نیویورک تایمز:
نیویورک تایمز نوشت: مقامهای آمریکا بعد از گذشت ۱۷ سال از جنگ افغانستان و به سبب طولانی شدن بیش از حد این جنگ و وخیمتر شدن وضعیت در آن رو به اغراق در ارزیابی هایشان نسبت به پیشرفت وضعیت آورده اند در حالی که صحبتهای آنها با آنچه در واقعیت اتفاق می افتاد متناقض است.
رویداد۲۴ به نقل از نیویورک تایمز، بیش از ۲۲۰۰ آمریکایی در جنگ افغانستان کشته شدهاند و آمریکا بیش از ۸۴۰ میلیارد دلار را صرف مبارزه با شبه نظامیان طالبان و ساخت و ساز و امدادرسانی در افغانستان کرده است. این سرمایه گذاری عظیم سبب شده که مقامهای آمریکا به شدت برای آن که نشان دهند طالبان در حال باختن در این جنگ است و اوضاع افغانستان رو به بهبود است تحت فشار قرار بگیرند.
طالبان از سال ۲۰۱۷ تا کنون توانسته بیشترین میزان اراضی را در افغانستان از زمان آغاز حمله آمریکا به این کشور در ۲۰۰۱ در کنترل خود بگیرد. یک هفته پیش شبه نظامیان بالغ بر ۲۰۰ پلیس و سرباز افغان را با تصرف دو پایگاه نظامی بزرگ ارتش افغانستان و شهر غزنی کشتند.
ارتش آمریکا میگوید دولت افغانستان ۵۶ درصد خاک این کشور را "تحت کنترل یا نفوذ" خود دارد. اما در بسیاری از مناطق دولت افغانستان عملا تنها مقر دولتی و پایگاههای نظامی را در کنترل دارد.
روی کاغذ نیروهای امنیتی افغان به نسبت ۱۰ به یک تعدادشان از طالبان بیشتر است، اما برخی مقامهای افغان برآورد میکنند که یک سوم از سربازان و نیروهای پلیس افغانستان صرفا اشباحی هستند که محل خدمتشان را ترک کرده یا از آنجا فرار کردهاند بدون آن که از فهرست حقوق بگیران رسمی خط خورده شوند. بسیاری از دیگر نیروهای این ارتش نیز آموزشهای ضعیف دیده و بی کفایت هستند.
دولت افغانستان میگوید سال گذشته ۱۳۶۰۰ شبه نظامی را کشته و ۲۰۰۰ تن دیگر را دستگیر کرده در حالی که این معادل نیمی از برآورد یک گزارش رسمی آمریکا است مبنی بر این که ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار شبه نظامی طالبان در سال ۲۰۱۷ در این کشور فعال بودهاند. با این حال مقامهای آمریکا در ماه ژانویه گفتند که دست کم ۶۰۰۰۰ شبه نظامی فعال طالبان وجود دارند و اخیرا مقامهای افغان نیز تعداد شبه نظامیان طالبان را بیش از ۷۷۰۰۰ نفر برآورد کردند.
مقامهای آمریکایی همچنین میگویند که استانداردهای زندگی در افغانستان نیز بهبود یافته و برای این موضوع نیز آمارهای اغراق شده استفاده میکنند.
فاحشترین مورد مربوط به آمار مرگ و میر مادران به هنگام تولد نوزاد است. در سال ۲۰۰۲ مقامهای آمریکا اعلام کردند که ۱۶۰۰ مادر افغان در هر صدهزار مورد زایمانی که صورت میگیرد میمیرند که این نرخ قابل مقایسه با آمارهای قرون وسطی است. اما در سال ۲۰۱۰ آژانس توسعه بین المللی آمریکا اعلام کرد که این نرخ بسیار بهبود یافته و به ۳۲۷ مورد رسیده است.
این در حالی است که آژانس ایرلندی و بریتانیایی "گروه افغانستان" با استناد به یک مطالعه گفت که در سال ۲۰۱۰ تعداد ۱۵۷۵ زن افغان از هر ۱۰۰ هزار زاد و ولد جان باختهاند. دیگر برآوردهای مورد استناد این گروه این رقم را از ۸۸۵ تا ۱۶۰۰ از مجموع ۱۰۰ هزار تولد ارائه کرده به این معنی که تقریبا از هر ۱۰۰ زن افغان یک نفر به هنگام زاد و ولد میمیرد. این نرخ در آمریکا ۲۴ در ۱۰۰ هزار است.