صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۱۴۴۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۷
انتقادها از فدراسیون وزنه‌برداری

خداحافظی بهداد تلخ بود، کیانوش رستمی را گول زدند

سرمربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداری ایران معتقد است رستمی به مسابقات جهانی نمی‌رود، چون خودش این طور خواسته است.
رویداد۲۴  تیم ملی وزنه برداری با کسب دو طلا، یک نقره و یک برنز، به لحاظ مدالی نتیجه خوبی در بازی‌های آسیایی کسب کرد، اما حضور در جاکارتا، سوای شیرینی هایش تلخی‌هایی هم برای وزنه برداری ایران به همراه داشت. سجاد انوشیروانی، سرمربی اسبق تیم ملی و یکی از کسانی که خود سابقه کسب مدال بازی‌های آسیایی را در کارنامه دارد، درباره همین تلخ و شیرین‌ها حرف‌های جالبی شده است. از اینکه چرا دوباره کیانوش به تنهایی وزنه زد تا اینکه چرا ایران در مسابقات بین المللی هیچ نماینده یا حتی داوری ندارد!
 
آقای انوشیروانی وزنه برداری ایران با ۲ مدال طلا، یک نقره و یک برنز به کار خودش در بازی‌های آسیایی پایان داد. نظر شما در این باره چیست؟
از لحاظ مدالی اگر بخواهیم حساب کنیم، خب نتیجه خوب بود، اما باید ببینیم که مسئولان چه وعده‌هایی داده بودند. من فکر می‌کنم انتظارات از تیم ملی بیشتر از این بود. کسب دو مدال طلا با وجود ستاره هایی، چون کیانوش رستمی، سهراب مرادی، بهداد سلیمی یا سعید علی حسینی اصلا دور از ذهن نبود، اما داشتن ۴ وزنه بردار اوتی در تیمی که همه نفراتش باتجربه هستند، یک ناکامی بزرگ محسوب می‌شود.
 
اما مسئولان فدراسیون می‌گویند که این نتیجه تاریخی بوده است.
این را خودشان می‌گویند و توقع شان هم این بود با توجه به ستاره‌هایی که دارند بهتر از این نتیجه بگیرند. نکنه جالب این بود که به بعضی از اهداف مثل رکورد شکنی سهراب رسیدند، اما بعضی‌ها را نه. مثل کنار رفتن براری. فکر می‌کنم آن‌ها روی مدال براری هم حساب کرده بودند. علی هاشمی شرایط بدنی اش زیر وزنه خوب نبود، اما در کل خوب عمل کرد.
 
در کل خیلی از پیش بینی‌ها درست از آب در نیامد و ۴ اوتی هم در این مسابقات در کارنامه ایران ثبت شد.
دقیقا. می‌خواستند با جوانی مثل مکوندی به مدال ۸۵ کیلوگرم برسند. عسکری که آن اتفاقات برایش افتاد. کیانوش رستمی هم که هر فشاری را دلش می‌خواهد روی کادر فنی می‌آورد. مقصر اصلی این اتفاق فقط فدراسیون است. آن‌ها کیانوش را هم گول زدند. مطمئن باشید از اتفاق‌هایی که برای کیانوش می‌افتد همان حامیان اش بیشتر از همه خوشحال هستند! در ظاهر کیانوش را حمایت می‌کنند و در باطن از اتفاق‌هایی که برای او می‌افتد خوشحالند. حالا منتظر هستند تا کیانوش تصمیم دیگری بگیرد، اما او این کار را نخواهد کرد.
 
پس بر این عقیده هستید که در ماجرای رستمی همچنان فدراسیون مقصر است.
شک نداشته باشید. مقصر اصلی در قضیه کیانوش رستمی فدراسیون است. آن‌ها کیانوش را فریب دادند. من باز هم می‌گویم مطمئن باشید از اتفاق‌هایی که برای کیانوش می‌افتد همین‌ها بیشتر از همه خوشحال هستند! در ظاهر کیانوش را حمایت می‌کنند و در باطن از اتفاق‌هایی که برای او می‌افتد خوشحالند. در یک‌رشته اگر ورزشکار سالاری اتفاق بیفتد و رییس فدراسیون مقابل آن نایستد این لطمه به ورزش می‌زند.
 
در بازی‌های آسیایی علی مرادی اعلام کرد که کیانوش رستمی را به مسابقات جهانی نخواهند برد.
این هم یکی دیگر از عوام فریبی‌های علی مرادی است. اگر رستمی به جهانی نمی‌رود به نظرم تصمیم خودش است نه علی مرادی. مرادی دارد از این شرایط به نفع خودش استفاده می‌کند. کیانوش نه اجازه‌ای گرفته و نه چیزی، اما نمی‌خواهد در جهانی باشد. شک نکنید تصمیم خود کیانوش بوده نه علی مرادی. همانطور که وزنش را تغییر داد و با کسی مشورت نکرد این بار هم این تصمیم را خودش گرفته است. ظاهرا رییس فدراسیون دوست دارد ورزشکار سالاری در ایران باب شود.
 
درباره خداحافظی بهداد از دنیای وزنه برداری حرف می‌زنید؟
خداحافظی تلخی بود. وزنه برداری مثل او را مردم دوست ندارند برود. اما هر آغازی یک‌پایانی دارد مطمئن هستم او خیلی روی این ماجرا فکر‌کرده است، اما حدس اش را هم نمی‌زدیم که او در بازی‌های آسیایی خداحافظی کند. گمان خودم این بود که او تا ۲۰۲۰ می‌ماند. او یک تصمیم خصی گرفته است و باید احترام بگذاریم. بهداد ۱۰ سال در اوج بود. او نابغه‌ای بود که توانست رکورد‌های خوبی بژند. ناملایمتی‌های زیادی برای او کردند. او طلا گرفت و در اوج رفت. کسی که سه مدال طلای بازی‌های آسیایی را گرفته یعنی اینکه ۱۲ سال در اوج بوده.
 
به نظر شما چه کسی می‌تواند جانشین بهداد سلیمی شود.
اینکه بهداد سلیمی عنوان کرده که به خاطر جوان‌ها می‌خواهد کنار برود نشان از مناعت طبعی است که دارد. بهداد با این کار نشان داد که حواسش به وزنه برداری هست و دلش می‌سوزد. او جا را باز کرده است برای سایر جوان ها. مثل علی داوودی. الان فقط یکی مثل علی داوودی را داریم که فاصله اش زیاد است و باید برای المپیک روی او کار‌کنیم. خیلی باید تلاش کنیم.

یک سوال اینکه چرا ما در مسابقات بین المللی داور نداریم؟
نداشتن لابی و نفری مهم در آسیا و جهان دلیل این اتفاق است. هر چند آن زمان هم که داشتیم اتفاقی نمی‌افتاد. روزی یک نفر ادعا می‌کرد که چرا اسم ایرانی‌ها را برای پست‌های مهم و‌... نمی‌فرستند، اما آن شخص امروز خودش رییس فدراسیون است. امروزه حق داوران ما دارد ضایع می‌شود. چرا نباید در المپیک و جهانی نماینده‌ای داشته باشیم. آیان بار‌ها گفته ایران یک قطب وزنه برداری جهانی اشت، اما چه فایده؟ هیچ نفری را در فدراسیون جهانی نداریم و این خیلی بد است. پیروس دیماس اسطوره وزنه برداری در فدراسیون جهانی پشت دارد، اما هیچ کدام از بچه‌های  نیستند. ما اسطوره‌های خودمان را فط تخریب می‌کنیم و دقیقا برعکس آن چیزی عمل می‌کنیم که در جهان باب است.

نظر شما درباره مسابقات جهانی چیست؟ ما بهداد و کیانوش را هم نداریم.
سال قبل ۱۰ تا تیم مثل کره شمالی حضور‌نداشتند، اما امسال در بازی‌های آسیایی مدال‌های خوبی گرفتند. شرایط سخت است.۱۰ تا تیمی که سال قبل نبودند امسال هستند. باید از عنوان قهرمانی خودمان دفاع کنیم. ما مهره خوبی مثل سهراب مرادی را داریم، اما متاسفانه بهداد نیست. کیانوش هم‌که نیست البته او‌نشان داده که منافع ملی زیاد برایش ارجحیت ندارد. علی هاشمی و براری و بقیه بچه‌ها شرایط خوبی دارند. در کل سخت است.
نظرات شما