رویداد۲۴ یک عضو شورای شهر بروجرد در این باره میگوید کسانی که معترض هستند، انگشتشمارند و علت اعتراض آنها این است که میخواهند شهرداری بدون سابقه و توان مدیریتی بر سمت خود باقی بماند.
جلسات شورای شهر بروجرد بیش از دو ماه است که برگزار نمیشود. امروز تعدادی از شهروندان در اعتراض به ناکارآمدی این شورا در ورودی ساختمانِ آن را جوش دادند و مسدود کردند. محمد پرهام، عضو شورای شهر بروجرد به خبرنگار ایرناپلاس در این باره میگوید: تعداد افراد معترض، کمتر از تعداد انگشتان دست، یعنی کمتر از ده نفر است.
این عضو شورای شهر بروجرد همچنین در پاسخ به این سؤال که این معترضان چه کسانی هستند؟ میگوید: ما نمیتوانیم شخص خاصی را متهم کنیم. اما مردم بروجرد اهل آشوبگری نیستند، بلکه فرهیخته و تحصیلکردهاند. علاوه بر این، کسانی که امروز این کار را کردند، افرادی هستند که میخواهند هیأت رئیسه شورا و همچنین شهرداری که توان مدیریتی ندارد، بر سمت خود باقی بمانند. بنابراین، بهاین دلیل که شورای شهر خواسته آنها را اجرا نمیکند، معترضاند.
پرهام همچنین اضافه میکند که بیش از دو ماه است جلسات شورای شهر بروجرد تشکیل نمیشود. رئیس قبلی شورا جلسات را تشکیل نداد و درواقع به وظیفه قانونیاش عمل نکرد. در نهایت نیز فرمانداری به ماجرا ورود کرد و پس از آن، یک جلسه با حضور فرماندار برگزار شد که پنج نفر از اعضای شورا در این جلسه حضور داشتند و مابقی حضور پیدا نکردند.
این عضو شورای شهر بروجرد در ادامه بیان میکند که بعضی از اعضای این شورا میگفتند باید خارج از شورا توافقی صورت بگیرد تا پس از آن که ما وارد جلسه شورا میشویم، همه آن توافقات اجرا شود. اما ما این موضوع را نپذیرفتیم و گفتیم هر کس میخواهد کاندیدای هیأت رئیسه شورا شود و ما هم به هرکسی که برنامه بهتر و کارآمدتری ارائه داد، رأی میدهیم، اما آنها این رویه قانونی را نمیپذیرفتند.
پرهام همچنین تصریح میکند: باید از این گروه پرسید که مشکل شما با قانون چیست؟ ما معتقدیم همه باید از قانون تبعیت کنند، حتی اگر اشکالاتی داشته باشد. ما امیدواریم دستگاههای ذیربط با این بیقانونیها برخورد کنند و اجازه تخطی از قانون را به هیچ کسی ندهند.
این عضو شورای شهر بروجرد همچنین در پاسخ به اینکه این افراد به کدام جریان سیاسی وابستهاند؟ میافزاید: اصولگرا هستند و در زمان انتخابات نیز با نام احیاگران آمدند. خودشان میگویند ما را انقلابی خطاب کنید.
شهردار بدون سابقه اجرایی و مدیریتی
او همچنین درباره اختلافات اعضای شورای شهر بروجرد برای انتخاب شهردار، تصریح میکند: شهردار بروجرد در آغاز فعالیتشان، هیچ مدرک تحصیلی و سابقه مدیریتی ارائه ندادند و با لابیگری نمایندگان بروجرد انتخاب و مشغول بکار شدند. پس از مخالفتهای ما و نامهنگاریهایی که صورت گرفت، وزارت کشور در یک نامه رسمی به شورای شهر اعلام کرد که آقای جاویدپور، شهردار بروجرد شرایط لازم برای احراز پست شهرداری را ندارد. اما آقای محمدابراهیم بیاتی، ریاست شورا از تشکیل جلسهای برای بررسی پرونده و مدارک شهردار طفره رفتند و جلسه را تشکیل ندادند.
پرهام همچنین تصریح میکند که در زمان شهرداری ایشان، شهر با مشکلات عدیدهای روبهرو شد، ازجمله اینکه ماهها حقوق کارگران شهرداری پرداخت نمیشد. شهردار هم هیچ سابقه اجرایی نداشت، فقط در زمان آقای قالیباف، معاون فرهنگی شهرداری منطقه ۲۲ تهران بوده که آن هم جزو بند ب. سابقه مدیریت اجرایی محسوب نمیشود؛ بنابراین ما در تیرماه، تقاضای بررسی مدارک کردیم و با سختی، جلسهای در این رابطه تشکیل دادیم که فرماندار و معاون فرماندار نیز در این جلسه حضور پیدا کردند. اما آقای جاویدپور هیچ مدرکی ارائه ندادند، تنها چند عدد کپی ارائه کردند که حداکثر سابقه مدیریتی ایشان را یک سال میتوان در نظر گرفت.
این عضو شورای شهر بروجرد در ادامه میگوید که ما در نهایت رأیگیری کردیم و پنج نفر از هشت نفر رأی دادند که مدارک برای احراز این پست کافی نیست. بعد هم با بررسیهای قانونی، متوجه شدیم شورای شهر میتواند شهردار را عزل کند و وزیر کشور که صادر کننده حکم است مسئولیتی ندارد. اما بهخاطر اختلافاتی که در شورا وجود دارد، این مصوبه تأیید نشد، رد هم نشد. بر اساس قانون، چون دو هفته از تصویب آن گذشته است و این مصوبه رد نشده است، عملاً شهردار عزل شده، اما ما، چون هیأت رئیسه نداریم، برای پیگیری این امر منتظر هستیم فرماندار و استاندار کمک کنند. اعتراض به عملکرد شورا هم به همین ماجرا برمیگردد، چراکه اقلیتی معترض میخواهند شهرداری بدون سابقه مدیریتی بر سمت خود باقی بماند.