یک کارشناس ارشد مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه صنعت نساجی و سلولزی در نتیجه بیتوجهی مسئولان با ورود ترکها و از بین رفتن صنعت داخلی مواجه شده، دلایل نایابی محصولات سلولزی را تشریح کرد.
رویداد۲۴ فیصل مرداسی گفت: در چند ماهه گذشته علیرغم اینکه بسیاری از کارشناسان، خطر بزرگی که صنعت نساجی و سلولزی و بهداشتی کشور را در نتیجه بی توجهی مسئولین وزارت صنعت، معدن و تجارت تهدید میکند را گوشزد کرده بودند، اما اکنون درست بر طبق گفتههای آنها، بازار تحتالشعاع برخی مسائلی قرار گرفته که باید پیش از این، حل و فصل میشد؛ به این معنا که در تحلیلهای مفصل، خطر نفوذ اندکی از شرکتهای سرمایهگذاری کشور ترکیه برای نفوذ در بازار داخلی، سودجویی بیملاحظه، تسلط کامل بر بازار ایران و حذف رقبای داخلی بیان شده بود و انتظار میرفت مسئولین ذیربط با درک و پایش راهبردی صنایع فوق، از افزایش سهم بازار اینگونه شرکتهای به ظاهر تجاری، اما در عمل استیلاگر، جلوگیری کنند.
وی با اشاره به نامه اعتراضآمیز انجمن سلولزی و بهداشتی ایران که چهاردهم شهریورماه درباره رفتار انحصار طلبانه شرکتهای ترکیهای در کشور افزود: این شرکتها توانستهاند ۶۰ درصد سهم بازار تیشو به عنوان مهمترین مواد اولیه محصولات سلولزی را کسب کنند که به نظر، میوه تلخی است که سیاستهای نادرست به بار نشانده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: طی روزهای گذشته، گوشههایی از این مشکلات این صنعت در لابلای گزارش کارشناس اقتصادی، درباره علت کمیابی پوشک در بازار و التهاب مردم، بیان شده و نقش مؤثر برخی شرکتهای تولیدکننده که از قضا همان شرکتهای ترکیهای انحصار طلب هستند، مطرح شده است؛ به نحوی که برخی از آنها، متاسفانه با زد و بندهای فراوان و حمایت برخی مسئولان، مبادرت به دریافت مقدار متنابهی ارز دولتی کرده تا مواد اولیه وارد کند؛ اما با جسارت هرچه تمامتر و در شرایط حساس کنونی برای سودجویی بیشتر، مردم را با کمیابی برندهای خود مواجه کرده است.
وی اظهار داشت: این موضوع، مشکلی که متاسفانه از چشم دیگر مقامات دور مانده در حالیکه، واکنش بموقع مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت با عنوان نوعی "خرابکاری" در تاریخ ۰۷/۰۶/۹۷ را در پی داشته است. به هر حال خلاصه همه چیز آشکار شد و آنچه که نباید اتفاق میافتاد، با بیتدبیری کامل در یکی از صنایع مهم کشور رخ داد.
مرداسی ادامه داد: جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار خوب است، اما هر کاری باید با قاعده و ضابطه انجام شود در واقع سپردن یک صنعت مهم به دست تنها یک شرکت بیگانه و ایجاد انحصار با سهم بالا در بازار داخلی بر خلاف تدبیر و عقل بود. اشکال از سیاستمداران کشور دوست و برادر ترکیه نیست گرچه آنها تمام همت خود را برای نفوذ اقتصادی در کشورهای همجوار به ویژه بازار بزرگ ایران و دستیابی به جایگاه دهمین اقتصاد بزرگ جهان به کار بستهاند؛ اما این مسئولین کشور ما هستند که بر تهدیدات ناشی از رفتار برخی شرکتی ترکیه چشم بستهاند و تولیدکنندگان قدیمی خود را دست بسته در بازار داخلی به مذبح رقبایی میفرستند که بیشترین سوءاستفاده را از شرایط خاص کشورمان کردهاند و میکنند.
وی تصریح کرد: شرکتهایی که بیشترین مشوقها را از دولت متبوع خود در ترکیه و در کنار آن چشمپوشیهای زیادی در قالب سرمایه گذار خارجی از دولت ایران دریافت میکنند. رقابتی کاملا غیر منصفانه و نابرابر و در کمال بی تدبیری چنین ثمری میدهد که به نظر میرسد در قوه قضاییه، در دولت و به ویژه در شورای رقابت توجه کافی به موضوع رفع انحصار آنهم از یک شرکت خارجی داشته باشند تا در مواقع حساس گلوی مردم در چنگال بیگانگان قرار نگیرد و آنان برای تولید پوشاک خرسالان ما شرط و شروط نگذارند.