های بزرگ تجاری که مهمترین مراکز عرضه کالا‌های لوکس و برند‌های معتبر خارجی است، در سال‌های اخیر در شهر‌های بزرگ فراگیر شده و ساکنان شهر‌های بزرگی، چون تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز و حتی شهر‌های کوچکتر شاهد رقابت شرکت‌ها در ایجاد چنین مراکزی هستند.

موضوع ساخت و ساز‌ها در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم نیز به بحث نامزد‌ها تبدیل شد که نشان می‌داد مشهد در رتبه نخست احداث مجتمع‌های لوکس تجاری است و پس از آن تهران در رتبه دوم قرار دارد.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ساخت چنین مراکزی علاوه بر اینکه تعادل را در نظام عرضه و توزیع کالا را بر هم می‌زند، به دلیل زمینه سازی برای فروش محصولات خارجی مغایر با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و توجه به رشد و توسعه کالای ایرانی است.

بر اساس همین رویکرد و بنا بر اعلام روز شنبه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، این نهاد با رویکرد توسعه کسب و کار بخش خصوصی کشور، هرگونه سرمایه گذاری در ساخت مجتمع‌های تجاری و مراکز عرضه برند‌های خارجی را متوقف کرده است.

این تصمیم بر اساس مصوبه شورای معاونان بنیاد مستضعفان بوده که بر اساس آن معاونت توسعه ساختمان شرکت‌های بنیادی از این پس در ساخت و تولید پروژه‌های تجاری و مراکز عرضه برند‌های خارجی سرمایه‌گذاری نخواهند کرد.

در بخشنامه معاونت توسعه ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان به شرکت‌های تابعه، «رعایت شان و جایگاه بنیاد به عنوان نهادی انقلابی و در جهت پرهیز از رقابت با بخش خصوصی» از اهداف این تصمیم اعلام شده است تا «از ورود و سرمایه گذاری در پروژه‌های مجتمع تجاری لوکس و مال‌ها در کلانشهر‌ها که عمدتاً با هدف عرضه برند‌های خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد توسط شرکت‌های بنیاد خودداری شود».

پیش از این محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان گفته بود، این نهاد با هدف حمایت از بخش خصوصی و توجه بیشتر به پروژه‌های ملی، حضور شرکت‌های گروه یک خود را در پروژه‌های پیمانکاری کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان ممنوع کرده است.

به گفته وی، ورود سایر شرکت‌های تحت پوشش بنیاد از ابتدای امسال به پروژه‌های کمتر از ۷۰ میلیارد تومان نیز ممنوع شده است.

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بالغ بر یکصد شرکت را در بخش‌های عمران، کشاورزی، معدن، صنعت، انرژی، صنعت برق، امور فرهنگی و گردشگری تحت پوشش خود دارد که حدود ۱۶ شرکت در حوزه‌های عمرانی و ساختمان سازی فعالند.
منبع: ایرنا
نظرات شما