در نشست خبری کمیسیون سلامت خدمات و محیط زیست مطرح شد:
سیدحسین آرش میلانی در پاسخ به سوالی مبنی بر نشت نفت در زمینهای کشاورزی جنوبی گفت: نشت نفت در جنوب تهران و شهرستان ری تایید شده و این اتفاق 15 سال سابقه دارد اما اخیرا میزان نفت در این منطقه از حد استاندارد بالاتر رفته است.
رویداد۲۴ صبح امروز اولین سری از نشستهای خبری کمیسیونهای شورای شهر در رابطه با عملکرد یکساله آنها برگزار شد.
در این نشست تمامی اعضای کمیسیون سلامت، خدمات و محیط زیست شورای شهر غیر از ناهید خداکرمی (رئیس کمیته سلامت شورای شهر) حضور داشتند.
زهرا صدراعظم نوری (رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری و محیط زیست) در ابتدای نشست با بیان اینکه این کمیسیون در مدت یک سال نزدیک به ۸۶ جلسه برگزار کرده است، گفت: ما ۸۲ طرح و لایحه را در این کمیسیون بررسی کردیم.
وی ادامه داد: اقدامات موثری در خصوص صیانت از باغات و کمیسیون ماده ۷ انجام شد و تمام پروانههای صادره باید از این کمیسیون استعلام بگیرند. نمایندگان این کمیسیون در همه ۲۲ منطقه حضور دارند و هیچ پروندهای در صف رسیدگی منتظر نمانده است.
صدراعظم نوری با تاکید بر اینکه کمیسیون با دقت و در حال رصد پروندههاست تا هیچ پرونده ساخت و سازی در باغات صادر نشود، افزود: ما درصدد اصلاح جرایم قطع درختان هستیم تا این جرایم براساس آثار اکولوژیک درخت صادر شود. ۸۱ میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری تهران از محل جرایم فضای سبز بود که توانستیم با ۵۰ درصد از این رقم دو باغ را در مناطق مختلف تملک کنیم.
سیدحسین آرش میلانی نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر نشت نفت در زمینهای کشاورزی جنوبی گفت: نشت نفت در جنوب تهران و شهرستان ری تایید شده و این اتفاق ۱۵ سال سابقه دارد، اما اخیرا میزان نفت در این منطقه از حد استاندارد بالاتر رفته است.
وی با بیان این مطلب که "مسائل باید از نظر شدت و عمق پایش شوند چراکه برخی نکات در فضای مجازی مطرح میشود که صحت نداشته و بدون بررسی نمیتوان در موردشان اظهارنظر کرد"، افزود: به عنوان مثال اخیرا در فضای مجازی عنوان کردند که روی درختان تهران شنود نصب شده است درحالیکه این موضوع کاملا خندهدار است و رسانهها باید برای بررسی عمقتر و اصولیتر مسائل به ما کمک کنند.
ریختن زباله در جویهای ولیعصر به چنارها آسیب خواهد زد
در ادامه نشست، صدراعظم نوری در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران در خصوص مقایسه عملکرد شورای پنجم با شورای چهارم در حوزه محیط زیست گفت: اولا ما نمیتوانیم جزئیات جلسات را منتشر کنیم و نمیشود همه چیز را رسانهای کرد. فضای کشور به صورتی نیست که بتوانیم جو منفی را گسترش دهیم. ما به دنبال آن هستیم که با آرامش همه چیز را پیش برده و در یک فضای آرام کار کنیم. شرایط ما با شورای چهارم تفاوت دارد و ما شهرداری تهران را از خودمان میدانیم.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت آب در تهران مناسب است، افزود: کیفیت آب در نقاط مختلف تهران دارد برخی نقاط کیفیت آب در حدی بالا است که حتی از کیفیت آن از کیفیت آب معدنی نیز بالاتر میرود اما نکته اساسی این است که سلامت وظیفه شهرداری نیست و نقش شهرداری در این خصوص تسهیلگری است.
رئیس کمیسیون سلامت خدمات محیط زیست شهری درخصوص کاشت چمن و آبیاری نامناسب فضای سبز تهران افزود: درست است که کاشت چمن در تهران ممنوع شده است اما بالاخره در این حوزه تخلفاتی وجود دارد و سازمان بوستانها در رابطه با نحوه آبیاری و نوع پوشش گیاهی آییننامههایی را ابلاغ کردهاند با این حال اگر چمن نابود شود اجازه کاشت چمن جدید داده نخواهد شد. ما در حوزه آبیاری حساسیتهایی را ایجاد کردهایم و تمام تلاش خود را در این رابطه انجام خواهیم داد.
آرش حسینی میلانی (رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر) نیز در پاسخ به سوالی در رابطه با درختان چنار خیابان ولیعصر گفت: در خصوص درختان چنار خیابان ولیعصر باید موضوع تغییرات اقلیمی را مدنظر قرار دهیم اخیرا گزارشی در این خصوص درخواست کردیم اما شرایط و کیفیت خاک این بخش از خیابان باید پایش شود.
میلانی با اشاره به لزوم مشارکت مردم در این رابطه افزود: نباید فراموش کنیم ریختن زباله در داخل جویها به شدت به چنارهای ولیعصر آسیب میزند البته در این میان فقط مردم نقش نداشته و برخی از بنگاههای اقتصادی نیز زبالههای خود را در نهرها رها میکنند. متاسفانه در این رابطه از نظر قانونی بازدارندگی کافی وجود ندارد.