کد خبر: ۱۴۴۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.
مهمترین اخبار منتشرشده در حوزه بهداشت، درمان و تغذیه در سطح جهان به شرح زیر بوده اند:
آپنه خواب ریسک ابتلا به نقرس را افزایش میدهد
مطالعه جدید نشان میدهد افراد مبتلا به آپنه خواب با احتمال بالاتر ابتلا به بیماری نقرس روبرو هستند. این باور وجود دارد که میزان پایین اکسیژن ناشی از آپنه خواب منجر به تولید بیش از اندازه زیاد اسید اوریک، عامل بیماری نقرس، میشود.
مواد غذایی مفید برای مقابله با سرماخوردگی و آنفولانزا
محققان توصیه میکنند گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی موجب بهبود سیستم ایمنی شده و فرد را در مقابل سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونتهای ویروسی مسلح میکند. سیر، گوشت گاو، سیب زمینی شیرین، زردچوبه و سبزیجات پربرگ سبز تیره از این گروه مواد خوراکی هستند.
پخت غذا با زغال ریسک مرگ قلبی عروقی را افزایش میدهد
نتایج یک مطالعه نشان میدهد استفاده بلندمدت از زغال یا چوب برای پخت ممکن است ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی را افزایش دهد. آلودگی هوا ناشی از پخت و پز با سوختهای جامد نظیر زغال یا چوب تاثیر منفی بر سلامت قلب و عروق داشته و ممکن است منجر به مرگ زودهنگام شود.
خواص گوجه فرنگی در کاهش فشارخون و حفظ سلامت چشمها
خوردن گوجه فرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری است. گوجه فرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K. و همچنین ویتامین B. ۶، فولات و تیامین است. گوجه فرنگی همچنین منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همچنین این ماده خوراکی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از ترکیبات ارگانیک نظیر لیکوپن است.
وجود ارتباط بین دیابت و زوال عقل
محققان عنوان میکنند فقدان توانایی مغز در بکارگیری گلوکز میتواند منجر به زوال عقل شود. در بیماری آلزایمر، مغز در واکنش به گلوکز به شیوه مشابه همچون واکنش سلولهای بدن در دیابت عمل میکند. سلولهای مغز به دلیل کاهش انسولین یا عدم حساسیت قادر به استفاده از گلوکز نیستند. همچنین تصور میشود آسیب به عروق خونی ناشی از دیابت میتواند منجر به کاهش جریان خون به مغز شود که فاکتور ابتلا به آلزایمر است.
میوهای که از چاقی و بیماریهای متابولیک پیشگیری میکند
محققان در مطالعات خود دریافتند مصرف میوهای آمازونی موسوم به «کامو کامو» میتواند از چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب و با شیرینی زیاد و بیماری متابولیک پیشگیری کند. میوهای از جنگلهای آمازون به نام «کامو کامو» یک میوه حیرت آور جدیدی است که به سوزاندن چربیها کمک کرده و از بیماریهای متابولیکی پیشگیری میکند.